Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
3°C

Un cuplu din Sibiu a investit aproximativ 8.000 de euro într-o florărie. „După ce am avut nunta, soția și-a dat seama că-i place să lucreze cu florile”

Un cuplu din Sibiu a investit aproximativ 8.000 de euro într-o florărie. „După ce am avut nunta, soția și-a dat seama că-i place să lucreze cu florile”

Andreea și Andrei Achim sunt doi tineri din Sibiu care și-au dorit să deschidă o afacere a lor, în paralel cu locurile de muncă full-time pe care le au. Așa a apărut Dei Flowers & Events, florăria pe care cei doi au deschis-o la puțin timp după unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor, nunta. 

Andrei are 34 de ani și lucrează la o fabrică de ciocolată din Cisnădie, iar soția sa, Andreea, are 33 de ani și este consilier juridic la un birou notarial. Pentru că florile sunt pasiunea ei, Andreea și-a deschis o mică afacere, iar soțul ei este cel care îi este alături și o spijină.

„Este o afacere mai mică, am început-o în 2017. După ce am avut nunta noastră, soția și-a dat seama că-i place să lucreze cu florile. Începutul a fost mai greu neavând un spațiu închiriat, lucram doar pe bază de comenzi și de evenimente. Ușor-ușor ne-am extins și am deschis un magazin cu vânzare”, a povestit Andrei pentru Turnul Sfatului.

„Trandafirii sunt foarte ceruți”

În luna iunie 2022, florăria celor doi și-a mutat activitatea în Șelimbăr, pe Strada Pictor Brana 30c. Pe lângă buchetele de flori, cei doi se ocupă și cu realizarea de aranjamente pentru nunți, botezuri sau cununii.

„Absolut toate florile se pot găsi la noi în florărie. Florile sunt aduse din Olanda, în fiecare miercuri ne aprovizionăm cu marfă proaspătă. În principiu, trandafirii sunt foarte ceruți, dar noi facem aranjamente în funcție de ce vrea omul, dacă omul vrea lalele, de exemplu, noi ne pliem după cerințele clientului”, a mai povestit acesta. 

Investiție de 8.000 de euro

Investiția inițială în mica afacere a fost de 8.000 de euro, însă investiția în flori și în accesorii este una constantă, explică aceștia.

„Începutul a fost cu o investiție minimă, dar investiția cea mai mare a fost în 2022 când am mutat florăria, undeva la 8.000 de euro, costuri care au inclus închirierea spațiului, dar și florile. Dar investiția este constantă pentru că tot timpul trebuie să te aprovizionezi, să fi în tendințe cu ce se cere pe piață”.

Livrările de flori sunt gratuite în Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie, iar afacerea celor doi o găsiți pe pagina de facebook Dei Flowers & Events și pe pagina de instagram cu același nume.

Comenzi se pot face și la numerele de telefon 0733286403 și 074519245.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Rāmân la pārerea de nezdruncinat, de granit, de inox satinat, cā " micile afaceri" sunt si ele create cā si ultra-giga-mega-benga corporatiile pentru un singur scop: FACEREA DE BANI!!!!!!!!! Atât. Restul, garagarā fārā rost.
Raspunde

Carcotasul

Acum 2 săptămâni

Ei, da...asta se mai poate numi afacere, nu germenii de microplante și nodurile.
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Ce -pana- mea de afacere vezi tu aici? Ca vand niste flori? Wow, super, asta inseamna ca toti vanzatorii de flori de la Piata Cibin trebuie sa ajunga intr-un articol dinasta. ***

Raspunde

@Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Da, mai, fata de alte lucruri promovate aici, asta mai aduce a afacere! Au comenzi, au clienti, presteaza servicii! Da, stiu florareasa din Piata Cibin care s-a ocupat toata viata cu asa ceva. A strans bani de i-a luat nepoatei un apartament de 2 camere. Mai abtine-te ca n-ai mereu dreptate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus