Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Proteste în Sibiu, pe vechiul traseu. ”Care e diferența dintre realitate și conspirație? 6 luni!”

Proteste în Sibiu, pe vechiul traseu. ”Care e diferența dintre realitate și conspirație? 6 luni!”

Doru Apostol, unul din liderii protestelor din februarie 2017, din timpul guvernării PSD, anunță organizarea de noi marșuri, pe traseul deja cunoscut din urmă cu șapte ani.

El speră să-i strângă laolaltă pe toți cei care au nemulțumiri față de actuala guvernare, începând cu fermierii.

”Eu am încercat până acum să nu fiu eu actorul principal. I-am lăsat să se desfășoare ei, să zică cu cuvintele lor. Ce vor. Ei au făcut o listă de revendicări. Am zis acum că e nevoie de puțină rigoare”, explică Apostol motivul pentru care a decis să organizeze el protestul.

S-a obținut aprobare de la primărie pentru următoarele weekenduri, iar organizatorii își asumă că vor mărșălui fără să folosească portavoce și nici bannere care să aducă injurii.

Protestele se desfășoară sâmbăta și duminica, între orele 16 și 20, pe traseul obișnuit al mitingurilor de la începutul anului 2017: Piața Mare – Nicolae Bălescu – Piața Unirii – Calea Dumbrăvii – Piața Aurel Vlaicu – Bulevardul Mihai Viteazu, până la biserică și retur.

Citește și:

5 ani de la marile proteste din februarie 2017. ”Revoluția a eșuat, trăiască revoluția!”

Pe lista inițială apar solicitări precum ”dorim redeschiderea uzinelor, fabricilor, fermelor agricole, zootehnice, vrem să muncim pentru noi ca țară, nu să plătim biruri statului pentru alții”. Recunoaște și el că au fost cerințe care nu se pot aplica.

”E o exprimare nefericită în acest caz. Le-am spus și eu să treacă de la stadiul unui comentariu idiot de pe Facebook, la ceva concret. Independența mai are câteva clădiri, ce să refaci? La Uzina Mecanică e acum mall. Ce să mai deschizi?

Sunt curios câtă hotărâre și determine au. Dacă reușesc să-și îmbunătățească limbajul, dacă reușesc să lege trei cuvinte să abstractizeze, o dai înainte. PSD și PNL nu îi vor susține. USR nu riscă să se afișeze cu ei, deși le-ar conveni seria de proteste, dar e o falsă opoziție, lumea nu uită că USR a încercat vaccinarea obligatorie, că au venit cu identitatea de gen, e greu să manipulezi acum și încearcă să nu-și ostilizeze electoratul. Cred că sunt la limită să-și facă pragul, nici nu știu dacă e bine sau rău asta”, explică Doru Apostol.

După ce în week-end au ieșit 15-20 de persoane, săptămâna viitoare se așteaptă să iasă mai mulți sibieni în stradă.

”Sunt o grămadă de interese ascunse, vedem ce se întâmplă cu globalismul și limba bruxelleză pe care trebuie să o învățăm toți, toată presa e plătită de un partid sau chiar de toate partidele. Eu îi ajut. Eu am zis că fac notificare și până la urmă a trebuit să merg și la ședință”, mai spune el.

Cerințelor agricultorilor li s-au adăugat și altele ce țin de teoriile conspirației.

”Promovarea vaccinării obligatorii şi a terapiilor genetice cu seruri experimentale cu mARN”, ”tehnologiile 5G şi 6G”, ”portofelul digital”, ”orașul de 15 minute”, ”amprenta de carbon” sunt acum aproape jumătate din subiectele abordate de protestatari.

Doru Apostol spune că lista inițială a fost restructurată pentru că multe din problemele actuale sunt provocate de subiecte ce țin de ”teoriile conspirației”.

”Știi care e diferența dintre realitate și conspirație? 6 luni!”, glumește el.

”Să ne explice cum avem datorii de miliarde de  euro fără să vedem o stradă nouă, un spital nou. Unde-s banii? Transparență zero, niște băieți deștepți și-au făcut bani de măști. Toată țara e plină de instalații 5G. Dacă vrei să faci un apă-canal nu sunt bani, dar pentru 5G sunt bani. E o tehnologie discutabilă”, spune Doru Apostol.

Lista nouă:

Protestăm împotriva:

 1. Creşterii TVA-ului de la 5% la 9% şi chiar 19% la produsele alimentare, ceea ce înseamnă costuri mai mari pentru toţi.
 2. Impozitării tichetelor de masă şi a primelor de vacanţă.
 3. Impozitării concediului medical.
 4. Creşterii impozitării directe şi indirecte pe muncă şi dorim reducerea acestor impozite şi taxe.
 5. Importurilor de produse agricole din Ucraina deoarece acestea nu respectă standardele UE privind OMG (organismele modificate genetic) şi toxicitatea îngrăşămintelor şi pesticidelor.
 6. Disfuncţionalităţilor din Programul e-factura.
 7. Plafonării plăţilor CASH şi a politicilor de tip monopol instituite de bănci prin comisioane şi clauze abuzive.
 8. Lipsei de transparenţă privind cheltuirea banului public. La debarcarea Guvernului PSD – Dăncilă datoria publică era puţin peste 50 de miliarde de euro, iar în 4 ani aceasta a crescut la peste 150 de miliarde de euro. Câte spitale, şcoli şi kilometri de autostradă s-au construit cu diferenţa de peste 100 de miliarde de euro împrumutate suplimentar faţă de 2019? Unde sunt cele 80 de miliarde de euro promise de domnul preşedinte Iohannis în toamna lui 2020?
 9. Promovării vaccinării obligatorii şi a terapiilor genetice cu seruri experimentale cu mARN.
 10. Tehnologiilor 5G şi 6G şi a caracterului intruziv al acestora în privinţa aspectelor medicale, confidentialităţii şi GDPR.
 11. Legilor care fac parte din PNRR.
 12. Portofelului digital, a identităţii digitale, a CBDC (moneda digitală programabilă), a programelor de recunoaştere facială.
 13. Oraşului de 15 minute.
 14. Politicienilor care urmează orbeşte directivele bruxelleze, globaliste şi ale Forumului Economic Mondial de la Davos.
 15. Amprentei de carbon. Noi suntem carbonul pe care vreţi să-l reduceţi?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Sibianul

Acum 1 săptămână

A trecut la PSD omul asta? Ca ce vor ei acum e ce au făcut Ponta și Dragnea înainte când acești inși erau în strada și protestau contra PSD. E de ras omul...
Raspunde

Moo

Acum 1 săptămână

Dupa pareea mea umila, textul (lista) denota lipsa crasa de cultura a celui care l-a scris. La majoritatea intrebarilor se poate raspunde usor.
Raspunde

Adrian

Acum 1 săptămână

Niste proteste impotriva astora din alte judete cand facem si noi sa nu mai vina cu masinile in Sibiu.
Raspunde

Nostalgic rezistent tacut

Acum 1 săptămână

Imi este atat de dor de amploarea si magnitudinea protestului tacut si a tuturor protestelor organizate si sustinute prin grija corifeilor rexistentei agorei sibiene, printre care eminenta din poza, scriitorul preferat al burgului nostru atat de boem, de oengiștii fără serviciu, de toti oamenii minunati alaturi de care am subordonat PSD si i-am administrat o infrangere rusinoasa. Sunt atat de mandru de spatiul pe care l-am eliberat de coruptie, in suprafata de 1 milimetru pătrat! De copiii și cățeii pe care i-am târât la -10 grade cantand ode domnului presedinte si doamnei Kovesi! DNA sa vina să vă ieie, cine nu sare, etc! Imnuri ale rezistentei sibiene! Tin minte cum Digi ne dadea zeci de mii la proteste in Sibiu, doamne ce bucurie! Intre timp, PNL si USR au guvernat tara, suntem dezvoltati si bogati! PSD are 3% din electorat, iar noi, sibienii rezistenti suntem mult, mult, mult mai destepti. Suntem inteligenti gramada! Sibiul este monumentul inteligentei si al oamenilor minunati!
Raspunde

Client

Acum 1 săptămână

Mie imi pute a AUR si SOSO!
Raspunde

Unsibian

Acum 1 săptămână

Domnu e de meserie protestatar?
Raspunde

Kokos

Acum 1 săptămână

Sunt curios câți sibieni vor pune botul la protestele astea șoșocare/hauriste. Sper că doar vreo câțiva, că am o părere bună despre inteligența sibienilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus