Miercuri,
17.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Șapte stații noi de autobuz, pe Calea Cisnădiei, Tropinii Noi și spre Păltiniș, de la 1 martie. Locațiile propuse, mai multe autobuze spre muzeul Astra și o „eficientizare” a mai multor trasee

Șapte stații noi de autobuz, pe Calea Cisnădiei, Tropinii Noi și spre Păltiniș, de la 1 martie. Locațiile propuse, mai multe autobuze spre muzeul Astra și o „eficientizare” a mai multor trasee

Șapte noi stații de autobuz sunt propuse a fi înființate începând cu data de 1 martie și mai multe autobuze vor deservi traseul 13, până la Muzeul Astra. De asemenea, se propune o eficientizare a mai multor trasee principale prin modificarea programelor de circulaţie, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Primăria Sibiu în dezbatere publică, proiect care urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Municipiului Sibiu. 

Potrivit documentației, aceste modificări sunt propuse în urma solicitărilor călătorilor şi agenţilor economici adresate Tursib şi pentru optimizarea activităţii de transport la nivelul municipiului Sibiu.

Astfel, din cele șapte noi stații de autobuz, trei se vor afla pe Calea Cisnădiei, traseul 11 fiind prelungit prin schimbarea capătului de linie, fiind înființate două stații în zona magazinului Kaufland (tur-retur), încă o stație fiind propusă a funcționa în dreptul magazinului Penny. De asemenea, se va suplimenta numărul de autobuze care deservesc acest traseu. 

Alte două stații noi vor fi înființate în zona Tropinii Noi, pe traseul 22 Sibiu - Păltiniș. Stația înspre Sibiu este propusă a fi amenajată în dreptul marcajului pentru delimitarea benzilor de circulație cu linie întreruptă, imediat după parcarea imobilelor ridicate după trecerea la nivel a liniei de tramvai. Staţia spre Păltiniş va fi lângă troiţa ridicată la intrarea în zona caselor ridicate în Tropinii Noi.

Tot pe traseul 22 vor fi înființate încă două stații. Ca și locații, spre Păltiniș este propusă parcarea pensiunii Briana, iar în sens opus, în zona parcării pensiunii Mai. 

De la 1 ianuarie 2024, cele trei autobuze care leagă zilnic Sibiul de Păltiniș opresc și în stațiile desființate anul trecut, ambele aflate în apropierea podului peste pârâul Șteaza. 

Alte două stații sunt înființate în apropierea hotelului Castelnor, iar cea de-a cincea, Oncești, va fi utilizată la întoarcerea autobuzelor către Sibiu (stația este amplasată pe strada Oncești, vechiul drum de acces în stațiune, care a fost recent reabilitat și are sens unic).

Citește mai multe aici - Proiect la vot: Tursib va înființa cinci stații pe traseul către Păltiniș. Două sunt în Rășinari

În cadrul aceluiași document supus dezbaterii publice sunt prevăzute mărirea frecvenţei curselor de pe traseul 13 care circulă până la Muzeul Astra, precum și mărirea capacităţii de transport prin introducerea de curse suplimentare în zilele în care au loc evenimente cultural/sportive pe Stadionul Municipal, dar și eficientizarea traseelor cu numerele 1, 2, 5, 10, 15, 18, 111 , 112, 114, 116 şi 117 prin modificarea programelor de circulaţie aferente adaptat noilor modificări.

Citește și Autobuzele Tursib vor ajunge până în capătul cartierului Arhitecților și în Tropinii Noi de la 1 martie. USR: „Asta a fost discuția de ieri”

Persoanele fizice sau juridice interesate pot trimite, până la data de 27 februarie 2024, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul de hotărâre. Acestea pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected] sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Puteți citi aici proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, precum și noile programe de circulație. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 2 luni

In cart Veteranii cand? Pana in capat la Drumul Ocnei macar, si acolo sa intoarca !
Raspunde

Maria

Acum 2 luni

Buna ziua. Stiu ca voi scrie aici, nu va fi pe placul multora! Parerea mea este ca drumul spre Paltinis, statiunea noastra cu care ne mandrim, ar trebui sa fie cat mai simplu: Calea Dumbravii - DUS SI INTORS! Cei care vin din alte localitati, sunt surprinsi sa serpuiasca printre blocurile "gri" pentru a ajunge in Padurea Dumbrava, spre Paltinis! Calea Dumbravii este suficient de larga pentru a permite accesul spre Dumbrava Sibiului!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus