Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Prăbușirea tavanului școlii din Alămor: „Se pare că acea prindere din metru în metru nu era în regulă”

Prăbușirea tavanului școlii din Alămor: „Se pare că acea prindere din metru în metru nu era în regulă”

Maria Greavu, primarul comunei unde tavanul fals al unei săli de clasă s-a prăbușit în timp ce elevii intrau, spune că expertizele aflate în derulare indică și erori de reabilitare.

A trecut o săptămână de la momentul în care, la finalul pauzei, elevii din casele gimnaziale de la Alămor – clase comasate – au fost puși în pericol de tavanul din „rigips” care s-a prăbușit. „Cauza principală rămâne vântul: a zburat câteva coame și țigle, iar când a fost deschisă ușa – tavanul fals s-a desprins. Sunt mai multe expertize pe care le-am cerut și se pare că nici faptul că tavanul fals a fost prins de grinzi din metru în metru nu a fost în regulă: trebuia mai des. Asta pe lângă faptul că și lemnul grinzilor a fost afectat de cari”, spune Maria Greavu.

Expertizele aflate în derulare vizează și plafoanele celorlalte săli de clasă. „Noi am accesat o finanțare de 500.000 de euro pentru reabilitarea acestei școli și vrem să vedem dacă nu cumva este nevoie să intervenim pentru înlocuirea tavanelor și în alte săli de clasă”, adaugă Maria Greavu. Potrivit ei, elevii care urmează cursurile școlii din Alămor au fost redistribuiți în alte săli de clasă.

Școala gimnazială din Alămor

Patru copii din clasele V – VIII au fost transportați la spital cu răni ușoare în urma evenimentului din 7 februarie. 

Citește și Primarul din comuna unde se află școala în care s-a prăbușit tavanul: „Clădirea nu a mai fost reabilitată din 2004”. Poliția a deschis dosar penal

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Romania lucrului bine falsificat de stat...Proiecte false, licitatii false, hotarari judecatoresti falsificate la ordinul infractorilor, expertize MLPAT false, diriginti de santier falsi, avize ISC/ISU false, acte de proprietate falsificate de autoritati,, etc. Sa-ti fie rusine Klaus Iohannis.
Raspunde

Pruteanu

Acum 2 luni

nu vreau sa fiu purist, dar pluralul de la insectele alea e cari si nu carii!
Raspunde

Scufitza Galbină

Acum 2 luni

Așa se intampla cind se fac lucrări publice de mântuială pe bani foarte mulți , care se impart unde trebuie iar cei ceexecuta lucrarea sunt muncitori care har nu au ce fac! Asa se lucreaza pe linie de partid indiferent de ce culoare are !!!!
Raspunde

Papa di Gio

Acum 2 luni

Mafia este prezentă peste tot în societatea românească, iar tentaculele ei se întind tot mai mult
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus