Luni,
22.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IMMpact a organizat conferința ”ENERGEIA. Rezultate. Statistici. Materiale informative”: ”A fost o implicare foarte serioasă”

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IMMpact a organizat conferința ”ENERGEIA. Rezultate. Statistici. Materiale informative”: ”A fost o implicare foarte serioasă”

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IMMpact a organizat joi, la Hotel Mercure Arsenal Sibiu, conferința ”ENERGEIA. Rezultate. Statistici. Materiale informative. Surse de informare privind energia regenerabilă. Surse de finanțare. Soluții eficiente energetic în companii”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a zeci de antreprenori, specialiști în fonduri europene, oameni interesați de oportunități în domeniu și persoane curioase să afle concluziile principale ale proiectului.

Invitații principali au fost Ciprian Simulescu - director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Marian Popa - directorul Serviciului Public de Salubrizare Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public Sibiu și Valentin Ivan - Președintele Filialei Județene Sibiu a AcoR - partener in cadrul Proiectului Energeia.

Ciprian Simulescu le-a vorbit celor prezenți în sală despre relația Agenției pentru Protecția Mediului cu mediul de afaceri și procedurile legale de avizare a unor proiecte cu impact asupra mediului. De asemenea, Ciprian Simulescu le-a prezentat platforma RO-ADAPT. Dedicată schimbărilor climatice în România, pe această platformă ”oricine poate vedea dacă afacerea lui va fi de succes în viitor sau nu”.

energeia conferinta

”Niciodată nu este suficientă comunicarea dintre primărie și mediul de afaceri. Este clar că este în interesul tuturor și ne ajută pe toți să lucrăm împreună și să trăim într-un mediu mai bun”, a declarat și Marian Popa. El a dat numeroase exemple de proiecte de mediu în care se implică Primăria Sibiu, precum reabilitarea energetică a blocurilor și unităților de învățământ, reconversia unor gropi de gunoi și amplasarea de panouri fotovoltaice.

Ideea unei administrații publice care investește în energia regenerabilă a fost subliniată și de Valentin Ivan, primar al comunei Sadu.

”Suntem deosebit de încântați de rezultatele acestui proiect, în special de impactul asupra administrației publice și educația în grădinițe”, a precizat Valentin Ivan.

Nu în ultimul rând, gazda conferinței a fost Adrian Rada – președintele Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. El a subliniat obiectivul principal al evenimentului, acela de a prezenta rezultatele proiectului și activitățile IMMpact în cadrul proiectului Energeia, precum activități și statistici, materiale informative, prezentarea secțiunii ENERGEIA a site-ului, precum și o secțiune de întrebări și răspunsuri. Toate informațiile prezentate se regăsesc în secțiunea Energeia a site-ului IMMPact Sibiu, https://immpact.ro/energeia/ 

 ”Ne propunem să reunim factorii de decizie și profesioniștii din industrie pentru a explora și a sublinia importanța acțiunilor de eficientizare energetică și impactul acestora asupra companiilor. Prin dialog și schimb de experiență, evenimentul urmărește să faciliteze o mai bună înțelegere a tendințelor actuale și să încurajeze implementarea de măsuri eficiente, care să aducă beneficii atât la nivelul companiilor, cât și la nivel global. Este o oportunitate excelentă pentru profesioniști de a se conecta, învăța și a contribui la dezvoltarea unui sector energetic mai responsabil”, a concluzionat Adrian Rada.

Evenimentul este organizat de Patronatul întreprinderilor Mici și Mijlocii Sibiu, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Østfold University și Asociația Comunelor din România – Filiala Sibiu în cadrul proiectului 2022/346660 “Empowering Energy Efficiency Awareness through a Holistic Educational Approach” (ENERGEIA).

Finanțat prin mecanismele financiare SEE si Norvegia 2014-2021, în cadrul „Programului energetic în România".

logo

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Daca tot au venit sa povesteasca despre energie poate stiu raspunsul la intrebarea :''Care este motivul cresterii,in doua zile,a pretului benzinei 95 cu 19 bani/l ?''. Eu nu-l stiu dar chiar sunt curios sa-l aflu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus