Duminică,
21.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Scriitoarea Corina Ozon și-a lansat la Sibiu ultima carte publicată: Andra Tischer: „Cineva în orașul ăsta te iubește” este o carte pe care trebuie s-o aveți în bagaje

Scriitoarea Corina Ozon și-a lansat la Sibiu ultima carte publicată: Andra Tischer: „Cineva în orașul ăsta te iubește” este o carte pe care trebuie s-o aveți în bagaje

Corina Ozon și-a lansat sâmbătă, 17 februarie, în prezența unui public numeros adunat la Librăria Humanitas Constantin Noica din Sibiu, ultimul roman publicat, intitulat „Cineva în orașul ăsta te iubește”. Alături de autoare au fost prezente Ana Maria Micu și poeta Luminița Giurgiu. Publicat în 2023 la Editura Trei, romanul a fost un succes, ajungând în topul vânzărilor de carte. 

„La Sibiu este de fiecare dată o bucurie să lansez cărți. O prietenie de 10 ani cu oameni alături de care am evoluat împreună. Orașul care este un acasă, orașul în care cineva mă iubește. Azi a fost o sărbătoare, o seară de poveste petrecută împreună. Vă mulțumesc, prieteni sibieni!”, a scris Corina Ozon pe pagina de Facebook după lansarea cărții.

Corina Ozon, în Sibiu

Andra Tischer, director general al revistei Bel-Esprit.ro, vorbește despre romanul Corinei Ozon, spunând că este o carte ce nu trebuie să lipsească din bagaj atunci când se pleacă în călătorie.

„O poveste despre puterea iubirii, în care literatura se împletește cu știința”, spune autoarea într-o dedicație pe prima pagină a cărții.  Iată cum, într-o lume în continuă schimbare, lectura rămâne una dintre cele mai personale și profunde experiențe umane. Prin ea, explorăm universuri necunoscute, trăim vieți paralele și ne îmbogățim existența. Lectura unui roman de dragoste, de exemplu, ne provoacă să reflectăm la modul în care literatura, în toate formele ei, ne modelează percepția despre dragoste, relații și emoția umană. În schimb, parcurgerea unui roman science-fiction ne pune la încercare universul cultural și mecanismele rațiunii, imaginația și puterea de a vedea dincolo de real, într-o metarealitate tehnico-științifică, cibernetică sau de domeniul inteligenței artificiale. Romanul Corinei Ozon îngemănează ambele dimensiuni într-o istorie multistratificată a realității actuale, contemporane, și o face cu mare naturalețe. O carte pe care trebuie s-o aveți în bagaje, oriunde ați merge vara asta”, spune Andra Tischer.

Scriitoarea Luminița Giurgiu, redactor șef al revistei Bel-Esprit.ro spune și ea că imaginația celui care citește cartea Corinei Ozon este pusă la încercare într-un vârtej de emoții.

„Cu romanul acesta al cărui titlu este un magnet natural, Corina face demonstrația unui prestidigitator literar care scoate din mâneca poveștii și intersectează planuri narative de o diversitate năucitoare: de la dragoste și delicatețuri proprii afecțiunii umane până la drone reci care taie cerul orașului în numele supravegherii liniștii, asigurării siguranței circulației; de la bolgiile unei societăți subterane, malefice, alienate până la serverele unor laboratoare sofisticate în care inteligența artificială se dă pe mâna celui mai abil pentru obținerea unui așa zis control absolut; de la abilități paranormale la jocuri distopice mintea și imaginația cititorului sunt puse la încercare într-un vârtej de emoții”, spune Luminița Giurgiu.

Duminică, scriitoarea Corina Ozon a fost prezentă și la spectacolul „Zilele amanților”, care a avut loc de la ora 19.00 la Love Bar, ora 19, spectacol pus în scenă după cartea sa, „Amanții” apărută în șase volume. Piesa a fost pusă în scenă de Teatru la Infinit din Sibiu: un one woman show interpretat de actrița Iulia Popa.

Corina Ozon s-a născut la Timișoara și este absolventă a Facultății de Filologie, sectia română-franceză, Universitatea Timișoara și a Facultății de Jurnalism și Știintele Comunicării, Universitatea București. Are un doctorat în Științele Comunicării în cotutelă la Școala Doctorală în Științe ale Comunicării, Universitatea București și la CTS-IARSIC, CORHIS EA 7400, la Universitatea Paul Valéry Montpellier (Franța).

A publicat zece cărți la Editura Herg Benet (Seria „Amanții”- șase volume, 2014-2021, volumul de proză scurtă „Până când mă voi vindeca de tine”, 2016, romanul „Tentații”, 2016, romanul „Codul lui Zoran”, 2018, „Dincolo de furtună” , 2019), una la Editura Univers („Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”, 2017) și „Povești scrise în palmă”(2022) la Editura Național.

Cea mai recentă carte este „Cineva în orașul ăsta te iubește” (2023) apărută la Editura Trei, cartea lansată în weekend, la Sibiu. Corine este, de asemenea, realizatoarea podcastului Rețeaua de povești.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Berbantul

Acum 2 luni

Iar despre amantlacuri și bărbați potenți și nimfomane?

Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 2 luni

Din titlu nu mi-a fost clar cine a scris cartea, Corina sau Andra.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus