Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Știrile zilei, 20 februarie. Detalii despre parcarea supraetajată din Vasile Aaron, un profesor sibian are peste 150 de excursii și stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Știrile zilei, 20 februarie. Detalii despre parcarea supraetajată din Vasile Aaron, un profesor sibian are peste 150 de excursii și stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri ale zilei de marți, 20 februarie.

 
Se caută un șef la Sibiu Business Agency, care să atragă investiții în județ

CJ Sibiu caută persoana potrivită care să se ocupe de atragerea investiților străine în județul Sibiu și de promovarea întreprinderilor mici și mijlocii în afara țării. Acesta va conduce nou-creata structură Sibiu Business Agency, din poziția oficială de consilier, clasa I, grad profesional superior. Cel care va conduce agenția trebuie să cunoască limbile engleză și germană. Sibiu Business Agency funcționează în structura CJ ca și compartiment. Detalii AICI. 

Cazurile de gripă au scăzut semnificativ în Sibiu, față de săptămânile precedente

Virozele sunt în continuă scădere, fapt care s-a tot întâmplat în ultimele patru săptămâni, ajungând în perioada de referință la 1.610 cazuri (față de cele 2.389 cazuri precedente), transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupele deja consacrate: 15-49 ani (446 cazuri) și 5-14 (325), împreună reprezentând aproape jumătate din totalul îmbolnăvirilor. Detalii AICI.

Dragobete cu aromă de afinată și cu căsătorie de o z

Îndrăgostiții sunt invitați să spună „Da”, chiar și pentru doar 24 de ore, la Cabana Bârcaciu din Munții Făgăraș, în ziua de Dragobete. La 1550 de metri altitudine, îndrăgostiții vor primi un certificat de căsătorie, valabil o singură zi, evenimentul fiind „udat” cu un pahar de afinată atent meșteșugită chiar de cabanier, din recolta de afine a anului trecut. Detalii AICI.

De pe lista MOST WANTED, un bărbat din Sibiu considerat periculos și violent a fost arestat în Franța

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Sibiu, care a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la aproape 10 ani de închisoare, a fost arestat în Franța, se arată într-un comunicat al IGPR. Acesta se afla pe lista MOST WANTED a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent. Detalii AICI

O familie din Poplaca a dezvoltat un brand local dintr-o afacere cu ciuperci

O familie din comuna Poplaca și-a transformat pasiunea pentru ciuperci într-o afacere de succes. Deschisă cu peste 20 de ani în urmă de Maria și Ion Muntean, ciupercăria s-a extins și diversificat mai ales după ce businessul a devenit unul veritabil de familie, odată cu implicarea celor doi fii ai soților Muntean, Claudiu și Gabriel. Aceștia oferă un exemplu remarcabil de antreprenoriat local. Detalii AICI. 

Comercianții din Oltenia au adus verdețurile de primăvară în Piața Cibin

Piața Cibin a prins culoare în aceste zile. Comercianții din Oltenia au ajuns în această săptămână cu verdețuri de primăvară și își așteaptă clienții, mai ales că spun că prețurile nu au crescut față de anul trecut. Detalii AICI.

Stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești, la zi

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a făcut o evaluare a întregii autostrăzi Sibiu – Pitești, aflată acum în lucru. Conform datelor pe care oficialul le-a primit din teren, se lucrează pe toate tronsoanele, iar pe secțiunile 2 și 3 din autostradă se fac defrișări masive în vederea amenajării locului pentru viitorul drum. Detalii AICI. 

Înșelătoriile în Sibiu au crescut cu aproape 25%. Ivancea

Raportul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu privind activitatea pe anul 2023 arată o creștere semnificativă a infracționalității sesizate contra patrimoniului, în special infracțiunile de înșelătorie care au urcat cu 24,84 la sută față de anul anterior. Detalii AICI. 

Primăria Sibiu a scos la licitație SF-ul pentru parcarea supraetajată „verde” din Vasile Aaron

Între 200 și 250 de locuri de parcare sunt preconizate pentru noua parcare supraterană cu două niveluri ce urmează a fi construită în cartierul Vasile Aaron din municipiul Sibiu. Peste ultimul nivel al parcării sunt prevăzute a fi amenajate terase verzi și zone pentru sport. Detalii AICI.

 CJ Sibiu nu s-a împotrivit limitării fondurilor pentru noul Spital județean

Consiliul Județean Sibiu nu a trimis nicio observație în perioada de dezbatere publică a proiectului de ordonanță care limitează finanțarea construirii noilor spitale județene la un miliard de lei, transmit reprezentanții Guvernului. Proiectul noului spital județean de la Sibiu are nevoie de 2,5 miliarde de lei pentru a fi construit și echipat. Detalii AICI. 

Viorel David, profesorul de la Școala „Regele Ferdinand”, cu peste 150 de excursii

Viorel David este profesor la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu de aproximativ 20 de ani. Pedă religia. A ales o carieră didactică din dragoste pentru copii și de aceea nu s-a oprit aici. Alături de dragostea pentru Dumnezeu, dascălul mai predă dragostea pentru munte, pentru semeni și pentru natură. De asta copiii îl adoră, iar adulții îl respectă. Este și motivul pentru care numele lui este pe buzulele tuturor celor care îl cunosc. Nu a fost ușor să accepte să povestească pentru un articol. Despre el, nu a vrut aproape deloc, dar s-a lăsat convins să vorbească despre proiectele pe care le desfășoară de ceva ani cu elevii săi și nu numai: peste 150 de excursii, 900 de drumeții și 83 de acțiuni caritabile. Detalii AICI. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1121

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus