Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Între Orlat și Cristian va fi construită o benzinărie cu magazin, cu terasă acoperită și spălătorie auto, care să se încadreze „în specificul locului”

Între Orlat și Cristian va fi construită o benzinărie cu magazin, cu terasă acoperită și spălătorie auto, care să se încadreze „în specificul locului”

Un memoriu de prezentare a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu în vederea obținerii acordului de mediu. Potrivit documentului, prin proiect se propune construirea unei benzinării cu magazine cu terasa acoperită și spațiu pentru birouri, container suprateran acoperit, spălatorie auto. „Imobilul propus se încadrează în specificul arhitectural al zonei”, scrie în memoriu.

Necesitatea proiectului este argumentată în felul următor: „Datorită dorințelor beneficiarilor de a realiza o benzinărie în apropierea drumul județean ce face legătura dintre comuna Orlat cu comuna Cristian”. Se menționează că aceasta va fi ridicată în 2 ani de la emiterea autorizației de construire.

Benzinăria va fi construită pe un teren de peste 2.500 mp, accesul urmând să fie realizat din strada proiectată dinspre DJ 106E. „Se dorește realizarea unei stații de spălătorie auto “self – service” cu 4 boxe, un container suprateran acoperit, un magazine tip peco cu terasa interioara si spatii pentru birouri. Se vor asigura locuri de parcare pentru personal si pentru vehiculele destinate desfășurării activității, separate fata de locurile de parcare rezervate clienților. Se dorește amplasarea unui container suprateran acoperit acesta fiind poziționat conform distantelor de siguranță, fiind un rezervor de combustibil suprateran acoperit”.

Capacitatea este estimată la 30.000 litri, dintre care 7.000 litri benzină.

Titularul proiectului este compania Eso Efix SRL, o companie înființată acum 12 ani în Gura Râului. În anul 2022 a raportat o cifră de afaceri de patru ori mai mare decât cea din anul precedent, aproape 31 de milioane de lei, profitul net fiind de 1,1 milioane lei. Compania este a treia din județul Sibiu după criteriul cifrei de afaceri în rândul firmelor cu obiectul de activitate „Comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5465

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Scufitza Galbină

Acum 1 lună

O stână cu spalatorie? Si patron sa fie un cioban local.
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Pentru a se incadra în specificul locului, zărul vândut la pompă va fi Euro 3.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus