Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Prorectorul ULBS Andrei Terian a fost ales cercetătorul anului la categoria „științe umaniste”

Prorectorul ULBS Andrei Terian a fost ales cercetătorul anului la categoria „științe umaniste”

Profesorul Andrei Terian, care din 2020 este prorectorul ULBS pentru Cercetare, inovare și internaționalizare, a fost desemnat cercetătorul anului la categoria „Științe umaniste”. Terian se numără astfel printre câștigătorii Galei Cercetării Românești în ediția din 2024, organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Gala Cercetării Românești este o competiție care recunoaște și premiază excelența în cercetare, promovând rezultatele cercetătorilor români în societate. Anul acesta este pentru prima dată când sunt recompensate financiar proiectele cercetătorilor de elită pe plan național, reprezentând 11 domenii științifice:

Științe inginerești – Premiul „Henri Coandă”;
Matematică și informatică – Premiul „Grigore Constantin Moisil”;
Științele pământului, mediu și schimbări climatice – Premiul „Grigore Cobălcescu”;
Științele vieții – Premiul „George Emil Palade”;
Chimie – Premiul „Raluca Rîpan”;
Energie și materiale avansate – Premiul „Nicolae Vasilescu Karpen”;
Fizică – Premiul „Șerban Țițeica”;
Biotehnologii – Premiul „Gheorghe Ionescu-Șișești”;
Științe umaniste – Premiul „Dimitrie Cantemir”;
Medicină – Premiul „Ana Aslan”;
Științe sociale și economie – Premiul „Mattei Dogan”.

MIPE a publicat astăzi lista finaliștilor Galei din acest an. Pentru domeniul „Științe umaniste” au existat șase finaliști, premiul „Dimitrie Cantemir” fiind câștigat de prorectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Pentru cele 11 domenii științifice se acordă premii de câte 300.000 de lei, valoarea totală a premiilor competiției fiind de 3,3 milioane de lei.

Gala Cercetării Românești este un eveniment public, care va fi transmis live marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 18.00, pe canalele TVR Info și TVR Internațional, precum și pe canalele online ale Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID).

Prima ediție a Galei Cercetării Românești a fost organizată anul trecut, fiind acordate premii în cadrul a două categorii - cercetători cu experiență și tineri cercetători.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Premiile sunt oferite de fratii m....i?

Raspunde

Român Cinstit

Acum 1 lună

1. Precup Radu Emil a câștigat în domeniul Științe inginerești; căutați-l pe OSIM și vedeți că nu are nicio invenție. 2.Apoi marele câștigător este Andrei Terian în științe umaniste, domeniul care insultă cuvintele cercetare, inovare. Umanității doar umblă în trecut, nu au treabă cu viitorul și ceea ce fac nu se numește cercetare științifică sau inovare. Concluzie: mare mizerie și manipulare, toate fiind bazate numai pe neadevăr. Am făcut acest comentariu din respect pentru adevărații cercetători, care au realizări. Vedeți la OSIM, invenția este regina cercetării.
Raspunde

Zzz

Acum 1 lună

Felicitari, Andrei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus