Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
7°C

Un drum de 18 km care pornește din centrul orașului Miercurea Sibiului către Ludoș va fi modernizat

Un drum de 18 km care pornește din centrul orașului Miercurea Sibiului către Ludoș va fi modernizat

Un traseu de 18 km din drumul județean 106G, care pornește din centrul orașului Miercurea Sibiului va fi reabilitat de Consiliul județean. Memoriul de prezentare a investiției a fost publicat de Agenția pentru Protecția Mediului, pentru care urmează să fie obținut acordul de mediu, documentul fiind în varianta revizuită. 

Traseul drumului județean proiectat se află pe teritoriul județului Sibiu și este în administrarea Consiliului Județean Sibiu. DJ106G este situat în partea vestică a județului Sibiu și se desprinde din DN1 în localitatea Miercurea Sibiului, și face legătura între localitățile Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Ludoș și Gusu, până în DJ107B.

Tronsonul care face obiectul documentației depuse la APM Sibiu are lungimea de 19,09 km conform pozițiilor kilometrice furnizate de beneficiarul lucrării, respectiv 18,04 km măsurată în teren pe baza punctelor topografice.

„În vederea protejării și menținerii în stare corespunzătoare a noii lucrări, se propune amenajarea drumurilor laterale existente. Pentru a evita aducerea noroiului pe partea carosabilă, toate drumurile laterale au fost amenajate pe o lungime și lățime variabilă în funcție de ampriza drumului lateral și a limitelor cadastrale. Structura rutieră pe aceste drumuri este identică cu structura drumurilor modernizate pe sectorul pe care acestea sunt amplasate”, se arată în document.

Traseul respectiv va avea trotuare cu o lățime de 1 metru sau mai mici, în funcție de „constrângerile legate de limitele de proprietate sau construcții existente”.

Compania care a elaborat memoriul de prezentare a menționat că starea tehnică a drumului este „rea” și că perioada de realizare a lucrărilor ar fi de 36 de luni. Documentul nu menționează valoarea estimată a investiției.

Cei 18 km de drum vor fi împărțiți în trei tronsoane pentru lucrările de reabilitare: primul va avea 4,5 km, al doilea – 13,1 km, iar al treilea – 419 m. viteza de proiectare este stabilită pentru 60 km/h cu restricții locale până la 30 km/h. De asemenea, sunt prevăzute trei locuri unde vor fi amenajate parcări: două dintre ele vor avea peste 200 m lungime, iar a treia – 30 m. Sunt prevăzute și șapte stații de autobuz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5309

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Rosu

Acum 1 lună

Grabiti-va sa nu bage astia canalizarea inainte sa fie gata drumul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus