Duminică,
14.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Constantin Chiriac a decernat, la Berlin, steaua pe Aleea Celebrităţilor pentru Sasha Waltz. „O seară unică, plină de proiecte pentru viitor”

Constantin Chiriac a decernat, la Berlin, steaua pe Aleea Celebrităţilor pentru Sasha Waltz. „O seară unică, plină de proiecte pentru viitor”

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca" Sibiu şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a decernat, miercuri, 28 februarie, la Berlin, distincţia pentru Aleea Celebrităţilor artistei Sasha Waltz. La eveniment a fost prezentă și Raluca Turcan, Ministrul Culturii. 

„La ceremonie au fost prezenți reprezentanții marilor teatre și instituții de spectacol din Berlin, artiști și invitați speciali. A fost extraordinar! Doamna Ministru a avut un discurs foarte bun, despre marile nume, mai ales femei, care devin exemple pentru tânăra generație! Toți vorbitorii germani au fost foarte impresionați de forța și viziunea Festivalului de la Sibiu! Sasha Waltz, în cuvântul de mulțumire s-a așezat în genunchi în semn de prețuire pentru #FITS! Mulțumim doamnei Ambasador. E.S. Adriana-Loreta STĂNESCU și întregii ambasade pentru organizarea de foarte bună calitate. O seară unică, plină de proiecte pentru viitor!”, a transmic Constantin Chiriac pe pagina sa de facebook. 

Artista Sasha Waltz a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu în anul 2022, când nu a putut fi prezentă, motiv pentru care a fost organizată această ceremonie la Ambasada României de la Berlin, miercuri, 28 februarie, la ora 19.

„Alături de dl. Constantin Chiriac, fondator al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, am înmânat d-nei Sasha Waltz, în cadrul ceremoniei găzduite de Ambasada României la Berlin, o replică a stelei care îi poartă numele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, un simbol al admirației pentru determinarea cu care a modelat mediul artistic și cultural în cariera sa.

Contribuția d-nei Waltz în dezvoltarea artelor spectacolului, ca artist și manager cultural, a inspirat generații întregi și a depășit granițele Germaniei, devenind simbol al artei și culturii universale. Trebuie să îl felicit pe dl. Chiriac pentru neobosita sa muncă dedicată artelor și culturii, pentru fenomenul FITS și pentru minunatele legături de prietenie construite peste granițele geografice. Mulțumesc E.S. Ambasador Adriana-Loreta Stănescu și echipei sale pentru găzduirea acestui eveniment!”, a transmis și Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sibianul

Acum 1 lună

I.a fost rușine doamnei sa vina la Sibiu sa primească distincția? Sau a fost doar pentru o excursie la Berlin a doamnei Turcan?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus