Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Cresc efectivele NATO de la Cincu: de la 1.500, la 4.000 de militari. Ajung și 40 de tancuri Leclerc

Cresc efectivele NATO de la Cincu: de la 1.500, la 4.000 de militari. Ajung și 40 de tancuri Leclerc

Grupul de luptă NATO din România de la baza Cincu va fi ridicat în 2025 la nivel de brigadă și va avea în componență circa 4.000 de militari aliați, față de ce circa 1.500 din prezent, a declarat joi generalul francez Loïc Girard, Senior National Representative în România și șeful grupului de luptă, informează G4Media.

Din cei 4.000 de militari NATO, majoritatea vor fi francezi, dat fiind că Franța este națiune-cadru pentru grupul de luptă NATO din România.

Ceilalți militari desfășurați la Cincu vor fi din Belgia, Luxemburg și alte state membre NATO.

Pe lângă militari, Franța va aduce în total în România și circa 50 de tancuri Leclerc, a mai spus generalul francez Loïc Girard într-o discuție cu jurnaliști români.

În plus, Franța va aduce în România și alte echipamente de artilerie, infanterie și logistice.

Ridicarea grupului de luptă NATO din România la nivel de brigadă reprezintă o prioritate majoră pentru București, iar o decizie finală e așteptată la summitul NATO de la Washington din acest an.

Citește și:

Comandant nou pentru Centrul NATO de la Sibiu. Cine este generalul-maior Cristian-Daniel Dan

Cresc investițiile militare în Sibiu

Ministerul Apărării a lansat la finalul anului trecut, o licitație în valoare de 37,9 milioane de lei pentru construirea a două imobile și amenajarea spațiului în cadrul noii baze militare din Turnișor, lângă Aeroportul Internațional Sibiu.

Licitația poartă denumirea oficială ”Execuție lucrări rest de executat pentru obiectivul "Realizare pavilion NOC (NETWORK OPERATIONS CENTRE) si CSOC (CYBER SECURITY OPERATION CENTRE), precum si a utilităților aferente acestuia in cazarma 793 Sibiu”, iar valoarea exactă este de 37.978.288,52 lei.

teren baza militara

Turnul Sfatului a scris în trecut că la Sibiu, în afara Comandamentului NATO, se înființează și o unitate militară de suport. Noua unitate militară are rolul de a asigura suportul Comandamentului Corpului multinațional de sud est (Comandamentul NATO) și va funcționa pe locul fostei unități de elicoptere, de pe șoseaua Alba Iulia.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters din cauza informațiilor eronate pe care le conține.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Soldatii lui Napoleon, lui Hitler si lui Antonescu n-au ingrasat pamantul Rusiei?
Raspunde

Ghita

Acum 1 lună

in ani 60 aratau la TV un serial, INVIZIBILUL numa cu prosti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus