Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Poliția nu mai verifică dacă școlile de șoferi din Sibiu respectă traseele impuse. Mai multă prevenție

Poliția nu mai verifică dacă școlile de șoferi din Sibiu respectă traseele impuse. Mai multă prevenție

În luna septembrie 2022 polițiștii sibieni organizau o acțiune care viza în special școlile de șoferi din municipiul Sibiu. Evenimentul avea loc pe strada Transilvaniei și în mai puțin de o oră șase instructori erau prinși încălcând legea, motiv pentru care au fost amendați atunci cu amenzi totale de 2.880 de lei. Aceasta a fost ultima mare acțiune de acest fel organizată în orașul nostru, polițiștii spunând că în ultima vreme s-au redus până spre zero accidentele provocate de școlile de șoferi, motiv pentru care accentul cade acum mai mult pe prevenție decât pe controale și amenzi.

”În perioada 2019-2023, polițiștii structurilor de profil rutier din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat numeroase activități cu caracter de îndrumare, sprijin și control cu scopul eliminării oricărei vulnerabilități prin care instructorii școlilor de șoferi din municipiul Sibiu, pe parcursul procesului de instruire a elevilor ar putea să aducă atingere siguranței traficului rutier.

Totodată, polițiștii rutieri s-au preocupat de identificarea unui traseu pe care aceștia să îl parcurgă, astfel încât fluența traficului rutier din municipiu să fie cât mai puțin afectată”, precizează oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, într-un răspuns transmis la solicitarea Turnul Sfatului.

politia sibiu

Imagine de la controlul din 2022

”Având în vedere faptul că în cursul anilor anteriori nu au fost înregistrate evenimente cu impact negativ asupra siguranței traficului rutier în care să fi fost implicată această categorie de participanți la trafic, precum și faptul că prioritatea principală a Inspectoratului General al Poliției Române prin Direcția Rutieră este reducerea accidentelor de circulație prin combaterea principalelor cauze generatoare, instructorii auto nu au făcut obiectul constatărilor la regimul rutier”, continuă polițiștii sibieni.

Reamintim că pentru a fluidiza traficul, Poliția Rutieră a impus școlilor de șoferi – în urma unor consultări publice, să circule pe anumite trasee și în anumite intervale orare.

Redăm mai jos programul și traseele pe care instructorii auto nu au voie să circule cu elevii.

„În conformitate cu art. 31 din Anexa la O.U.G. nr. 195/2002 republicată la nivelul municipiului Sibiu și pe drumurile județene , se poate învăța conducerea unui autovehicul, ori, după caz, se poate susține examenul pentru obținerea permisului de conducere pe toată rețeaua de străzi, cu excepția:

De luni până vineri, între orele 07:30 – 09:00 și 15:30 – 18:30, se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere sectorul (inel central) de drumuri ale cărui limite exterioare îl constituie străzile: Oncești – Negoveanu – Semaforului - Ștefan cel Mare – Bâlea - Hermann Oberth - Constituției – Abatorului – Târgul Fânului – Râului – Ion Neculce – Turismului – Alba Iulia* - Maramureșului – Cristian – Avrig – Octavian Goga – Bahluiului – Siretului – Calea Cisnădiei – Rahovei – Mihai Viteazu – Doamna Stanca (loc. Șelimbăr) - șos. Sibiului (loc. Șelimbăr);

Inclusiv pe străzile menționate anterior este interzis accesul autovehiculelor destinate învățării conducerii în timpul efectuării ședințelor practice/susținerii examenului în vederea obținerii permisului de conducere.

Oficialii IPJ mai precizează că desfășoară constant acțiuni preventive și sunt în contact cu instructorii auto, însă în ultimul an nu s-au mai dat amenzi.

”În continuare, precizăm faptul că, împreună cu reprezentanți ai altor instituții, au fost desfășurate activități preventive cu caracter de informare, atât a instructorilor auto cât și a cursanților, cu privire la principalele aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere și să le respecte pe parcursul întregului proces de dobândire a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, precum și după dobândirea acestui drept, activitate care și-a pus amprenta în mod pozitiv asupra acestora, dat fiind faptul că nu au fost înregistrate evenimente deosebite în care principala vinovăție să aparțină instructorului sau cursantului auto”, au concluzionat oficialii IPJ Sibiu, într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului.

FOTO-Cine ne învață să conducem? Șase instructori auto din Sibiu amendați în mai puțin de o oră

Instructorii școlilor de șoferi, nemulțumiți de traseele la care sunt obligați: puțini au răspuns consultării publice

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Corbul

Acum 1 lună

Stefan cel mare spre Broscarie e plin în fiecare zi la orele de vârf de idioti de ăștia.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

In acea zona nu sunt interzise masinile scolilor de soferi.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Tu probabil te-ai nascut sofer sau direct pilot de avion. Mi se face greata de voi astia care ati uitat cum era la inceput, care acum porniti in tromba si mergeti cu viteza. Sa stii ca si tu tot sofer prost esti, punand in pericol pe altii. Pun pariu ca daca trebuie sa dai examen din nou si sa respecti regulile de circulatie si cerintele de azi de la un examen, vei pica cu succes, banuiesc ca nu vei trece nici macar de proba teoretica. Ce zici, vrei sa incerci? Dupa, poti comenta.
Raspunde

Raul

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii

Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Un elev de scoala de soferi e din start invatat sa parcheze pe trotuar sau pe zone unde semnele de circulatie si bunul simt ar interzice parcările. Nu verifica nimeni asta si drept urmare avem mârlănia cu care ne întersectăm zi de zi pe străzi fie că folosim mașina, bicicleta sau mergem pe jos. Mai avem puțin si putem lua lectii de bun simt de la bucureșteni.
Raspunde

Raul

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii

Raspunde

Aaa

Acum 1 lună

Pentru politia romana aplicarea legii e optionala ! ne mai miram de dezastru de pe strazi !
Raspunde

Alu

Acum 1 lună

Ca si cum daca conduci baut si nu provoci accident nu e problemă:-)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus