Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

PUZ-ul variantei ocolitoare sud, adoptat de Sibiu. USR: Traseul ales nu este suficient de bine studiat. Fodor: „Presupun că s-a analizat, dar nu s-a găsit soluție”

PUZ-ul variantei ocolitoare sud, adoptat de Sibiu. USR: Traseul ales nu este suficient de bine studiat. Fodor: „Presupun că s-a analizat, dar nu s-a găsit soluție”

Reprezentanții USR Sibiu au solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului inițiat pentru aprobarea documentației urbanistice a variantei ocolitoare sud. Ei au cerut o analiză comparativă mai aprofundată, deoarece nu sunt convinși că au fost suficient de bine studiate motivele pe baza cărora s-a renunțat la varianta unui tunel pe sub Pădurea Dumbrava.

Aproximativ 3,3 km dintr-un total de 21,4 km este distanța pe care traseul variantei ocolitoare sud a Sibiului (VOSS) străbate teritoriul administrativ al municipiului Sibiu. Problema acestui traseu este, în opinia reprezentanților USR, faptul că nu aduce maximul de beneficii pentru locuitorii Sibiului și că – în forma propusă – afectează iremediabil peisajul natural din proximitatea orașului.

„Proiectul variantei ocolitoare sud nu servește interesul sibienilor și nu aduce beneficii semnificative, în principal din cauza traseului ales. Un locuitor al Șelimbărului sau al Cisnădiei va alege tot să traverseze Sibiul către zona industrială vest, în loc să se deplaseze peste 40 de km dus-întors pe actualul traseu propus al variantei ocolitoare. Ni se cere să permitem trecerea variantei ocolitoare printr-o zonă peisagistică străbătută de trasee de drumeție și cicloturistice, care vor fi afectate iremediabil de zgomot și poluare. Încă de la început s-a discutat despre varianta unui traseu cu tunel pe sub Pădurea Dumbrava, fiind un traseu mai scurt și care protejează mediul. Respingerea acestei variante nu a fost argumentată tehnico-economic de către CJ”, a declarat Raul Apostoiu, consilier din partea USR, în plenul ședinței Consiliului local Sibiu care a avut loc joi după-amiaza.

Fodor: „Poate are altcineva mai multe informații”

Raul Apostoiu a continuat prin a solicita inițiatorului proiectului – primarul Astrid Fodor – să amâne votul asupra acestui proiect. „Este inadmisibil ca proiectul VOS să fie tratat superficial, să nu aibă studii de trafic serioase și să fie făcut având în vedere prioritățile CNAIR și nu ale sibienilor. CNAIR nu dorește traseu pe sub Pădurea Dumbrava. Doamna primar, nu e târziu să retragem și să solicităm Consiliului Județean o analiză aprofundată comparativă între această soluție și cea a unui tunel. Și un studiu de trafic aprofundat pe subiectul «origine-destinație», iar pe baza acestora să luăm cea mai bună decizie”, a mai propus Apostoiu.

Primarul Astrid Fodor nu a achiesat la propunere. „Eu presupun că s-a analizat și această variantă, dar nu s-a găsit o soluție. Poate are altcineva mai multe informații”, a mai dat cuvântul Astrid Fodor celor din sală, fără ca oportunitatea să fie fructificată în vreun fel.

La votul care a urmat, PUZ-ul a fost adoptat în forma prezentată de către consilierii PNL, FDGR și PSD. Cei patru reprezentanți ai USR s-au abținut.

Citește și Varianta finală a traseului pentru centura ocolitoare sud este pe lângă pădure. CNAIR despre finanțare: „proiectul este în evaluare”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Traian

Acum 1 lună

Mie mi se pare de multă vreme încoace că în Consiliul Local doar USR-ul mai are viață în el, păcat că-s doar trei sau patru, n-au nicio putere așa. Restul sunt niște slugi care ridică mâna la comanda lui Fodor. Nu văd o opinie, nu văd o întrebare, o solicitare de informații, habar n-am, să-i văd că se dau de ceasul morții pentru binele orașului.
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Ai participat tu în comisii sau ai fost în ședințele de Consiliu Local, ca să vezi dacă este așa cum zici tu? Aaa, m-am prins, vorbești din auzite, ca majoritatea comentacilor.
Raspunde

@HBomb

Acum 1 lună

orice om ce nu are IQ de primata si vede inregistrarea sedintelor de CL Sibiu (publice pe sibiu.ro) isi da seama ca e exact cum zicea Traian mai sus - ordinele sunt venite de sus pentru fiecare partid cum sa voteze. Pionii (vertebrati, desi nevertebrati) numiti consilieri locali, nu voteaza cum le zice constiinta, ci sum li se ordona, ca niste catei supusi stapanirii si nu cetateanului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Primarului, fdgr, si PSD li se rupe daca o centura e facuta degeaba din banii cetateanului

Acum 1 lună

cum poti sa spui asa ceva cand munca ta presupune tocmai gasirea celor mai bune solutii pentru cetateni si oras: „Presupun că s-a analizat, dar nu s-a găsit soluție” CUCOANA, DACA NU ESTI IN STARE DE NIMIC LASA-NE ODATA!!! Costul estimat al centurii inutile e 3 mld. lei ! cat spitalul. Aruncati aiurea, ca asa vrea cimpean.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Le aratam noi majoritate din 9 iunie incolo
Raspunde

Tunel userist

Acum 1 lună

Useristii sunt penibili, ca de obicei. Tunulul costa dublu si se taie vreo 10 hectare de padura in zona intrarilor. Scrie in documentatie. Dar, se stie, useristii dau din gura mai repede decat gandesc! Succes la alegeri, partid de papagali!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un brailean

Acum 1 lună

Ciudat cum la toate comentariile care zic ceva rau de Fodor si/sau Campan, cum sar in cateva minute zeci de downvotes. Or fi sustinatori de aia din Nepal, Sri Lanka si Vietnam, cum avea si Ponta. Nu uitati sa ii votati iar lol
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Bănuiesc că ție nu ți se pare curios cum se adună ăia care comentează negativ, când se vede că în realitate gașca asa este în minoritate. Toți analfabeții funcționali care au dat de două ori cu degetul în taste cred că ei reprezintă comunitatea locală și realitatea se va conforma părerilor lor. Mai ieșiți, băi, și în lumea reală.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean de Esseintes

Acum 1 lună

Singurul lucru pe care îl va aduce acea centură de sud va fi dezvoltarea imobiliară, de fapt și scopul construirii....
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Din 9 iunie, USR - URSS, va fi istorie, în frunte cu Plesciuk, Mureschan și Aposztoyu.....
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 1 lună

Daca ati solicitat retragerea de pe ordinea de zi de ce v-ati abtinut la vot ??? Nu inteleg aceasta abordare de abtinere...Trebuia sa aveti sange si sa votati IMPOTRIVA ! Voi nu stiti sa votati dar va dati mari destepti in trafic si variante ocolitoare..
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 lună

Auzi la fodoristan: "Poate", "presupun" ? Astea-s cuvinte cheie pe care sa le foloseasca un edil? E atat de simplu, doua cuvinte denota cat de aeriana e bunicuta. Poate e interesata totusi sa se retraga in pensie pana nu se mai face de rusine cu intreg FDGR-ul cu tot si cu echipa "ei" de incompetenti. Hai doamna, lasa politica si primaria, bucurati-va de pensie. Si slugile de serviciu, hai sariti cu "dislike" sau cu poezia clasica: suntem pesedache, useristi, trotinetisti pentru ca suntem nemultumiti de Cora, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus