Duminică,
14.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

„Noi am văzut că se poate. Plusul cel mai mare este faptul că festivalul a reușit să facă cunoscută această piațetă”. Flori pe scări, festivalul din Orașul de Jos, revine în luna mai

„Noi am văzut că se poate. Plusul cel mai mare este faptul că festivalul a reușit să facă cunoscută această piațetă”. Flori pe scări, festivalul din Orașul de Jos, revine în luna mai

Orașul de Jos revine din nou în atenția sibienilor și a turiștilor cu prima ediție de anul acesta a festivalului Flori pe scări. Tema din ediției cu numărul patru este Autentic, iar evenimentul este programat să se desfășoare între 10 și 12 mai, în Piața Aurarilor.

Organizat de Anda și Cătălin Cornăcel, doi tineri antreprenori din Sibiu, alături de Ioana Nechifor de la City Flowers by Ioana, festivalul își propune din nou să aducă la viață Piața Aurarilor.

„Tematica acestei ediții se învârte în jurul noțiunii de autentic, fiecare dintre cei zec floriști își vor construi lucrările cât mai autentic, autentic însemnând și inedit, tradițional, unicat. Ce ne dorim diferit la această ediție este să avem cât mai puțin plastic. Vom avea cu siguranță floriști din afara Sibiului pe lângă cei care vin în mod constant și s-au consacrat la cele trei ediții de Flori pe Scări”, a spus Anda Cornăcel pentru Turnul Sfatului.

Grădină urbană, ateliere creative, flori și relaxare

În cele trei zile ale evenimentului, cei care vor ajunge în piață se vor putea bucura de o grădină urbană, de ateliere creative, dar și de tururi ghidate.

„Încercăm să facem activități  de creație pentru copii și pentru familie. La edițiile trecute am avut mămici care și-au dorit să poată să lucreze și ele, deci o să ne dorim mai mulți artiști care să facă ateliere de creație cu copii și adulții. Vom avea consacrata alee a artizanilor, care de data aceasta încercăm să o animăm până în capătul străzii, adică să facă legătura de la 9 mai cu Piața Aurarilor, muzică și cântări live dimineața și seara, expoziții de flori. Vrem să animăm scările și încercăm să gândim un concurs de decorat scările și cea mai potrivită variantă va fi să le facem cu cretă și o să lansăm invitația către școli. Vom avea poze cu Piața Aurarilor din cele mai vechi timpuri până cele apropiate de prezent, ca să vedem în ani evoluția pieței. De asemenea, vom avea tururi ghidate cu Răzvan Pop, colțul de bibliotecă, cărți de împrumutat.

Ca de fiecare dată avem nevoie de sprijinul mediului de afaceri din Sibiu pentru a putea derula evenimentul și a avea posibilitatea de a achiziționa cât mai multe flori, accesorii și materiale necesare structurilor mari de flori plus flori pentru decorat scările, dacă sunt persoane care doresc să se implice în realizarea festivalului ne pot contactA pe pagina de facebook a Flori pe scări”, mai spune Anda.

Cum a schimbat Flori pe Scări Piața Aurarilor

Anda și Cătălin sunt administratorii Prăjitoriei de Cafea Nod deschisă în Piața Aurarilor și spun că odată cu festivalul zona a devenit mai cunoscută nu doar de turișt,  ci și de sibieni.

„Cu siguranță zona este mult mai cunoscută în primul rând de sibieni pentru că acesta a fost primul nostru gând când am pornit la drum cu acest festival. Ne-am dorit să atragem atenția asupra zonei pentru că are potențial și pentru că este o piață boemă, o alternativă cât se poate de frumoasă  și sănătoasă de a-ți petrece timpul liber”, a mai povestit Anda.

Anda mai spune că s-ar bucura dacă în zonă s-ar organiza și mai multe evenimente, nu doar Flori pe Scări.

„Plusul cel mai mare este faptul că e o locație care a devenit încet o locație mai cunoscută și mai accesibilă sibienilor. Se mai pot face multe pe lângă festivalul nostru, pot fi concerte, acustice, poate fi amenajată de autoritățile publice ca să fie o alternativă de petrecere a timpului liber, se poate organiza un mini târg de Crăciun, poate și un târg de paști. Noi am văzut că se poate și că putem atrage oameni faini în această piațetă. Plusul cel mai mare este faptul că festivalul a reușit să facă cunoscută această piațetă, care este scopul principal până la urmă. S-au cunoscut între ele business-urile din zonă, ceea ce este un plusvaloare și pentru oraș și pentru antreprenorii din zonă, floriștii au fost cunoscuți. Toată lumea care a participat la eveniment a câștigat popularitate datorită interacțiunii cu publicul. Ar fi minunat ca în decursul anului să fie și alte evenimente care să atragă atenția asupra zonei”, a concluzionat aceasta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus