Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Secretul din spatele unui ten radiant

Secretul din spatele unui ten radiant

Apa este fundamentul vieții. Corpul uman este în mare parte alcătuit din apă, de la mușchi și sânge până la plămâni și creier. Este esențial să ne hidratăm corespunzător pentru a menține sănătatea și funcționarea optimă a organismului.

În momentul nașterii, procentul nostru de hidratare este de aproximativ 75%. Cu toate acestea, în jurul vârstei de 30 de ani, majoritatea oamenilor ajung să aibă un procent de hidratare de doar 60%, ceea ce îi face să fie cronic deshidratați. Acest lucru poate duce la durere, inflamație și creștere a poftei de mâncare.

Deshidratarea cronică poate duce la senzația falsă de foame, deoarece deseori confundăm setea cu apetitul. Este important să conștientizăm că apa este esențială pentru supraviețuire - putem rezista mai mult fără mâncare decât fără apă. Un studiu publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition a arătat că persoanele care au consumat o cantitate adecvată de apă au avut un metabolism mai activ și o capacitate crescută de a arde grăsimile. Mai mult, aceste persoane au prezentat o scădere semnificativă a poftelor alimentare și o tendință redusă de a consuma calorii în exces.

Potrivit cercetărilor științifice, necesarul zilnic de apă este de aproximativ 33 ml pe kilogram per greutate corporală. Astfel, dacă o persoană cântărește 50 de kilograme, ar avea nevoie de aproximativ 1,65 litri de apă pe zi. Totuși, necesarul poate varia în funcție de activități și condițiile meteorologice.

Trebuie să fim conștienți că nu doar apa lichidă ne menține hidratați. Legumele și frunzele pe care le consumăm au un conținut ridicat de apă, majoritatea fructelor și legumelor având în jur de 70% apă. În plus, ceaiurile din plante pot contribui și ele la hidratare.

Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la consumul de alcool și cafea, deoarece acestea pot duce la deshidratare.

Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Când suntem deshidratați, întregul sistem de filtrare al rinichilor este afectat, ceea ce poate duce la probleme serioase de sănătate.

Deshidratarea afectează capacitatea corpului de a arde grăsimi și poate pune o presiune suplimentară asupra pielii, care trebuie să compenseze funcția de eliminare a toxinelor în lipsa unui rinichi funcțional. Rezultatul? O piele lipsită de strălucire și aspect sănătos. Un studiu realizat la Universitatea Harvard a analizat efectele hidratării asupra sănătății pielii. Concluziile au arătat că o hidratare adecvată poate îmbunătăți elasticitatea pielii, reducând astfel riscul de apariție a ridurilor și conferind un aspect mai tânăr și mai sănătos.

În plus, nu întotdeauna consumul de apă asigură hidratarea corespunzătoare. De multe ori, apa consumată nu ajunge la nivelul celular pentru a hidrata eficient celulele. Acest lucru se datorează prezenței unor toxinelor din în jurul celulei.

Un alt factor important în menținerea echilibrului hidric este aportul adecvat de minerale. Deficitul de minerale, cum ar fi magneziul, poate duce la extragerea apei din celule, în loc să faciliteze hidratarea lor.

Pentru a rezolva această problemă, un mod practic este adăugarea unei cantități mici de sare de calitate la apa consumată în timpul zilei.

În final, este important să ne amintim că alimentația joacă și ea un rol crucial în menținerea hidratării și a sănătății generale. Consumul regulat de legume și frunze, evitarea alimentelor procesate și adoptarea unui stil de viață echilibrat pot contribui semnificativ la menținerea hidratării și la promovarea sănătății.

Apa este cu adevărat esențială pentru sănătatea noastră și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm atenția și importanța cuvenite. Fiecare pahar de apă băută reprezintă o grijă pentru rinichii și pielea noastră.

De asemenea, un raport publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a evidențiat legătura dintre hidratarea corespunzătoare și performanța cognitivă. Persoanele care au consumat cantități adecvate de apă au prezentat o mai bună concentrare, memorie și capacitate de învățare, comparativ cu cele care au fost deshidratate.

Să ne bucurăm de beneficiile hidratării corecte și să ne dorim cu toții o săptămână minunată, cu multă apă!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus