Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Astrid Fodor anunță prețuri diferite la închirierea domeniului public. „Altul trebuie să fie prețul pe Bălcescu, decât în Vasile Aaron”

Astrid Fodor anunță prețuri diferite la închirierea domeniului public. „Altul trebuie să fie prețul pe Bălcescu, decât în Vasile Aaron”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că administrația pe care o conduce lucrează la un nou regulament pentru reglementarea comerțului pe domeniul public. Prin intermediul căruia vor fi instituite prețuri diferite de închiriere, în funcție de cartier.

Anunțul primarului Astrid Fodor a venit în urma unei interpelări care i-a fost adresată de către Diana Mureșan, consilier local din partea USR. În cea mai recentă ședință a Consiliului local Sibiu, Diana Mureșan a adus în discuție situația comercianților din Sibiu, care închiriază temporar domeniul public. Și care își improvizează din tot felul de materiale punctele de vânzare.

„Am observat o lipsă de coerență estetică a spațiilor de vânzare ambulante. Totul pare inestetic și haotic și necoordonat. Propunerea noastră, încă din primul an de mandat, este ca noi, administrația să amplasăm forme unitare pentru chioșcuri. Iar corturile de pe domeniul public să fie înlocuite cu ceva coerent; în loc să închirieze domeniul public, comercianții să închirieze chioșcuri”, a spus Diana Mureșan.

Primarul Astrid Fodor a răspuns amintind de faptul că astfel de inițiative au fost luate atât în zona Grădinii Zoologice, cât și în zona centrală: în Piața Mică și pe strada Timotei Popovici au fost amplasate tonete cu același aspect, scoase mai apoi la licitație în vederea închirierii.

„Cu ajutorul dumneavoastră concret, pe care îl aștept, putem avea astfel de inițiative. Este un proiect care poate fi abordat, dar nu se poate rezolva de azi pe mâine. Ideea nu este una rea”, a răspuns Astrid Fodor.

Primarul a mai arătat că administrația are în lucru modificarea regulamentului în ceea ce privește comerțul stradal, pe spații închiriate din domeniul public. ”Lucrăm la un regulament pentru tot ceea ce înseamnă comerț public. Este mai complex, tratează situația de la cartier la cartier. Pentru cine vinde pe Nicolae Bălcescu altul trebuie să fie prețul, decât pentru comerciantul care vinde în Vasile Aaron, la colț”, a arătat Astrid Fodor.

Din declarațiile făcute în ultimele luni de către primarul Sibiului, administrația locală are în lucru și modificarea regulamentului teraselor sezoniere.

Citește și În Sibiu, taxa pentru terase rămâne 1 leu/mp/zi după intervenția PNL. Fodor: Vreau să știți cu toții ce ne așteaptă. Am avut un șoc când am văzut ce profituri înregistrează unele societăți cu ajutorul nostru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Filar Monika

Acum 1 lună

Asta inseamna ca bokor nu plateste nimic pe terasa de inghetata,da cel mult o inghetata gratis tutror angajatilor din primarie !
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Cât de **** să fii, ca să găndești asa? (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus