Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

De luni se închide trecerea de cale ferata de pe Calea Turnișorului, până la jumătatea lunii iulie. Încep lucrările de amenajare

De luni se închide trecerea de cale ferata de pe Calea Turnișorului, până la jumătatea lunii iulie. Încep lucrările de amenajare

Primăria Sibiu anunță începerea lucrărilor de amenajare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Calea Turnișorului. Traficul se va închide, astfel, de luni, 18 martie, până la jumătatea lunii iulie. 

Șoferii pot utiliza următoarele rute ocolitoare, în funcție de direcția de deplasare: 

Str. Autogării – Calea Turnișorului – str. M. Kogălniceanu 

Șoseaua Alba Iulia – Calea Turnișorului – str. Frigoriferului – Calea Șurii Mici 

O singură ofertă a primit Primăria Sibiu în licitația organizată pentru amenajarea trecerii de cale ferată de pe Calea Turnișorului. Este vorba despre Construcții Feroviare Mureș, companie specializată în construcții, întreținere și reparații linii de cale ferată, lucrări de proiectare în domeniul feroviar, precum și construcții în transporturi și instalații de semnalizare.

4,37 de milioane de lei este valoarea contractului. Trecerea la nivel cu calea ferată de pe Calea Turnișorului asigură un flux de circulație important dinspre zona străzii Metalurgiștilor, Autogării și Distribuției spre șoseaua Alba Iulia.

„Această zonă are o importanță majoră în ceea ce privește realizarea legăturilor între zona industrială, cartiere rezidențiale, zone comerciale și centrul orașului. Traficul, la orele de începere a activității și la orele după-amiezii, devine aglomerat, creându-se blocaje și stagnarea coloanelor de mașini. Autoritățile locale se obligă să găsească soluții viabile pentru fluidizarea traficului, îmbunătățirea transportului în comun, viabilizarea și repararea căilor de acces și la mărirea capacității străzilor colectoare”, preciza primaria în caietul de sarcini. 

Bariera a creat mai multe probleme de trafic în ultimii ani, defectându-se de câteva ori, și este depășită din punct de vedere tehnic.

Citește și CFR: Bariera de pe Calea Turnișorului trebuia desființată de șase ani, Primăria Sibiu a solicitat menținerea ei

„Prin reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată ne dorim satisfacerea cerințelor cetățenilor referitoare la desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții de sguranță și confort, creșterea capacității de preluare a traficului, alături de îmbunătățirea capacității de deplasare pentru vehicule și pietoni și, implicit, protecția mediului înconjurător,” transmit reprezentanții administrației locale. 

Singura barieră la trecere de nivel de cale ferată din Sibiu acționată manual trebuia desființată încă de acum opt ani, spun reprezentanții  CFR într-un răspuns oficial oferit ziarului Turnul Sfatului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Pastor marginas

Acum 2 luni

Ok si cand e gata lucrarea? Ca sa adaugam minim +6 luni la termenul comunicat a.i. sa stim si noi cand putem circula din nou pe acolo
Raspunde

Macarena

Acum 2 luni

Lucrarea o sa fie gata cu 2-3 zile inainte de alegerile locale ca sa aibe si tante ce sa arate ca realizari...la fel ca si lucrarea de pe Viitorului unde nimeni nu lucreaza acum desi lucrarea este aproape finalizata! Traiasca republica Fodoristan!
Raspunde

Ion din melisor

Acum 2 luni

Bine că se apucă de lucru , de terminat o sa o termine ei până în 2030 . Că doar nu i grăbește nimeni, așteaptă să se scumpească materiale sa mai ciupească niste bani și tot așa , că așa merge treaba in tara noastră dragă .....
Raspunde

Pentru Redactori

Acum 2 luni

Mai sunt două bariere manuale, una în Șelimbăr, spre Bungard și mai e una la Turnu Roșu. Vă rog modificați acel paragraf legat de singura barieră manuală din județul Sibiu, pentru că nu este corect. Puteți verifica și pe Streetview cele două locații.
Raspunde

Eori

Acum 1 lună

Așa Arată Trenurile În America
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus