Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

VIDEO Viorel Hizo, la 77 de ani. ”De la Sibiu au ajuns mulți în naționala de tineret: Radu Niculescu, Zotincă, mulți alții”

VIDEO Viorel Hizo, la 77 de ani. ”De la Sibiu au ajuns mulți în naționala de tineret: Radu Niculescu, Zotincă, mulți alții”

Fostul antrenor Viorel Hizo a împlinit luna trecută 77 de ani și după ce a traversat o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical, a vorbit într-un interviu acordat iAMsport.ro despre fotbaliștii de altă dată, națională, revoluție și începuturile sale în antrenorat, la Sibiu.

Întrebat dacă e mai mult grea sau mai degrabă frumoasă meseria de antrenor, ”Dulăul” și-a amintit și de jucătorii promovați la națională în perioada în care antrena Inter Sibiu.

”Depinde cum o privești. Depinde ce vrei să obții de la ea. Eu mi-am propus ca atâta timp cât antrenez să nu existe ideea ca un jucător să nu progreseze. Progresul jucătorului, dezvoltarea lui, asta mi-am dorit. Și să formez. Am ajutat foarte mulți jucători care au făcut pasul la echipe mai bune. Pot da exemple: Ilieș, Dolha, Măldărășanu, Narcis Răducan, jucători pe care efectiv i-am ajutat. Am avut foarte mulți jucători care au ajuns în națională cu mine antrenor. Dorinel Munteanu a ajuns la prima reprezentativă în 1991, cu Mircea Rădulescu selecționer. Era la Inter Sibiu. De la Sibiu au ajuns mulți în naționala de tineret: Radu Niculescu, Zotincă, mulți alții. Nu mai zic când am fost la Dinamo, cu Mihalcea, Contra, Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Tararache. Opt jucători care alcătuiau scheletul naționalei de tineret a lui Pițurcă. Toți au ajuns în Divzia A”, a spus Hizo.

Și-a amintit și de zilele revoluției din 89, perioadă în care se afla la Casablanca, într-un turneu de pregătire cu Inter Sibiu.

”Cu noi era și profesorul Oprean, care era cumnat cu Nicușor Ceaușescu. Un frate de-ai lui s-a căsătorit cu Zoe. Ne-am dus să-l întrebăm ce se întâmplă. Trebuia să mai stăm o săptămână acolo. Am sărit pe conducători să ne lase să mergem în țară. Ne-a speriat faptul că Sibiul era implicat, că era cu Ceaușescu. De familie îmi era frică. Am plecat, deși ne-a fost foarte dificilsă găsim bilete de avion. Că era cu escală. Casablanca - Lisabona - București. Și țin minte că mulți din staff și nu numai, care au fost cu noi, au cumpărat lădițe cu portocale. Și toți au spus atunci că Nicușor a venit cu avionul și a adus lădițe cu muniție, cu armament. În România nu se găseau portocale, fiecare jucător și om din staff și-a luat lădiță cu portocale. Iar noi nu le-am luat din aeroport când am ajuns pentru că s-a blocat tot.

(...) S-a făcut rost de bilete prin Nicușor Ceaușescu, am ajuns în țară cum ziceam, iar noaptea am plecat la Lugoj, să văd ce e cu fiul meu. El era militar în termen la o unitate de securitate de la Lugoj. Au fost ore foarte grele”, și-a amintit Hizo.

Întregul interviu poate fi citit aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Hermann Stadt

Acum 4 săptămâni

Mai lasati-l in pace și pe ăsta,nu-i mai credeți toate minciunile.La ce potențial de juniori a avut Inter Sibiu între 1985-1988,mai mult și-au bătut joc de ei decât să-i promoveze.Hai că mai suntem pe aici și unii care știm adevărul.Sau intrebati-l câți dintre cei care au promovat din C in B au rămas la echipa?Daca Carpați Agnita nu bătea ultima etapă pe Electromures Tg.Mures nu știa nimeni de Hizo.A urcat și s-a afirmat pe spinarea altora.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus