Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Primăria grăbește prima dezinsecție din Sibiu, „având în vedere temperaturile neobișnuit de ridicate”

Primăria grăbește prima dezinsecție din Sibiu, „având în vedere temperaturile neobișnuit de ridicate”

Administrația locală anunță că prima campanie de dezinsecție împotriva căpușelor în municipiul Sibiu va avea loc mai devreme decât de obicei.

„Prima campanie este programată mai repede în acest an, având în vedere temperaturile neobișnuit de ridicate din ultima perioadă. Astfel, în perioada 21-29 martie 2024, se vor desfășura acțiuni de dezinsecție împotriva căpușelor, pe o suprafață de aproape un milion de mp compusă din parcuri, spații verzi, locuri de joacă, inclusiv Grădina Zoologică și Cimitirul Municipal”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu. Dacă va ploua, acțiunea va fi prelungită sau decalată.

Reprezentanții Primăriei sfătuiesc pe cei cu probleme respiratorii ori cardiace, precum și copiii, să se ferească de la a intra în raxa de acțiune a echipamentelor de pulverizat. „Insecticidul utilizat pentru dezinsecție este Deltatim Plus, acesta fiind avizat de către Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide”, transmite Primăria.

Foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Jean

Acum 4 săptămâni

Foarte bine ca deja de la jumatatea lunii febr au aparut capusele. Anul asta cumparati mult autan ca la ce iarna lejera a fost o sa fie plin de insecte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus