Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Proiectele Maratonului: părinții din Gura Râului aleargă pentru a transforma curtea Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” într-un spațiu de relaxare pentru copii

Proiectele Maratonului: părinții din Gura Râului aleargă pentru a transforma curtea Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” într-un spațiu de relaxare pentru copii

„Stare de bine în curtea școlii” este numele proiectului cu care „Asociația Părinților Școala Gura Râului” s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu. Scopul proiectului este amenajarea curții școlii ciclurilor primar și gimnazial astfel încât să devină un loc în care copiii se pot relaxa și în care pot face diverse activități.

Obiectivele principale ale proiectului sunt amenajarea celor două curți ale școlii cu dispozitive sportive și de relaxare, cu sisteme de umbrire, promovarea activităților outdoor și încurajarea adoptării unui mod de viață responsabil și sănătos prin mișcare în aer liber pentru sănătate și reducerea absenteismului cu 10% față de anul școlar precedent.

Suma pe care vrea să o strângă asociația este de 24.000 de lei, iar cine vrea să susțină acest proiect al maratonului o poate face înscriindu-se aici.

„Prin acest proiect ne propunem să amenajăm curtea școlii ciclurilor primar și gimnazial prin dotarea de bănci, dispozitive de joacă și sport, sisteme de umbrire, crearea unor trasee senzoriale, transformând-o într-un loc primitor, un spațiu care să ofere posibilitatea copiilor de a desfășura activități în aer liber”, arată Asociația Părinților - Școala Gura Râului.

Despre asociație

Asociația Părinților - Școala Gura Râului este o asociație fondată în 2022 care și-a dorit din start să strângă comunitatea în jurul ei și să sprijine activ activitățile școlare, punând în prim plan desfășurarea educației în cele mai bune condiții posibile. Asociația își propune un parteneriat cu școala, cu autoritățile locale, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării. Încă din primul an de funcționare, Asociația a depus și finalizat primul proiect la Maratonul Internațional Sibiu, fiind amenajat un loc de joacă în curtea grădiniței. În 2023, a depus al doilea proiect la Maraton, scopul fiind amenajarea unei săli de muzică, proiectul fiind în curs de finalizare.

Școala are în anul școlar 2023-2024 un număr de 536 elevi înscriși, având 24 de clase și grupe. Școala are o experiență crescută în gestionarea proiectelor în educație, desfășurând proiecte Comenius, Erasmus, dar și proiecte mai mici, cu finanțare sau fără. Școala are depuse proiecte POCU, PNRAS, POC, având inițiat un proces de digitalizare și modernizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus