Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Aproape 850.000 de puieți plantați în județul Sibiu, anul acesta: ”Anul trecut am plantat un milion”

Aproape 850.000 de puieți plantați în județul Sibiu, anul acesta: ”Anul trecut am plantat un milion”

Direcția Silvică Sibiu anunță că 15.000 de puieți din specia gorun au fost plantați pe o suprafață de 3 hectare, în cadrul campaniei de împăduriri din primăvara acestui an, în Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște.

În total, anul acesta se vor planta în județul Sibiu aproximativ 850.000 de puieți.

”Anul trecut am plantat un milion de puieți. În funcție de suprafețe avem de plantat, regula și legea este să nu treacă doi ani, adică două sezoane de vegetație, de când se taie până se plantează. Știți de ce doi ani și nu un an? La rășinoase nu ai voie să plantezi în primul an pentru că este o infestare prea mare de insecte și gândaci de scoarță, care distrug puieții pe care îi plantezi. De aceea trebuie să treacă două sezoane de vegetație și de aceea plantăm. Mulți nu știu aceste detalii și se miră când văd unele lucrări”, a explicat Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu.

Cele opt ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Sibiu, vor planta anul acesta 194 hectare. Speciile cel mai des folosite sunt: molid, larice, brad, stejar pedunculat, gorun, tei, salcâm și paltin de munte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 659

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus