Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sâmbătă are loc primul eveniment public organizat în Bastionul Soldisch: târgul „Semințe cu suflet” revine la Sibiu

Sâmbătă are loc primul eveniment public organizat în Bastionul Soldisch: târgul „Semințe cu suflet” revine la Sibiu

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 10.00, va avea loc, în premieră pe str. Bastionului, nr.6 A, la Bastionul Soldisch, Târgul „Semințe cu suflet”, organizat de grupul cu același nume. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Astra și se va desfășura până la epuizarea semințelor. Pasionații de grădinărit pot beneficia de sfaturile membrilor grupului și de îndrumarea lor pentru a avea o grădină bogată în legume, fructe și plante ornamentale. 

Potrivit gazdelor, dăruirea semințelor este o investiție într-un viitor mai bun. Târgul „Semințe cu suflet” este primul eveniment desfășurat în cadrul programului Târgul de țară: grădină și peisaj rural și este dedicat activităților legate de grădinărit.

„Dăruirea de semințe nu este o îndeletnicire nouă, grădinarii și agricultorii au făcut dintotdeauna schimb de semințe, puieți și de cunoștințe, ajungând astfel mai repede și mai ușor să stăpânească pământul astfel încât să le ofere roade gustoase și hrănitoare. În satul tradițional, semințele uscate bine și învăluite în bucăți de hârtie, apoi pătrate în coșulețe de nuiele, erau puse primăvara devreme unele în răsadnițe, altele semănate direct în pământ, fiecare după rostul ei. Inițiatoarea grupului Semințe cu suflet, doamna Rodica Meiroşu, este și sufletul și organizatorul proiectului. După ce a locuit peste 30 de ani la oraș, s-a retras pe meleagurile natale, în județul Buzău, pentru a se ocupa de grădinărit, una dintre pasiunile ei, adunând și cultivând soiuri de legume și fructe românești. La început, membrii grupului își trimiteau semințele între ei, prin poștă, apoi au început să organizeze întâlniri prin țară, primele desfășurându-se în județele Buzău și Prahova. În ultimii ani, s-au organizat evenimente în toată țara, atât primăvara cât și toamna.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA. 

Cu ocazia acestui eveniment, Muzeul ASTRA le oferă sibienilor o nouă posibilitate de a cunoaște mai bine patrimoniul arhitectural al Sibiului prin vizitarea parțială a Bastionului Soldisch. Doritorii vor fi ghidați de muzeograful Dr. Adrian Stoia între orele 10.00 și14.00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus