Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Andreea Anghel, candidata Alianței Dreapta Unită la Primăria Turnu Roșu: „Prioritatea mea este ca Turnu Roșu să atragă investitori, să avem locuri de muncă aici, să fim o comună europeană care-și atrage tinerii înapoi acasă!”

Andreea Anghel, candidata Alianței Dreapta Unită la Primăria Turnu Roșu: „Prioritatea mea este ca Turnu Roșu să atragă investitori, să avem locuri de muncă aici, să fim o comună europeană care-și atrage tinerii înapoi acasă!”

De ce v-ati hotărât să candidați din nou pentru Primăria Turnu Roșu?

Candidatura mea  pentru Primăria Turnu Roșu vine ca un firesc. Eu sunt un om care nu renunță ușor la visul pentru comunitatea sa. Iar Turnu Roșu și Sebeșu de Jos sunt două sate minunate așezate pe un colț de Rai, dar lăsate ca două perle neșlefuite, neîngrijite, și sunt profund îngrijorată de viitorul comunei noastre sub actuala administrație. Fac din nou acest pas ferm înainte și știu că am forță, curaj, determinare, putere de muncă, implicare și mai ales o echipă care crește în fiecare zi. Comunitatea noastră ne cere mai multă implicare, cere compasiune pentru oameni, proiecte viabile pentru ca viața lor să fie mai bună.

Prea puține fonduri europene atrase, prea puțină dezvoltare, clădiri emblematice în ambele sate lăsate în paragină, toate acestea sunt necesități urgente, iar dialogul constant pe care îl port cu cetățenii mă responsabilizează enorm.

Vreau ca Turnu Roșu să fie un sat european de tineret, vreau ca Sebeșu de Jos să fie un sat european de tineret, și pentru asta e nevoie de programe care îi atrag pe tineri înapoi acasă.

Deopotrivă, îngrijorările și nevoile seniorilor noștri mă fac să înțeleg cât de important este să avem un mediu sigur și prosper pentru toți. Fiecare discuție cu un vecin, fiecare sugestie primită și fiecare moment petrecut în slujba comunității au consolidat în mine credința că împreună putem construi un viitor mai bun pentru Turnu Roșu.

Ați fost timp de patru ani consilier local. Ce ați făcut din această poziție?

Da, așa este. În ultimii patru ani am deținut funcția de consilier local USR în Consiliul Local Turnu Roșu. M-am implicat atât cât am putut, din opozitie, pentru ca Turnu Roșu să se dezvolte sănătos și mai ales ca oamenii să simtă că sunt beneficiarii unei administrații transparente și drepte. De cele mai multe ori însă proiectele mele au fost blocate.

Dar, de exemplu, am reușit din opoziție să opresc acum doi ani tăierea burselor de excelență ale elevilor din Turnu Roșu.

Am reușit să implementăm un proiect prin care toți elevii premianți ai școlii din comună să primească o excursie pentru rezultatele bune la învățătură, și vă spun sincer că mi-aș dori ca în viitor să avem suficienți bani la buget pentru a organiza această excursie pentru toți copiii.

Anul trecut, prin perseverență și colaborând cu autorități cu o capacitate de decizie mai mare decât cea a unui consilier local, am contribuit semnificativ la un proiect important care avea ca obiectiv obținerea unui microbuz școlar electric.

Am reușit să înscriem comuna Turnu Roșu în Programul ”Rabla local”, prin care am obținut fonduri pentru casarea a 50 de mașini uzate și obținerea a câte 3.000 LEI pentru fiecare autoturism casat de pe raza comunei.

Am reușit împreună cu colegii să deblocăm accesul la lemn de foc pentru populație în 2022, după ce câțiva ani fusese blocat.

M-am preocupat de programe de sănătate pentru populație, în special feminină, reușind să duc în comună o campanie de informare despre cancerul de sân și despre importanța screeningului și a consultului medical.

Recunosc, adesea, din opoziție, împreună cu cei doi colegi ai mei, am fost doar martori la un regres constant, la proiecte finalizate în mod superficial, la lipsa investițiilor semnificative și, mai rău, la o incapacitate totală de a colabora pentru binele comun.

Care sunt prioritățile dvs. dacă veți ajunge primarul comunei Turnu Roșu?

Prioritățile mele vor fi întotdeauna cele venite de la cetățeni, din nevoile și grijile lor! Programul nostru de guvernare locală este acum în lucru, însă împreună cu echipa, propunem o nouă direcție, una care prioritizează calitatea lucrărilor publice, care atrage investitori în comună, care aduce investiții inteligente și care promovează o cultură a colaborării între oameni. Dar cel mai important este ca toți să ne simțim parte din comunitate.

Avem echipă de oină și echipă de fotbal -  sportivi care trebuie puși în lumină, tineri cu speranțe și avânt. Avem fermieri, agricultori, apicultori, producători locali pentru care vreau să ofer sprijin real și susținere într-o administrație publică modernă și echilibrată. Oamenii aceștia sunt ai noștri și pentru ei niciun efort nu ar trebui să fie prea mare.

Viziunea mea implică o colaborare strânsă între Primărie și Culte, rolul pe care îl au cele două biserici în comunitate e un important catalizator între oameni și o bună colaborare între instituții aduce siguranță și bucurie.

Îmi fac o prioritate din programele de sănătate publică  și vreau să îngrijim ceea ce avem acum: dispensarul vechi din Turnu Roșu și școala veche de la Sebeșu de Jos îmi sunt priorități.

Îmi doresc să rezolvăm problema drumului de legătură directă între Sebeșul de Jos și Turnu Roșu.

E nevoie să atragem mai multe fonduri europene în comună, ele reprezintă șansa noastră de a dezvolta comuna!

Dar cred că cel mai mult ne este important să fim mai uniți. Când sunt uniți,  oamenii se simt în siguranță și atunci comuna va înflori frumos.

Cum e sa fii femeie in politica? E un impediment?

E frumos pentru că îmi place să-mi asum responsabilități pentru comunitate! Eu fac ceea ce-mi place. Am multe exemple de femei puternice care conduc administrații într-o manieră de succes.

Colega mea, Elena Lasconi, primărița USR de la Câmpulung, de exemplu, a atras 43 de milioane de euro în numai trei ani, mai mult decât tot județul ei în ultimii 30 de ani. Deci se poate! Dacă ea poate, pot și eu.

Nu mai departe de comuna vecină e un alt exemplu de femeie de succes, o primăriță care a reușit să demonstreze că poate schimba mentalități în rural și comuna condusă de ea  a depășit azi comuna Turnu Roșu în progres și dezvoltare.

Aceste exemple arată că ceea ce contează cu adevărat sunt abilitățile și viziunea, echipa și mai binele comun. Sunt sigură că am tot ceea ce e nevoie pentru a conduce comuna Turnu Roșu în calitate de primar și acesta e și motivul pentru care am hotărât să merg pe acest drum.

Cu Dumnezeu înainte, pentru Turnu Roșu!

Andreea Anghel activează în politică de 8 ani, fiind în prezent președintă a Filialei Locale USR Turnu Roșu și vicepreședintă a Filialei Județene USR Sibiu. De profesie jurist, Andreea lucrează pentru o companie din domeniul IT. Angajamentul său politic și experiența profesională îi permit să aibă o perspectivă extinsă asupra inițiativelor pe care le susține.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus