Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Corpul B al Colegiului Național „Octavian Goga” va fi reabilitat printr-un proiect de 5 milioane de euro

Corpul B al Colegiului Național „Octavian Goga” va fi reabilitat printr-un proiect de 5 milioane de euro

Corpul B al Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu va fi realibilitat printr-un proiect a cărui valoare maximă poate ajunge la 5 milioane de euro. Hotărârea a fost luată în Consiliul Local și urmează să se supună aprobării documentația și indicatorii tehnico – economici.

„Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat a achiziţionat servicii de proiectare pentru elaborarea documentaţiei DALI pentru obiectivul de investiţii „Reahilitare corp B al Colegiului Național „Octavian Goga", din municipiul Sibiu, str. Bastionului. nr. 7.

Obiectivul acestei documentații îl reprezintă reabilitarea corpului B de clădire a Colegiului Național Octavian Goga. regim de înălțime P+3E. unde sunt organizate spatii de învățământ. Imobilul studiat este în proprietatea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, cu dreptul de administrare în favoarea Municipiul Sibiu, cu excepția a demisolului unde funcționează cantina Arhiepiscopiei Ortodoxe Române”, se arată în proiectul de hotărâre.  

Citește și: Corpul B al Colegiului Național „Octavian Goga” va fi reabilitat printr-un proiect de 5 milioane de euro

Potrivit documentului, se propune eficientizarea termică a clădirii prin aplicarea unui termosistem de faţade, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu tâmplării din lemn stratificat, înlocuire uşi, reabilitarea instalaţiilor sanitare, termice, electrice, implementare măsuri ISU, măsuri de consolidare și măsuri de refacere finisaje interioare. O parte din energia electrică va li realizată prin energie verde, din panouri fotovoltaice i se propune implementarea unui sistem de ventilaţie cu ventilatoare cu recuperare de căldură i un sistem alternativ de încălzire cu pompe de căldură aer apă.

Pentru acest proiect se va solicita atragerea de fonduri nerambursabile, fiind propus a fi depus spre finanțare în cadrul Programului Regiunea Centru 2021-2027.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 34.127,66 mii lei, cu tot cu TVA, din care 21.156 vor fi alocați construcțiilor și montajului, iar 2.110.04 mii lei, cu TVA vor fi bani alocați echipamentelor.

Diferenta până la valoarea de 34. 127.66 mii lei cu TVA, o prezintă. conform HG 111 6/2023. Cheltuieli aferente marjei de buget (25%). rezerva de implementare pentru ajustare de preț, cheltuieli cu diverse și neprevăzute (10%), cheltuieli cu amenajarea terenului, cheltuieli cu proiectarea și cheltuieli pentru management de proiect, informare și publicitate.

Imobilul are o suprafață desfășurată de 3.804 mp de suprafață și 1.469 mp de teren aferent.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus