Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiectele Maratonului: grupul „Sibiu International Friends” vrea să strângă bani pentru a oferi cursuri gratuite de limba română străinilor, imigranților și migranților care locuiesc în Sibiu

Proiectele Maratonului: grupul „Sibiu International Friends” vrea să strângă bani pentru a oferi cursuri gratuite de limba română străinilor, imigranților și migranților care locuiesc în Sibiu

Grupul „Sibiu Internațional Friends” s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu „Vrem să învățăm limba Română”. Acesta își propune să sprijine procesul de învățare a limbii române prin furnizarea de cursuri gratuite destinate nivelurilor A1 și A2, adresate tuturor străinilor, imigranților și migranților care locuiesc în orașul Sibiu.

Membrii grupului, care locuiesc în oraș de mai bine de 8 ani, au identificat nevoia de a învăța limba română odată cu sosirea lor în oraș. Ca parte din procesul care a ajutat la identificarea nevoii, în anul 2018, aceștia au beneficiat pentru prima dată de sprijinul unei organizații neguvernamentale din Sibiu (care în prezent nu mai funcționează), care le-a oferit acces la învățarea gratuită a limbii la nivel conversațional și parțial A1, timp de aproximativ trei luni.

Toți cei care vor să susțină cauza grupului o pot face înscriindu-se ca alergători aici. Suma pe care grupul vrea să o strângă este de 4.000 de lei.

„La sosirea într-o țară străină, familiarizarea cu limba locală reprezintă o poartă de acces către cultura locală. De aceea, cunoașterea limbii locale este extrem de importantă pentru noii veniți. Este un semn de respect, efort, interes și perseverență, ceea ce contribuie la câștigarea încrederii localnicilor. Ca urmare, aceștia vor fi mai deschiși să împărtășească aspecte din cultura lor și să ofere sprijin”, transmit reprezentanții grupului.

Grupul Sibiu International Friends

Grupul a fost creat pe platforma Facebook în urmă cu 2 ani la inițiativa unui grup de prieteni alcătuit din cetățeni străini, imigranți, migranți și români. Scopul inițial a fost acela de a reuni toți străinii cu reședința în Sibiu, indiferent de naționalitate, vârstă, sex sau religie, care doresc să împărtășească din experiențele lor, să socializeze și să se sprijine reciproc, în lipsa unui cerc social și familiar.

Foto ilustrativă: Arhiva Turnul Sfatului 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus