Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

Ministrul Educației, alături de Turcan și Cîmpean: „În Sibiu, Educația este o prioritate, asta se vede”

Ministrul Educației, alături de Turcan și Cîmpean: „În Sibiu, Educația este o prioritate, asta se vede”

Alături de ministrul Culturii, Raluca Turcan, și de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, ministrul Educației, Ligia Deca, a venit la Sibiu pentru a lăuda creșterea calității sistemului educațional din acest județ.

Prin PNRR, în județul Sibiu sunt în curs de finanțare 45 de proiecte demarate anul trecut, cu o valoare de 35 de milioane de euro, a anunțat ministrul Educației. „În Sibiu, educația este o prioritate, asta se vede: avem un flux spectaculos de fonduri europene care se investesc în Educație. Dar am văzut și investiții din fonduri locale, mulțumesc tuturor reprezentanților autorităților locale și Consiliului Județean Sibiu pentru că ține sus interesul pentru susținerea Educației”, a declarat Ligia Deca înainte de prânzul zilei de vineri, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Sibiu.

Zi începută de Ligia Deca printr-o în vizită la școala din Gura Râului. „Școală consolidată cu fonduri locale, mulțumesc domnului primar pentru concentrarea pe care o are pentru un învățământ de calitate. Școala are finanțare și prin PNRR, iar infrastructura școlară va fi un magnet pentru familiile chiar și din alte localități sau care consideră oportun să revină în țară. Am văzut ce înseamnă să oferi elevilor activități sănătoase, extracurriculare, muzicale, dar și sportive”, a descris ministrul Educației.

Care s-a întâlnit, mai apoi, cu directorii de unități de învățământ din județ, „pentru înțelegerea realităților locale”. „A fost o discuție foarte sinceră, așa cum îmi doresc să am peste tot pe unde ajung”, a spus Deca, amintind de proiectul de act normativ aflat în consultare publică referitor la amplasarea în școli a camerelor de supraveghere pentru lămurirea unor acuzații de violență sau distrugere. 

Ulterior declarațiilor din conferință, Ligia Deca și-a anunțat prezența la Gala performanței în învățământul sibian, în cadrul căruia sunt premiați elevii cu rezultate deosebite la concursurile școlare și profesorii acestora.

După care, la sediul Academiei Forțelor Terestre, ministrul Educației avea programată semnarea contractului de finanțare pentru construirea campusului dual de către consorțiul condus de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. „Cred că e un pas extrem de important în creșterea atractivității meseriilor, dar și un punct important în creionarea acelei rute duale complete: familiile care aleg pentru copii această rută au garanția că tânărul va putea ajunge până unde dorește, chiar și până la doctorat”, a arătat Deca.

Inaugurări și investiții

„Suntem cu achiziția aproape finalizată pentru 68 de microbuze electrice pentru a aduce o viață mai bună pentru copilașii care învață în județul Sibiu. Săptămâna viitoare va fi inaugurată Școala specială nr. 1, apoi la Mediaș va urma o inaugurare”, a anunțat și Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Ea a amintit de contractul finanțat prin PNRR pentru achiziția de mobilier și dotări pentru școlile din județ, proiect în valoare de 21 de milioane de lei. „Sibiul este un județ în care Cultura și Educația sunt la mare preț”, a arătat Cîmpean.

Iar Raluca Turcan, președinta PNL Sibiu și ministru al Culturii, a adus în discuție originile campusului dual care va fi construit pe Calea Dumbrăvii. „Acest proiect este unul pe care l-am gândit cu foarte mulți ani în urmă, L-am urmărit când am creat PNRR și iată că de la o idee se ajunge ca Sibiul să beneficieze de campus care să asigure acea legătură între educație și mediul economic: fie calificări pentru meserii așteptate de mediul economic și un traseu de calificare profesională pe care foarte mulți tineri îl așteaptă”, a declarat Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Elevul

Acum 3 săptămâni

Ce minciuni ! La Bruk se fac ore pana la20 , ce calitate ?? Fara scoli , cu droguri , delicventa etc ! Trei tanti care vorbesc prostii
Raspunde

AndreiM

Acum 3 săptămâni

O prioritate a fost sa DISTRUGETI educatia. Ati facut praf si pulbere bruma de educatie care mai exista in Romania. Ati reusit. V-ati facut treaba pentru care ati fost pusa acolo. Ati pus educatia pe butuci.
Raspunde

Ioan

Acum 3 săptămâni

Au un tupeu fantastic în continuare cei de la PNL. Aștept cu nerabdare ziua de 9 iunie să le plătesc toate datoriile.
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

De parca nu erau suficiente minciunile prim-vicepresedintelui Rares Bogdan.
Raspunde

Ion

Acum 3 săptămâni

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios)

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

3 tute marca ficusul. Cel mai slab presedinte ever.
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

(Acest mesaj a fost șters din cauză că nu are nicio legătură cu subiectul)

Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Ba are legatura cu subiectul, nu stiti engleza?! Expresia se refera la unii care se gratuleaza reciproc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus