Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
5°C

”Generalul” Porr stă pitit după ”soldatul” Fodor. Sau cum FDGR abandonează Consiliul Județean în mâinile inamicului și încearcă o regrupare în dezordine în Consiliul Local Sibiu

”Generalul” Porr stă pitit după ”soldatul” Fodor. Sau cum FDGR abandonează Consiliul Județean în mâinile inamicului și încearcă o regrupare în dezordine în Consiliul Local Sibiu

Paul Jurgen Porr era întrebat în aprilie 2022 dacă va candida Gabriel Tischer la Primăria Sibiu.

”Ar trebui să-l întrebați pe dânsul dacă și-ar dori (n.r. să candideze) pentru că e cam devreme acum, cu doi ani înainte. Ca o opinie personală, și subliniez acest lucru, dacă ar fi să alegem, Forumul l-ar alege pe Gabi Tischer. Dar repet, Forumul nu a hotărât nimic, până când nu vorbim cu Tischer, nu putem face aprecieri.

Pentru doamna Fodor Forumul e doar un balast, ea ia hotărâri, ea le face pe toate, noi aflăm din ziar, mă rog, nu e prima dată. Noi suntem buni doar în campania electorală pentru că e greu să candidezi ca independent. Dar, din nou, repet, asta e părerea mea personală”.

Același Paul Jurgen Porr, era întrebat în 5 mai 2022, de reporterul Ora de Sibiu, Roxana David, cum vede o posibilă candidatură a arhitectului Alexandru Găvozdea pentru funcția de primar al Sibiului. Un alt atac total nejustificat la Astrid Fodor, în raport cu întrebarea la care trebuia să răspundă.

”În interiorul FDGR nu se discută nimic din cauză că Fodor nu discută nici cu propria fracțiune din consiliul local. Întrebați-o pe ea, că a folosit FDGR-ul ca pe un balast în campania electorală, că altfel e greu să intri ca independent. Cu mine nu s-a discutat deloc. Poate știe Zeno Pinter (n.r. liderul FDGR din CL și fost președinte al FDGR), dar mi-a zis că nici lui nu-i răspunde la telefon.

Doamna Fodor le știe pe toate, mai ales după nu știu câte mandate, e primăriță înnăscută, s-a născut primăriță. Nu știu cine candidează sau ar fi bun pentru asta, da ea nu mai candidează. I-a ajuns și ei, ne-a ajuns și nouă. La ultimele alegeri a fost dorința ei expresă să mai candideze și atunci era penibil să mai vină FDGR cu un alt candidat, era penibil pentru toată lumea. Dar să nu scrieți asta, eu nu vreau un război cu doamna Fodor, puteți spune doar că nu comunică”, spunea liderul FDGR, Paul Porr.

Doi ani mai târziu, săptămâna trecută, spunea în singura conferință de presă în care apărea alături de Astrid Fodor după mulți ani:

”Eu cred că prin politica care (sic!) a dus-o FDGR din 2000 s-a dovedit că este o politică a cetățeanului. Și nu o politică pentru membrii Forumului”. Atât s-a putut.

Puteți vedea imaginile la minutul 48:08.

Porr, liderul FDGR, abandonează acum lupta din alegerile locale de la Consiliul Județean Sibiu, acolo unde a fost consilier din 2008, și candidează pe listele Forumului de la Consiliul Local Sibiu.

Generalul FDGR se ascunde acum în spatele soldatului Fodor, pe care cu 2 ani în urmă îl ținea numai în ”culcat-drepți-culcat”, până a părăsit toate funcțiile din organizația condusă de către acesta. Fodor este și acum demisionară din toate funcțiile de conducere din FDG, rămânând un simplu membru. În spatele ei se încolonează liderul național al Forumului.

Paul Kuttesch e numele pe care același Porr îl desemnează să candideze la președinția Consiliului Județean Sibiu, acolo unde, dacă e să ne luăm după spusele dânsului, el a dus ”o politică a cetățeanului”. Kuttesch, un fel de caporal folosit de generalul Porr să moară în numele lui pe un pământ ce a fost deja cedat dușmanului. Politic, evident.

Ne uităm în rapoartele de activitate depuse de Paul Porr, conform legii, în fiecare an de mandat. Ne oprim la ultimii trei din această legislatură. O jumătate de pagină, copiată mereu din anul anterior.

În acest an s-a învrednicit să menționeze în plus implicarea sa în conflictul dintre conducerea și sindicatul Filarmonicii Sibiu. Demers care nu a dus la nimic, dar măcar a avut ceva în plus de scris.

Asta a reușit Paul Jurgen Porr, liderul FDGR, să producă în Consiliul Județean. Loc de unde a dat acum bir cu fugiții, de teamă că nu va mai prinde același loc din care să dea un ”paste” anual.

Loc din care a primit anual câte 13.000 de lei, pentru prezența la o singură ședință în plen și la una în comisie, în fiecare lună, eventual online, conform declarațiilor de avere din 2023 și 2022.

În 2019, se plângea în Turnul Sfatului că ”eu nu sunt Dragnea”, în sensul că Astrid Fodor nu l-a ascultat și nu a întinerit lista de la Consiliul Local Sibiu. Acum, însă, Fodor l-a ascultat și a întinerit lista chiar cu el. La 73 de ani, mulți înainte.

Paul Porr, în iulie 2019:

”Forumul este o organizație democrată, nu numai cu numele. Eu nu sunt Dragnea, să spun al doilea din stânga va fi președinte sau consilier sau primar. Acum patru ani, am sugerat pentru municipiul Sibiu trei tineri. Acești trei tineri erau de perspectivă și dacă erau consilieri patru ani s-ar fi putut obișnui cu problemele orașului cu administrația în principiu, ori acești tineri foarte capabili au fost puși pe poziția 21, 27, 29. (...) Da, există diferențe de idei (între FDGR și FDG Sibiu). Eu am argumentat atunci întinerirea și aceiași consilieri, care au fost, s-au votat practic la unison. Așa zisa întinerire a fost că cineva de 70 de ani a fost înlăturat și pus cineva de 82 de ani. Un membru nou a fost cineva care era de un an în pensie. Cu așa întinerirea nu văd șanse reale în viitor”, a declarat Porr.

Din culise aflăm că Astrid Fodor era decisă să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Fodor în 2021:

„Nu voi mai candida. Am mai spus acest lucru. Pentru acest mandat mi-am dorit să candidez pentru a finaliza proiectele pe care le-am început și pentru a le aduce pe cele ample, pe care le-am inițiat eu, la un stadiu mai apropiat de implementare. Pe asta mă concentrez până la finalul mandatului, în 2024”, a anunțat primarul Sibiului, în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului.

Sursele noastre spun că răcirea totală a relațiilor dintre Paul Porr și Astrid Fodor s-a produs în momentul alegerilor parlamentare. Mai exact în acel moment în care într-o conferință de presă organizată la sediul PNL, Fodor a anunțat oficial că susține candidații PNL.

Culmea ironiei este că acum Fodor a rămas singurul om din Forum lăsat să se lupte cu liberalii. Cu echipa lui Adrian Bibu. Iar de această luptă beneficiază tocmai Paul Jurgen Porr, omul care a făcut totul ca Fodor să nu mai candideze, până la un punct, ca apoi să-i ceară în genunchi acesteia o nouă candidatură.

De ce?

Pentru că doar atât a mai rămas din FDGR din 5 martie 2013 de când în frunte se află Paul Jurgen Porr.

Alegerile din 2020:

19.903 voturi pentru lista de consilieri a FDGR la Consiliul Județean Sibiu

71.457 voturi – pentru lista de consilieri a PNL la Consiliul Județean Sibiu

17.954 voturi pentru Gabriel Tischer, candidatul FDGR la președinția CJ Sibiu

72.757 voturi pentru Daniela Cîmpean candidatul PNL la președinția CJ Sibiu

20.425 voturi pentru Astrid Fodor, candidat FDGR la Primăria Sibiu

14.773 voturi pentru Adrian Bibu, candidat PNL la Primăria Sibiu

13.869 voturi pentru lista de consilier FDGR la Consiliul Local Sibiu

16.135 voturi pentru lista de consilier PNL la Consiliul Local Sibiu

P.S.

În cursul acestui an am scris că una din strategiile Forumului prevedea ca, cu cel puțin un an înainte de terminarea mandatului, viceprimarul Bokor trebuia să demisioneze, iar în locul ei urma să fie adus un consilier FDGR, care să fie arătat mulțimii ca viitor candidat al organizației la Primăria Sibiu. N-a mers, cel mai probabil pentru că Bokor nu a vrut să demisioneze, iar Forumul nu a vrut scandal. Asta se vede acum, când Bokor nu mai apare nicăieri.

A doua variantă ar fi fost, conform aceleiași strategii, ca Fodor să candideze, să câștige, și să părăsească funcția după unul, doi ani, motivând probleme de sănătate. Ea chiar nu ar mai dori să continue. Iar în locul ei să fie promovată o altă persoană care să fie pregătită pentru o ulterioară candidatură.

Acest ultim aspect l-a înfuriat la culme pe Jurgen Porr după ce a apărut în Turnul Sfatului, aducându-mi un potop de cuvinte și acuzații, asemănător cât de cât celor folosite împotriva lui Fodor.

Nu sunt medic, nu mă pricep la diagnostice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 2 săptămâni

Nici macar cantec de lebada nu poate fi considerat stadiul la care se afla FDGR. Poate, cel mult, un elefant costeliv si super batran care se indreapta cu lehamite spre cimitir. Sper si imi doresc sa se incheie definitiv capitolul vopsitelor FDGR si UDMR
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AMN114

Acum 2 săptămâni

Foarte tare, articolul. I-a stricat ziua lui Porr și mi-a făcut-o frumoasă pe a mea:)
Raspunde

BFO

Acum 2 săptămâni

Maestre... Totusi Porr este obiectiv si are mirosul fin. Si recunoaste impostura. Si mai si demască demagogia si ipocrizia. Cel putin a altora.
Raspunde

Diridiri

Acum 1 săptămână

Potrivit să se întoarcă la transplanturi. Mai face un ban cu organele.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibiul oras românesc

Acum 2 săptămâni

Este timpul să eliberăm Sibiul din ghearele strainilor de neamul romanesc si de dreapta credinta pravoslavnica! Asa cum am facut in 1918 cand i-am eliberat pe fratii nostri din urgia si sclavia imperiului criminal care a vrut sa fure pe vecie Transilvania romaneasca!
Raspunde

Burgul transilvan

Acum 2 săptămâni

Există opere literare la care numele personajului este folosit într-o propoziție titulară. Uneori el este chiar îndemnat spre anumitre acțiuni: Fii cuminte, Cristofor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Transilvania365

Acum 2 săptămâni

„Erste Liga“ este o competiție hocheistică comună între Ungaria și România, independentă de campionatele naționale ale celor două țări. Competiția a fost fondată în anul 2008. Între 2012 și 2015, la competiție au participat și echipe din Slovacia. În sezonul 2016-2017 a fost primită la start o echipă din Serbia, iar în sezonul 2017-18 a participat o echipă din Austria. ……………………………………………. Hocheiștii de la Corona Brașov s-au calificat în finala „Erste Liga“! De către Nikol Grigoriu - 1 aprilie 2024
Raspunde

34378

Acum 2 săptămâni

Bibe ca TS modereaza cum le duce capul ...................
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asa ceva...

Acum 2 săptămâni

Problema cea mai mare a primăriei în raport cu cetățenii este aceea ca a împuternicit nominal și a trecut apoi prin consiliu asta, o serie de polițiști locali care au pregătirea pe care o știm, sa constate contraventii- asta e conform legii DAR și sa aplice sanctiuni, ei de capul lor...ceea ce nu este conform legii și lasă loc multor abuzuri. De asta în Sibiu se duc lupte grele de contestare a amenzilor în instanta. Practic, primarita i-a lăsat pe cetățeni la bunul plac al acestor polițiști negandindu-se ca cineva ar trebui- conform legii, sa supervizeze constatările lor, sa analizeze, sa dispună, etc , preferabil cineva cu pregătire adecvata și cu funcție de pe care sa răspundă. Cetățenii au fost lăsați prada abuzurilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Proadevar

Acum 2 săptămâni

Oameni buni! Haideți, cu toții, a sosit momentul să scăpăm de influența dezastruoasă a lui KWY în Sibiu, și nu numai! Chiar nu putem să susținem un român adevărat, tânăr, cu o mentalitate sănătoasă pentru a administra municipiul Sibiu? Nu se poate să stăm și să nu avem atitudine!
Raspunde

Canaris

Acum 2 săptămâni

Bibu? Giubega ?Faraon ? Doamne ferește!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Ce mentalitate sanatoasa? Explica-ne:)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Statul esuat roman

Acum 2 săptămâni

concurenta e benefica.....eu o sa ma uit la CV-ul candidatilor...si nu iau pe nimeni de-a gata ( cei care au cam fost toata viata lor la stat si nu au gestionat bani grei si/sau banii lor in privat , sunt exclusi din star t)
Raspunde

Dacul liber

Acum 2 săptămâni

Măi Aline, cât te-ai străduit să scrii pentru un articol cu rating negativ pentru care ar trebui să te dea afară... Tzzzz, tzzzz.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 2 săptămâni

Mai multe comentarii negative decat numarul total de membrii FDGR :-))))) Dar n-au postaci; nuuu.....
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Au votanti. Sau crezi ca o sa ma cobor sa votez psd, pnl sau usr? :))
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 săptămâni

Asa cum Iohannis a distrus PNL la fel Porr a distrus Forumul. Porr se crede mare strateg dar nu este decat un batranel lesinat de care rade toata lumea. A incercat sa o execute pe Fodor dar nu a reusit insa se pare ca cu Bokor ii iese. Asta cu ajutorul papusii cu numele Gabi Tisher pe care personal il credeam un om de caracter dar se pare ca aparentele insala. Totul se va deconta la alegeri iar daca Fodor asculta si forteaza schimbarea lui Bokor s-ar putea sa deconteze si domnia sa la alegeri. Nu de alta dar se poate ca dupa alegeri sa avem o majoritate in consiliu local care sa ii impuna 2 viceprimari care sa ii faca viata grea. Si asta pentru ambitia unui batranel penibil pe numele lui Paul Porr.
Raspunde

Sasul motan

Acum 1 săptămână

certurile dementilor la azilul de șobolani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus