Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

A murit Nicolae Petria, unul dintre fondatorii Băncii Carpatica și fost prodecan la Facultatea de Științe Economice a ULBS

A murit Nicolae Petria, unul dintre fondatorii Băncii Carpatica și fost prodecan la Facultatea de Științe Economice a ULBS

Conf. univ. dr. Nicolae Petria s-a stins la vârsta de 69 de ani. Cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul bancar și în învățământul superior, Petria a fost un important membru al industriei financiare și un educator de încredere timp de mai mulți ani.

Nicolae Petria și-a început parcursul în lumea bancară în anul 1988, la sucursala Sibiu a BNR. A ocupat funcții de conducere la diverse instituții financiare, contribuind la dezvoltarea și consolidarea acestora. A fost membru fondator și președinte al Băncii Comerciale Carpatica până în 2001.

Petria a fost și un membru dedicat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde a influențat și inspirat o generație întreagă de studenți. A fost prodecan la Facultatea de Științe Economice în anii 2012-2016.

Serviciul religios va fi ținut vineri, la 18:30, la Paraclisul Bisericii „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, la ora 12:30, în aceeași biserică.

Mesajul In Memoriam, transmis de ULBS:

„Cu profundă tristețe, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu se desparte de un remarcabil coleg, cel care a fost conf. univ. dr. Nicolae Petria.
Plecarea lui neașteptată lăsă un mare gol în comunitatea noastră academică și în inimile noastre. A fost un coleg cu o vastă experiență profesională în domeniul financiar-bancar, mereu dispus să ofere ajutor și să împărtășească din cunoștințele și experiența sa. Profesionalismul său, spiritul vizionar și pasiunea pentru munca sa au fost evidente în tot ceea ce a făcut, fiind o inspirație pentru studenți și colegi, manifestând un permanent simț al responsabilității.

Conf.univ.dr. Nicolae Petria s-a alăturat colectivului Facultății de Științe Economice la începutul anilor 2000 și a ocupat poziția de prodecan în perioada 2012-2016. Activitatea sa academică a fost susținută în permanență de o bogată activitate profesională, ocupând poziții de top management în instituții din domeniul financiar-bancar: director adjunct Banca Națională a României Sucursala Sibiu, președintele Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Carpatica Sibiu, CEO și Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Comerciale Carpatica Sibiu, Branch Manager la Banca Țiriac, HVB-Țiriac, Unicredit – Țiriac, precum și membru în Consiliile de Administrație ale diverselor instituții financiare.
Amintirile cu domnia-sa și contribuția  pe care a avut-o în comunitatea noastră vor dăinui în inimile noastre. În aceste momente dificile, ne exprimăm  solidaritatea cu familia celui care a fost conf. univ. dr. Nicolae Petria și le dorim celor dragi să găsească alinare în amintirea frumoasă a vieții lui.

Domnul profesor Nicolae Petria va rămâne întotdeauna în memoria noastră ca un coleg drag, de care ne vom aminti cu recunoștință, în ciuda trecerii nemiloase a timpului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Nicolae Petria

Vizualizari: 4486

Comentarii

2 comentarii

Ovidu

Acum 1 lună

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Un om extraordinar. A fost un manager profesionist. Am fost colegi la Banca Țiriac. Rămas bun Nicolae Petria!
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 lună

Scuze!!! Am greșit la nume!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus