Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Chiria în Sibiu pentru un apartament de două camere s-a stabilizat la 400 de euro pe lună – analiză Storia

Chiria în Sibiu pentru un apartament de două camere s-a stabilizat la 400 de euro pe lună – analiză Storia

O analiză a portalului de imobiliare Storia.ro, dată publicității joi, arată că în Sibiu chiriile s-au stabilizat în ultimul an. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, chiriile în Sibiu au crescut cu cel puțin 14%.

”În Sibiu, prețurile medii de închiriere solicitate în luna martie 2024 au înregistrat stagnări față de cele din luna anterioară, atât la categoria garsonierelor, cât și la apartamentele cu două camere, în timp ce apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu prețuri mai mici (-2%)”, se precizează în analiza Storia.

Față de luna martie 2023, prețurile medii solicitate în martie 2024 pentru închiriere au crescut pe toate categoriile de apartamente – cu 20% pentru garsoniere, cu 14% pentru apartamentele cu două camere și cu 20% în cazul apartamentelor cu trei camere.

tabel chirii storia

Astfel, în luna martie 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 300 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 400 de euro, iar cele cu trei camere s-au închiriat cu 540 de euro.

Prețul chiriilor în Sibiu este comparabil cu cel din Oradea, Craiova și Timișoara, peste cel din Arad, dar sub Constanța, Brașov sau Iași.

„În domeniul imobiliar din România asistăm la o sincronizare notabilă între două aspecte cheie: creșterea anuală a chiriilor cu 17% și progresul salarial similar înregistrat. De la 6831 lei în ianuarie 2023, la 7976 lei în ianuarie 2024, salariul mediu brut ilustrează o tendință concomitentă conform datelor Institutului Național de Statistică, respectiv o creștere de 17% de la un an la altul. Această concordanță subliniază faptul că majorarea salariilor este în pas cu evoluția prețurilor, fapt ce contribuie la menținerea accesibilității proprietăților”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Analiza citată a vizat zece orașe din țară, cele mai ridicate chirii fiind în București și Cluj-Napoca.

Prețul apartamentelor noi în Sibiu a crescut cu 16% în ultimul an – Analiză Storia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4034

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Sdgh

Acum 1 lună

enorm de mult pentru o metropola cum este Sibiul :) in conditiile in care salariile sunt care sunt... in curand nu o sa mai aiba cine sa inchirieze ca deja lumea nu isi mai permite si multi vor pleca spre alte orase din zona gen Sebes, Cisnadie, Deva unde viata este mai ieftina un pic si se gaseste si de lucru.
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Nu e adevarat
Raspunde

AMN114

Acum 1 lună

în jur de 300-350 euro este prețul real, la o simplă căutare pe Olx. Se mai poate și negocia. Iară sunt prinși cei de la Storia cu dezinformarea; nu de alta, dar 400 de euro le convine, că doar lucrează pe comision.
Raspunde

Propaganda

Acum 1 lună

De ceva vreme Turnul Sfatului slujeste cu mandrie unor interese financiare si imobiliare. Nu comunitatii. A abera in halul asta, saptamanal, aproape zilnic, nu foloseste nimanui. In Sibiu sunt apartamente care nu se vand de ani de zile. Uitati-va pe Storia. Intrebati agentii imobiliari. Cautati chirii cu 300 de euro pe apartament de 3 camere. Gasiti o gramada. TS, pot sa pun si eu link de inchiriere aici?
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 lună

Realitatea din teren e alta. Doua lumi paralele. Storia ia prețul de publicare, nimeni nu plătește direct fără sa negocieze și multe anunțuri stau asa fără sa găsească chiriaș.
Raspunde

Fayer

Acum 1 lună

Nesimțit de scump!!! Oare proprietarii din Sibiu,acești "mari afaceriști" și investitori iluștri se gândesc cât ar trebui să câștige un chiriaș ca să-și poată permite plata acestei chirii nesimțite plus utilitățile? Oare mai are nevoie de aer,de hrană,de bani pt familie? Nu vă e rușine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus