Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Inspectorii DSVSA, învinuiți pentru un proces verbal scris indescifrabil „Avocata nu înțelege nimic din ce este scris acolo. Cum să-l contest?”

Inspectorii DSVSA, învinuiți pentru un proces verbal scris indescifrabil „Avocata nu înțelege nimic din ce este scris acolo. Cum să-l contest?”

Un proces verbal scris indescifrabil de inspectorii DSVSA după un control dă bătăi de cap reprezentanților societății verificate și amendate. Aceștia ar vrea să conteste documentul, însă nici avocata lor nu înțelege ce este scris acolo. În replică, reprezentanții instituției spun că aceste procese verbale sunt scrise de mână, în condiții de teren și că inspectorii fac eforturi să le scrie cât de lizibil posibil.

O societate comercială, care are puncte de lucru, magazine, în Ruși și Slimnic a fost verificată la începutul lunii aprilie de inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Sibiu (DSVSA). Inspectorii au fost de părere că nu toate lucrurile sunt în ordine și au amendat firma cu 20.000 de lei, lăsând reprezentanților acesteia un proces verbal. În legătură cu acest document sibianul a cărui familie deține firma sesizează faptul că nu este indescifrabil și nici măcar avocata nu-l poate citi, pentru că nu înțelege ce este scris acolo.

„Am avut ieri (n.r. luni, 1 aprilie) un control de la DSVSA la magazine și nu se înțelege absolut nimic din ce au scris oamenii aceiaa pe proces. Soția mea a fost cea care era la magazine când au venit ei și mi-a spus că au înștiințat-o că este vorba doar despre avertismente și ne-am trezit cu o amendă de 20.000 de lei”, spune bărbatul.

Procesul verbal în cauză 

Acesta precizează că s-a prezentat a doua zi după vizita inspectorilor la sediul DSVSA Sibiu pentru a obține rescrierea procesului verbal, ca mai apoi, să poată iniția contestarea acestuia, un drept pe care bărbatul spune că îl are timp de 15 zile de la întocmirea procesului verbal.

„M-am dus la ei să-mi transcrie procesul verbal pentru că nici avocata noastră nu a înțeles nimic din ce au scris ei aici și mi-au spus că trebuie să fac notificare pentru ca acest proces să fie transcris. Eu vreau să merg cu procesul în instanță, vreau să-l contest. Cum fac asta dacă nimeni nu înțelege care sunt abaterile? Acesta este of-ul meu. Soția le-a atras atenția că nu se înțelege nimic pe proces, dar au spus că i-au fost transmise și verbal”, mai spune bărbatul.

DSVSA: „Nu a făcut nicio dovadă că ar reprezenta legal firma”

Reprezentanții DSVSA Sibiu spun, într-un răspuns acordat redacției Turnul Sfatului, că „procesele verbale de constatare a contravențiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranța alimentelor cuprind concluziile si descrierea faptelor, completate olograf (de mână) în condiții de teren (nu din birou) în cel mai lizibil mod cu putință.”

Aceștia precizează faptul că un reprezentant al firmei a fost înștiințat de neregulile găsite de inspectori, precum și măsurile luate, iar procesul verbal a fost semnat.  

„Conform  O.G. nr. 2/2001, aprobata prin Legea 180/2002, cu modificări și completări ulterioare se prevăd căile de atac împotriva Procesului verbal de constatare a contravențiilor, prin control judecătoresc (doar judecătorul poate constata nulitatea acestui proces verbal). La momentul întocmirii procesului verbal, reprezentantei unității verificate i s-au adus la cunoștință toate neconformitățile constatate precum și măsurile ce se dispun, potrivit legislației în vigoare. Prin urmare aceasta și-a însușit neconformitățile menționate prin semnarea ambelor file ale documentului, menționând ca nu are obiecții”, transmit cei de la DSVSA.

Pe de altă parte inspectorii spun că bărbatul care s-a prezentat la sediul instituției nu a făcut nicio dovadă că ar reprezenta legal firma acesta fiind și motivul pentru care sibianul nu a primit un răspuns cu privire la procesul verbal.

„Persoana ce s-a prezentat la sediul DSVSA SIBIU nu a făcut dovada faptului că este reprezentant legal al societății sancționate, la momentul controlului în unitatea sancționată ca reprezentant a fost o altă persoană căreia i s-au detaliat neconformitățile și modalitățile de remediere, aspecte menționate în Procesul verbal de constatare a contravențiilor. În cazul în care ar fi venit cu o adresă din partea operatorului economic, asumată, ar fi primit răspuns conform legii, fapt recomandat de reprezentanții DSVSA SIBIU”, se mai arată în răspunsul dat redacției.

Totodată este specificat faptul că instituția nu s-a mai întâlnit cu un aspect asemănător în istoria sa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

14 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Sa conteste amenda pe motiv ca toate cele descrise in procesul verbal sunt inventii, povesti, minciuni. Atunci poate ca vor veni cei de la dsvsa cu traducerea textului.
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 1 lună

De râsul curcilor! Inca un motiv de a nu se rezolva nimic!

Raspunde

Da minunat

Acum 1 lună

Nu este de ris, mai ales pentru cei afectati de amenda. Dar va spun cinstit am ris de citeva ori. Mai ales cind am vazut procesul verbal in poza. Cred ca cei amendati au totusi dreptate. Nici eu nu am inteles nimic de acolo. … Pe un punct foarte serios, de ce sa semnezi ceva daca nu intelegi nimic din ceea ce este scris? Pe incredere?

Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 lună

Și eu am râs! Parcă a scris cu piciorul. ..stâng. Un curs de caligrafie...ceva? Probabil a sărit peste clasa a 2-a când se făcea caligrafie la școală. Și. ...Nu sunt singurii...Sunt și medici câte scriu (cu pixul)...scrisori medicale și rețete indescifrabile.
Raspunde

VOINICA

Acum 1 lună

Aceasi situatie penibila intalnim si la ITM cu scrisul celebrei inspectoare VONICACARMEN, care face de ras institutia atat prin scrisul ei cat si prin ineptiile dezvoltate in procesele verbale. In secolul digitalizarii, sub pretextul scrisului pe teren (sa fim seriosi, nu au gasit domnii de la DSVA un colt de vitrina firgorifica sau tejghea) noi inca mai scriem cu pixul. Uitati-va fratilor ce scris are organul de control si daca se datoreaza conditiilor de pe teren, eu imi vand magazinul. Rusine!
Raspunde

Gradinarul

Acum 1 lună

Da, celebra inspectoare Carmen Vonica este printre puținii inspectori care aplică legea…. Păcat de anumite servici externe, în special celebrul serviciu al distinsului domn Vr care a scăzut la calitatea serviciilor oferite. Vai și amar…..
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Sa spuna avocata ca cei veniti in control au fost in stare de ebrietate. Procesul ala verbal poate sa confirme fara dubii. Cum sa platesti o amenda pentru o hartie mazgalita?
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Trebuia sa treaca la obiectii faptul ca scrisul este indescifrabil si ca nu recunoaste nimic din ce scrie acolo.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Poate sa conteste avocata treaba asta, chiar daca nu e trecut la obiectii.
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Un lucru este clar. Faptul ca proc.verbal este ilizibil, adica nu poate fi citit Acest fapt piate fi invocat în contestație, în instanță de către avocatul firmei, sau de catre reprezentantul legal al scesteia. Ilizibilitatea nu duce la nulitate absolută dar sunt șanse mari ca proc.verbal de constatare a contravenției, să fie anulat.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Castiga daca nu-si inseala clientul precum Alina Gorghiu. https://www.cotidianul.ro/alina-gorghiu-a-fost-implicata-in-afacerea-dintre-baaklini-said-si-mafia-basista/
Raspunde

Stefan

Acum 1 lună

ce rusine astia sunt functionari publici ? institutia asta e o **** platiti din bani publici, 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Nici profesorul Rafila nu cunoste bine limba. Mai degraba la un birou de traduceri de stiinte medicale rezolvati problema.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

Atenție la an. Total eronat. Apare un Ordin de deplasare (bănuiesc OD ) din 2023 și în continuare apare 01. 04.2025.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus