Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Știrile zilei: ”Valul Bokor” se sparge în consiliul local, propaganda NATO în Sibiu și poliția dă buzna la Primăria Cristian

Știrile zilei: ”Valul Bokor” se sparge în consiliul local, propaganda NATO în Sibiu și poliția dă buzna la Primăria Cristian

Cele mai importante știri ale zilei, așa cum au apărut ele în Turnul Sfatului:

20:20

O economistă din Sibiu oferă meditații gratuite la matematică elevilor de gimnaziu. „Fac asta de 20 de ani, acum și online”

Raluca Popa este o economistă din Sibiu îndrăgostită de matematică. În urmă cu aproximativ o lună, s-a decis să dea meditații online, gratuite, la matematică, copiilor de gimnaziu pentru a-i sprijini în parcursul lor școlar. A ales să facă asta din vocație și din dragoste pentru copii. Așa Raluca reușește să-i ajute pe cei ai căror părinți nu-și permit, din punct de vedere financiar, să la ofere meditații.

20:15

Cu ochii-n calendar și „cu eleganță”, discuțiile despre noul viceprimar al Sibiului încep de vineri și depind de PNL. „Să fie tot de la FDGR”. Ce spun celelalte partide

Reprezentanții Forumului Democrat German din Sibiu se vor întâlni vineri pentru a stabili pe care dintre consilierii locali ai formațiunii îl vor propune să-i ia locul Corinei Bokor, viceprimar din partea Forumului de aproape zece ani, care tocmai s-a înscris în PSD. Schimbarea viceprimarului, însă, depinde de voturi pe care Forumul nu le controlează și de termenul de încetare a mandatului consilierilor locali.

19:46

Cealaltă față a propagandei – Prima întâlnire a sibienilor cu militarii NATO la ei acasă

Ați observat acele clipuri video care se viralizează pe Facebook și pe Tik Tok, care surprind un convoi militar pe Valea Oltului, ori un tren încărcat cu vehicule de Armată trecând printr-o gară mică? Reacțiile, de cele mai multe ori, sunt foarte vehemente: ”Vine războiul peste noi!” sau ”Guvernul ne bagă în război pe ascuns”. Aceste comentarii vin în urma unei lipse de comunicare și transparență, necunoașterea inspiră teamă. Adică exact opusul a ceea ce a făcut astăzi Comandamentul NATO de la Sibiu prin organizarea Zilei Porților Deschise la centrul de pe Calea Dumbrăvii.

18:44

VIDEO Paraschiva Goța, fermierul model de acum 65 de ani. ”Țăranii individuali să vină şi ei în G.A.C. şi n-o să le pară rău, cum nu-mi pare nici mie”

În anii 60, în comunele din jurul Sibiului se formau încă gospodării agricole colective (GAC), iar presa vremii dezvolta ”eroi” locali pentru a transmite mai departe mesajele politice.

18:03

Meci amical de fotbal: soldații NATO vs. liceeni de la ”Ghibu”. ”Sunt militari din Grupul de luptă NATO. Sunt pricepuți”

Echipa de fotbal a Liceului Onisifor Ghibu din Sibiu va juca un amical cu o selecționată a militarilor NATO cantonați la Sibiu. Sibienii au obținut locul I în etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și vor avea în față militari cărora le place fotbalul, după cum precizează colonelul Pavel Petrea.

17:23

Şeful Centrului de Pregătire Militară de la AFT Sibiu, col. Adrian Teodorescu: Le spun studenţilor că frica este cea mai importantă parte a curajului

Şeful Centrului de Pregătire Militară din Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, colonelul Adrian Teodorescu, unul dintre cei care au luptat sub egida NATO, consideră că, ''în fiecare zi, ca militar NATO, eşti într-un progres, pentru că ai parteneri de la care poţi învăţa''.

15:56

Documente ridicate de poliție de la Primăria Cristian. Primar: ”Eu nu mă știu vinovat”

Mai multe documente ale Primăriei Cristian au fost ridicate de poliție, săptămâna trecută, în urma începerii unui dosar care privește ferma deținută de primarul Ioan Seuchea și felul în care sunt folosite mașinile primăriei.

15:37

O companie din București vrea să înlocuiască gazonul de la Stadionul municipal. Acesta va fi schimbat în pauza competițională

Gazonul de la Stadionul muncipal va fi înlocuit de o firmă specializată în acest domeniu. Pentru acest contract s-a arătat interesată o singură companie, în prezent fiind evaluată propunerea financiară a acesteia.

15:26

Angajații Muzeului Brukenthal, în grevă japoneză. Chituță: Principala revendicare este creșterea salarială promisă de ceva vreme

Membrii Federației Sindicale CULTURMEDIA, afiliată Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA, protestează joi, 4 aprilie, față de politicile salariale discriminatorii și față de neonorarea promisiunilor lansate în spațiul public de reprezentanții Guvernului. Grevei japoneze se alătură și Sindicatul liber al specialiștilor din Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

14:34

Chiria în Sibiu pentru un apartament de două camere s-a stabilizat la 400 de euro pe lună – analiză Storia

O analiză a portalului de imobiliare Storia.ro, dată publicității joi, arată că în Sibiu chiriile s-au stabilizat în ultimul an. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, chiriile în Sibiu au crescut cu cel puțin 14%.

12:40

În nișele de pe fațada clădirii Colegiului „Gh. Lazăr” din Sibiu vor fi amplasate statui de piatră cu personalități care au studiat aici

Una dintre clădirile emblematice ale Sibiului, cea a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, urmează să intre într-un proces amplu de reabilitare a fațadei. La finalul lucrărilor aceasta ar urma să primească noi elemente - sculpturi care să reprezinte personalități care au studiat la Sibiu sau întruchiparea elevului.

12:30

Inspectorii DSVSA, învinuiți pentru un proces verbal scris indescifrabil „Avocata nu înțelege nimic din ce este scris acolo. Cum să-l contest?”

Un proces verbal scris indescifrabil de inspectorii DSVSA după un control dă bătăi de cap reprezentanților societății verificate și amendate. Aceștia ar vrea să conteste documentul, însă nici avocata lor nu înțelege ce este scris acolo. În replică, reprezentanții instituției spun că aceste procese verbale sunt scrise de mână, în condiții de teren și că inspectorii fac eforturi să le scrie cât de lizibil posibil.

11:21

Cum a scăpat călăuza din Dosarul Kreiner de închisoare:  are studii superioare, e integrat în societate, cu un copil minor în întreţinere și cu un comportament prosocial. Și regretă faptele

Motivarea deciziei prin care Ilie Sitariu, călăuza celor trei bărbați acuzați că l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner, e condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare prezintă profilul social al acestuia, întocmit de instanță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus