Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Ministrul Culturii: Salariile angajaţilor din muzee şi biblioteci „vor creşte foarte curând”

Ministrul Culturii: Salariile angajaţilor din muzee şi biblioteci „vor creşte foarte curând”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor din muzeele şi bibliotecile din ţară "vor creşte foarte curând" urmând să fie emisă o ordonanţă de guvern în acest sens.

"Salariile celor angajaţi în muzee şi biblioteci în ţară vor creşte. În momentul de faţă sunt la bilanţul a multe discuţii cu ministrul Finanţelor. Actul normativ este pregătit, avizat de Ministerul Finanţelor, urmează decizia în Guvernul României. Acest pas nu mai ţine de mine, însă din discuţiile pe care le-am avut atât cu primul ministru, cât şi cu vicepremierul Marian Neacşu, răspunsul este că aceste salarii vor creşte foarte curând", a explicat ministrul Raluca Turcan, în conferinţa de presă susţinută la Sibiu, citată de Agerpres. 

Potrivit ministrului, angajaţii din muzeele şi bibliotecile din subordinea Ministerului Culturii vor avea salarii majorate la fel ca şi colegii lor din muzeele şi bibliotecile subordonate Ministerului Educaţiei.

"Creşterile sunt similare cu creşterile efectuate în Educaţie la începutul anului, pentru că, de fapt, nemulţumirea majoră a plecat de la inechitatea creată între angajaţii din muzeele şi bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Educaţiei şi angajaţii din muzee şi biblioteci din domeniul cultural", a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a mai precizat că majorarea salariilor muzeografilor şi bibliotecarilor urmează să fie prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Joi a avut loc o grevă japoneză declanşată de angajaţii din muzeele şi bibliotecile publice din România, nemulţumiţi de nivelul salarizării. La Sibiu, membri ai Sindicatului liber al specialiștilor din Muzeul Național Brukenthal s-au aflat în grevă japoneză.

Citește și Angajații Muzeului Brukenthal, în grevă japoneză. Chituță: Principala revendicare este creșterea salarială promisă de ceva vreme

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus