Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

O firmă din Sibiu planifică investiții de 5 mil. de euro în Zona Industrială: ”Căutăm parteneri serioși”

O firmă din Sibiu planifică investiții de 5 mil. de euro în Zona Industrială: ”Căutăm parteneri serioși”

O firmă sibiană, specializată în instalații electrice și cu o experiență de peste zece ani pe piața din România, pregătește o investiție de peste 5 milioane de euro în Zona Industrială Vest și caută parteneri. Planurile prevăd o hală industrială de peste 8.000 de metri pătrați, pe un teren de 17.000 metri pătrați într-o zonă foarte atractivă pentru mediul de afaceri.

Firma a fost înființată în anul 2013 și a pornit la drum cu doar patru angajați. Aproape 11 ani mai târziu are peste 50 de angajați și de la instalații electrice și-a dezvoltat aria de activitate până la panouri solare, proiecte edilitare sau chiar investiții imobiliare. Cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă achiziția în urmă cu trei ani a unui teren de 17.000 mp în Zona Industrială Vest, pentru care există deja un plan avizat în vederea construirii unei hale industriale cu cele mai noi dotări.

”Noi am început în 2013 ca o firmă de instalații electrice, pe urmă ne-am dezvoltat treptat, dar solid, trecându-ne în portofoliu proiecte de amenajări interioare și panouri fotovoltaice. Apoi ne-am îndreptat atenția către dezvoltările imobiliare, în special imobile colective de apartamente. Având experiență cumulată în domeniul construcțiilor, am simțit că piața tinde spre saturație pe sectorul rezidențial, dar că este o nevoie în creștere de spații de logistică și în sectorul industrial. Așa am achiziționat un teren cu o poziționare foarte atractivă din Zona Industrială Vest și am făcut un proiect pe tiparul nevoilor principale ale deținătorilor de hale de producție, logistică, birouri sau showroom”, a explicat proprietarul firmei.

În prezent firma lucrează pentru Consiliul Județean Sibiu, primăria Ocna Sibiului, primăria Victoria sau Spitalul Victoria, printre altele.

Proiectul noii hale industriale din Sibiu este împărțit în patru module și are prevăzute zeci de locuri de parcare, investiția totală fiind stimată la 5 milioane de euro. Toate avizele și aprobările necesare demarării proiectului sunt obținute la zi.

Reprezentanții firmei intenționează să păstreze un modul la halei pentru desfășurarea activității proprii, iar celelalte sunt oferite unor viitori colaboratori.

”Căutăm parteneri serioși care fie vor să devină proprietari ai modulelor, fie să închirieze. Spre exemplu, cine este interesat ar putea închiria un modul de hală cu o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați și 200 de metri pătrați de spații pentru birouri, totul dotat la cele mai înalte standarde: pompe de căldură, panouri fotovoltaice, folosim ultimele inovații tehnice în domeniu. Practic, nu este nevoie de branșament la gaz, deși în zonă gazul este tras. Pentru aceasta căutăm clienți serioși, interesați să colaborăm pe termen lung, între cinci și zece ani”, a precizat proprietarul.

O hală închiriabilă are o înălțime liberă de 8 metri pentru zonele de producție și 12 metri pentru spațiile de depozitare. Un alt motiv major de interes pentru zonă este că trenul metropolitan promis de Primăria Sibiu trece chiar pe la poartă, în acest sens existând pași concreți în ultimii ani.

”Zona este una în plină dezvoltare, avem ieșire la două străzi, dintre care una foarte largă pe care primăria își propune să aducă trenul metropolitan, motiv pentru care în 2022 am și cedat municipalității aproximativ 800 de metri pătrați necesari dezvoltării proiectului. În apropiere tocmai s-a ridicat sediul unei firme de construcții și alte două hale, iar peste drum se află o altă hală de producție. Terenul se află într-o zonă strategică a Sibiului, aproape de marile companii, cu ieșire la autostradă și la un kilometru de Aeroportul Internațional”, a concluzionat proprietarul terenului.

Cine este interesat de proiect poate discuta cu proprietarul la numărul de telefon: 0743117126

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Gigi

Acum 1 lună

Dar de ce nu spyne numele firmei domnu afacerist sa stim si noi firma care a crescut ca fat frumos din 3 la 50 de angajati si cu proiecte rezidentiale? Ai zice ca ii este rusine sa ne spuna firma ….
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

https://m.ghidul.ro/149381/P2

Raspunde

Asdf

Acum 1 lună

altfel spus ar vrea sa faca dar nu prea au bani si le este frica sa se bage ca isi dau seama ca treaba cu economia si investitile imobiliare este cam imputita si se anunta niste caderi mari ca in Luxemburg, Germania, Austria, Franta si alte tari europene unde piata imobiliara este in cadere libera...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus