Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Manager: Tot mai mulţi copii drogaţi, cu ADHD şi autism ajung la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

Manager: Tot mai mulţi copii drogaţi, cu ADHD şi autism ajung la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

Managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu, Florin Neag, atrage atenţia că a crescut în ultima vreme numărul copiilor care ajung la spital drogaţi, dar şi a celor diagnosticaţi cu ADHD şi autism şi nu sunt suficienţi de mulţi medici psihiatri pediatrici care să facă faţă numărului de cazuri.

"Vreau să vă spun că în ceea ce priveşte activitatea spitalului, constat că în ultima vreme patologia de tipul psihiatriei pediatrice este într-o constantă creştere. Şi dacă ne uităm la principalele patologii cu care pacienţii vin în secţia spitalului de pediatrie psihiatrică, constatăm o creştere a diagnosticelor de tip ADHD, autism şi chiar şi o creştere în ceea ce priveşte zona consumului de droguri", a declarat Florin Neag, joi, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului.

Neag spune că la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu există "doar o singură secţie dedicată copiilor" şi numai patru medici pentru copiii care ajung la spital.

"La nivelul spitalului noi avem doar o singură secţie dedicată copiilor. Vreau să vă spun că avem doar doi medici psihiatri pediatrici şi alţi doi cu care funcţionăm, aceeaşi specialitate, în centrul de sănătate mintală copii a spitalului. Sigur ne chinuim şi încercăm să colaborăm şi cu alţi specialişti pe care îi găsim în zona noastră. (...) Nu ne este uşor pentru că, doar cu patru medici activăm şi în secţia de care am vorbit şi în centrul de sănătate mintală şi reuşim să facem cu dânşii şi partea de gărzi, avem gardă în partea de psihiatrie infantilă şi neurologie infantilă şi având în vedere această realitate a dinamicii crescânde a patologiei în zona infantilă şi raportat la o altă realitate a sistemului, că există reale deficienţe în asigurarea de resursă umană necesară pentru a răspunde corect actului medical, nu pot decât să să le mulţumesc colegilor care se sacrifică, cu care reuşim să acoperim chiar şi zona de ambulatoriu în patologia pediatrică de tip de tip psihiatric. Sunt probleme la care noi, în echipă trebuie să găsim soluţii", a explicat managerul Florin Neag, citat de Agerpres. 

Şi managerul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat, vineri, că bolile copiilor sunt diferite la momentul actual faţă de acum 30 de ani, iar "copiii reacţionează altfel la boală" în prezent.

În prima zi a acestei conferinţe s-a vorbit, printre altele, despre nevoia de a avea mai mulţi specialişti care să se ocupe de copiii şi tinerii cu boli mintale.

La Sibiu are loc, pentru prima dată în provincie, Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, ediţia a XIX-a, cu tema "Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor". Manifestarea are participare internaţională şi este găzduit de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în perioada 11 - 13 aprilie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Copiii cu autism nu se pot droga singuri. In Romania inca nu s-a auzit ca autismul este tot o suferinta autoimuna initiata cel mai probabil de o infectie gastrointestestinala.
Raspunde

Adina

Acum 2 luni

Ati putea face un interviu cu biofizicianul dr. Virgiliu Gheorghe? Să vorbească despre autisum, poate mai află și doctorii din spitale anumite aspecte...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Cata vreme sanatatea ramane sub talpa infractorilor politici, interesul doctorilor din spitale este coruptia, spaga, specula cercetarilor si medicamentelor dezvoltate de altii, si propaganda mincinoasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus