Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Primăria Sibiu l-a ales pe Cristian Marinescu (Partidul Patrioților) în Consiliul de administrație al Tursib

Primăria Sibiu l-a ales pe Cristian Marinescu (Partidul Patrioților) în Consiliul de administrație al Tursib

Candidat la Primăria Sibiu din partea Partidului Patrioților, Cristian Marinescu a devenit unul din cei cinci membri ai consiliului de administrație al societății de transport în comun a Sibiului. Marinescu spune că a fost selectat pentru această poziție de către o comisie a Primăriei Sibiu.

În urma demisiei lui Rareș Sârbu (administratorul grupului de companii Rara) din CA al Tursib, postul a fost ocupat temporar de Florian Țicu (director adjunct al Teatrului național „Radu Stanca”), administrația locală lansând procedura de selecție a unui nou membru în urmă cu aproximativ două luni.

Procedura a fost derulată de către Primărie în calitate de reprezentant al adunării generale a acționarilor, calitate din care Consiliul Local Sibiu a fost scos în urmă cu mai bine de doi ani.

„A fost acea ședință de Consiliu local al Sibiului în care Sindicatul de la Tursib a arătat că sunt probleme cu oamenii și cu salariile, director general nu mai era, a venit de la Tursib directorul tehnic și directoarea economică. Și atunci i-am zis doamnei primar că la ședință trebuia să fie tot consiliul de administrație prezent, exista pericolul să se blocheze orașul. Atunci mi-a spus doamna primar: «de ce nu vă depuneți dosarul pentru manager general?» Acum, eu știu ce înseamnă să conduci o societate, nu poți cu o oră pe zi. Dar, despre ce înseamnă un consiliu de administrație știam, am făcut parte din câteva și pe la București. Așa am zis să îmi depun dosarul. Ce putea să se întâmple: cel mai rău că m-au respins! A trecut apoi ceva vreme, după care am fost sunat că dosarul meu a fost selectat pe lista scurtă și să merg la proba interviului. Am fost la interviu în fața unei comisii din Primărie, iar vineri, în jur de ora 10:00, am fost sunat că am fost selectat. Și că va mai dura două – trei săptămâni până se vor finaliza toate actele și îmi voi primi mandatul. Părerea mea este că această selecție s-a desfășurat cât se poate de corect”, descrie Cristian Marinescu accederea sa în administrația societății de la care se așteaptă, în perioada imediat următoare, operaționalizarea transportului metropolitan în jurul Sibiului.

Citește și Într-o ședință-record, aleșii Sibiului au aflat cum Tursib-ul se duce încet de râpă: pleacă șoferii, se reduc cursele și nu sunt soluții

Printre principalele sale obiective din postura de membru al CA al Tursib, Cristian Marinescu spune că va urmări îndeosebi chestiunea reducerii costurilor exagerate. „Vorba aceea, acolo unde se poate să «mai strângem robinetul». Până la urmă, aceia sunt banii noștri, ai tuturor”.

Candidat la Primăria Sibiu

Cristian Marinescu și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Sibiului din partea Partidului Patrioților, după ce o vreme a cochetat cu AUR-ul condus de George Simion. Cu o prezență controversată pe rețelele de socializare, Marinescu spune că o apreciază pe primarul Astrid Fodor, pe care spune că o cunoaște de mai bine de 15 ani.

„Am avut o relație OK, avem și acum, în ultimele două-trei luni am avut mai multe întâlniri foarte constructive. Am avut o perioadă în care i-am transmis mai multe lucruri și chiar m-a sunat, apoi, să îmi spună că «în multe probleme ați avut dreptate. Eu m-am dus la Tursib să fac treabă, nu pentru indemnizație. Chiar am spus că din indemnizație voi cumpăra pungi cu diferite lucruri pentru cei din azilele de bătrâni»”, a mai spus Marinescu.

Din Consiliul de administrație al Tursib mai fac parte Mircea Ovidiu (directorul Urbana, care este și președinte al CA), Irina Țepeș (administrator al One Team Financial), Vasile Maier (director Apă Canal SA) și Jens Kielhorn (director general al Buechercafe SRL).

Citește și După ce au vrut să-i schimbe conducerea, consilierii Sibiului au fost scoși din acționariatul Tursib. Fodor, acuzată de lipsă de transparență

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Tot unu' si unu'!
Raspunde

Intrebare

Acum 2 luni

Sigur nu e Partidul Patrihotilor fiind vorba de Marinescu?
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Daca stirea este adevarata inseamna ca conducerea primariei in frunte cu Fodor a inebunit. Nu cred asa ceva primaria a facut multe greseli dar asta e de spitalul de psihiatrie. Toti conducatorii primariei ar trebui dusi pe Baltazar.
Raspunde

CA

Acum 2 luni

Voi sunteti in toate mintile? Cum adica pe Marinescu...nu pot sa spun tot, ca apoi se cenzureaza mesajul ca vai e atac la persoana... dar aceasta numire spune totul despre nivelul orasului Sibiu. Nu e cu nimic mai prejos decat latrinele din sudul tarii. De unde e si familia distinsului ''afacerist'', care nu acorda subiectul cu predicatul si ameninta pe toti care nu fac ce le cere cu sus-pusele lui cunostinte peste tot :)))
Raspunde

PR.Tzepari

Acum 2 luni

Eu nu inteleg de ce marinescu nu cochetează cu partida rromilor, daca mai exista ca nu sunt la curent, el ar fi un bun lider pentru ei cei înscriși acolo. Buna asta cu cochetatu cu iubitoru dr orci simion si aur. Oare exista si partidu tzeparilor? intreb si eu asa ca fapt divers. Oare exista si Partida rromilor tzepari, deci PRT? In fine, daca nu primesc niciun răspuns, aia e.
Raspunde

Pogonici

Acum 2 luni

Ce papagal! A fost cumparat de Frau Fodor, sa nu o mai atace. Oricum, ceilalti sclavi din CA o sa faca ce le spune Fodor, asa ca Marinescu este doar in clovn.
Raspunde

Zzz

Acum 2 luni

incep momentele vesele la Tursib
Raspunde

****

Acum 2 luni

Tursibul în primul rând are mare nevoie de șoferi, ca să ai șoferi trebuie sa le ridici salarile, cum poți ridica salarile când tu umfli organigrama la tesa și consiliul de administrație. ***** firma tursib trebuie reorganizata din temelie,40% e plină de neamuri,si piloși cu salarii și pensii ,până și femeia de serviciu are pensie și salar..locuri de munca ocupate de ei în detrimentul altora care vor sa muncească. Marinescu nu va face nimic special el de fapt este o alta banană pusă cu dedicație, verificați banii care aceștia ii încasează declarat tursib findca merg de două sau trei ori pe acolo! Dar vine si ziua când noi ca și cetățenii plătitori de taxe și impozite la primărie ne vom plimba cu autobuzul condus de un moșneag care din când în când mai atipeste la volan..findca acolo vor lucra doar pensionari care vor o completare a pensiei. Asa ca Marinescu sa te vedem cât ești de bun! 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Păcat Doamna Fodor ! Vă credeam o femeie de caracter !! Ne-ați dezamăgit cu Marinescu ăsta ! Vai de capul nostru !
Raspunde

Pintilie

Acum 2 luni

O încă dovadă care arată cât de mică-i Fodorița noastră...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus