Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Spitalul TBC are un nou medic pneumolog. Monica Sudrijan are dublă specializare și competențe în ultrasonografie generală și somnologie

Spitalul TBC are un nou medic pneumolog. Monica Sudrijan are dublă specializare și competențe în ultrasonografie generală și somnologie

Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu are un nou medic pneumolog. Este vorba de Monica Sudrijan, medic specialist Pneumologie și medic specialist Medicină Internă. Este originară din Bârlad, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, apoi rezidențiatul în Medicină internă la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și rezidențiatul în „Pneumologie”, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu competențe în ultrasonografie generală și somnologie.

Medicul Monica Sudrijan a fost angajată la Spitalul TBC din Sibiu după ce a promovat concursul pentru obținerea postului pe care îl ocupă astăzi.

„Au fost scoase două posturi la concurs, unul de medic specialist și unul de medic primar, acolo unde s-a înscris și medicul Monica Sudrijan. Cerințele sunt foarte mari. În ambulatoriu avem în jur 16.000 de consultații pe an și este nevoie de medici. Cu cât avem mai mulți disponibili pentru a asigura partea de ambulatoriu de specialitate și bolnavii din paturi, cu atât este mai bine. Noi chiar ne dorim să sporim numărul medicilor, dar nu este atât de ușor să găsești medici pneumologi”, spun reprezentanții spitalului.

Citește și: Dr. Iulia Simina, singurul medic primar pneumolog pediatru din Sibiu: „trebuie să restabilim conexiunile medic – pacient ”

Potrivit acestora, în momentul de față sunt 12 medici pneumologi. Nouă sunt în spital, doi în dispensar și medicul Iulia Simina care, la fel ca Monica Sudrijan, are două specializări, fiind singurul medic primar pneumolog pediatru din Sibiu.

Din cei nouă medici din spital, cinci sunt pe Secția 1 și Patru pe secția doi.

„Cu cât avem mai mulți medici, cu atât reducem timpii de așteptare din ambulatoriu. În momentul de față suntem undeva cam la două, trei săptămâni să spunem. Atât așteaptă pacienții care au nevoie de o consultație, dar prin camera de gardă cine are bifat urgență de medicul de familie este văzut în 24 de ore”, mai spun reprezentanții spitalului.  

Un alt plus pe care noul medic îl aduce unității medicale este și specializarea în medicină internă, pentru că spitalul nu avea un astfel de medic.

„Ne bucurăm că doamna doctor Monica Sudrijan s-a alăturat echipei medicale a spitalului nostru, pentru a avea posibilitatea să oferim comunității serviciile medicale necesare în specialitatea pneumologie. Ne dorim ca în permanență să extindem componența echipei medicale, având o prioritate să atragem medici cu cât mai multe competențe medicale”, a spus Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Dr. Monica Sudrijan va derula activitate atât în ambulatoriul de specialitate al spitalului, unde va oferi consultații, cât și în spital, pentru tratarea pacienților în regim spitalizare continuă și spitalizare de zi.

„Mulțumesc tuturor colegilor pentru spirijinul acordat și sper ca împreună să ajutăm cât mai mulți pacienți cu probleme respiratorii și de somnologie”, spune ea.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este singura unitate sanitară din județul Sibiu specializată în tratarea bolilor pulmonare, tratând inclusiv pacienți din județele limitrofe: Vâlcea, Alba, Mureș și Brașov. În anul 2023 numărul consultațiilor în ambulatoriul de specialitate al spitalului a depășit 16.000 de pacienți, iar numărul bolnavilor spitalizați a fost de aproximativ 5.000 de persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

CA

Acum 2 luni

Cat mai costa un post? 25 000 euro sau a ajuns 30 000, ca la Bucuresti?
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Medici adevarati si jurnalisti TF corecti si transparenti n-o sa vedeti niciodata in Romania actuala.
Raspunde

AMN114

Acum 2 luni

Autorul pozei are într-adevăr talent: clișeul e din filmele cu mafioți italieni. Ce zâmbet de șmecheraș de cartier căruia tocmai i-a ieșit o "învârteală" are managerul... te doare mintea că cineva l-a putut promova acolo, sperând de la el corectitudine, profesionalism, onestitate:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus