Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Petiție a sibienilor pentru construirea unui patinoar acoperit. Inițiator: E frustrant, localități mult mai mici au un bazin de înot, un patinoar. Sibiul nu este un oraș sărac

Petiție a sibienilor pentru construirea unui patinoar acoperit. Inițiator:  E frustrant, localități mult mai mici au un bazin de înot, un patinoar. Sibiul nu este un oraș sărac

Peste 300 de sibieni au semnat, până în acest moment, o petiție online inițiată zilele trecute prin care cer Primăriei Sibiu construirea unui patinoar acoperit.

„E frustrant, localități mult mai mici decât orașul nostru, unele nici măcar oraș, au un bazin de înot, un patinoar - facilități extraordinare pentru copii și chiar și adulți. Orașul nostru e un oraș în care există locuri de muncă, venituri peste media națională. Nu este un oraș sărac și nu mai este nici unul micuț,” scrie Claudiu Bobeș, cel care a inițiat petiția. 

Citește și Răsturnare de situație în modernizarea bazinului Olimpia: Geiger câștigă lucrarea. „Devine evidentă dubla măsură utilizată de CNI”

 Avem campioni fără un patinoar

Inițiatorul petiției pornește de la pasiunea pentru patinaj a copiilor lui, extrapolând apoi până la nevoile campionilor sibieni care nu au unde să se antreneze.

„Copiii mei sunt pasionați de patinaj și am ferma convingere că nu sunt singurii din acest oraș - Sibiu. Sunt mulți copii pasionați de patinaj artistic, patinaj viteză și hocyei. Dacă am avea un patinoar ar fi și mai mulți. Din păcate nu avem. Zilele trecute deschidea un meci de fotbal pe stadionul municipal un campion național la patinaj viteză. Avem campioni fără un patinoar fiindcă există pasiune și dorința de a se face ceva.”

Citește și Medalii de aur și rezultate foarte bune pentru patinatorii sibieni la concursul internațional din Germania

Un patinoar înseamnă un mod util și sănătos de a petrece timpul liber pentru mulți copii și adulți, mai spune acesta care dă ca exemple patinoarele construite în alte localități cu populație chiar mai mică decât a Sibiului cum ar fi Târgu Secuiesc, Gheorghieni, Miercurea Ciuc, Sangiorgiu de Mureș și nu în ultimul rând Brașov.

„Aceste patinoare, acolo unde s-au construit, au facilitat din plin sportul de masă și activitatea fizică. Au permis, deasemenea, dezvoltarea sporturilor de iarnă. Haideți să mergem în luna august (o lună de vară) în comuna Cârța județul Harghita. De la ora 8 dimineața la 22 seara mulțime de părinți își așteaptă copiii de la antrenamente - să iasă de pe gheață - zilnic. Oare pentru copiii noștri aici în Sibiu - de ce nu se poate??????”

Prețuri mai mari la Sibiu

Sibiul dispune în acest moment doar de două patinoare mici descoperite deschise în luna decembrie și o parte din ianuarie deținute de societăți private unde și accesul este destul de costisitor, argumentează Bobes.

Potrivit acestuia, „accesul la patinoarul din Piața Mare a orașului ultima data (2023-2024) a fost 25 lei/serie copil sau adult iar la patinoarul din parcul Sub Arini a fost 20 lei/serie copil sau adult. La patinoarul din Brașov accesul pentru public este 10 lei/serie copil sau adult, la Tg. Secuiesc este 10 lei adult și 5 lei copil, la patinoarul Mureș (Sângiorgiu de Mureș) este 20 lei adult și 10 lei copil, la patinoarul Miercurea Ciuc este 14 lei adult și 7 lei copil și exemplele ar putea continua. Toate aceste patinoare sunt de dimensiuni olimpice (60x30 m suprafața gheții)”.

Citește și S-a deschis patinoarul din Sub Arini: prețuri mai mari decât anul trecut, toate patinele sunt noi

Un aspect important pentru un patinoar acoperit este că acesta poate fi menținut deschis o perioadă mai lungă din an, de regulă septembrie - aprilie chiar august - început de mai (patinoarul de la Brașov, Tg. Secuiesc acum la mijlocul lui aprilie încă sunt deschise). Un neajuns al unui patinoar descoperit este că poate fi menținut deschis doar pe perioada foarte rece a anului - decembrie, ianuarie și eventual o parte din februarie iar în perioada scurtă cât este acesta deschis nu poate fi folosit în totalitate datorită condițiilor meteo, mai scrie sursa citată. 

Citește și Primul pas pentru Complexul de Natație, Sport și Agrement de pe Calea Poplăcii din Sibiu: întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal. Va avea bazine pentru înot de performanță, polo pe apă, ore de educație fizică și relaxare

Printre argumente, sibianul spune că existența unui patinoar acoperit reprezintă o alternativă sănătoasă pentru mulți copii și adulți de a petrece timpul liber, dar și dezvoltarea sporturilor de iarnă: hochei, patinaj viteză sau patinaj artistic.

Puteți citi și semna petiția aici. - campaniamea.declic.ro/petitions/patinoar-in-sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

John Doe

Acum 1 lună

Probabil că de bazin se ocupă ciolan ca să nu avem alternative în Sibiu... Să rămână singura opțiune bazilele lui, la prețuri nesimțite. Pentru pationoar, cred că doar nu există interes și inițiative.
Raspunde

David

Acum 1 lună

Mai este un bazin exceptional in Sibiu : la unitatea militara vis a vis de Politie .
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Legat de interes cred că, copiilor și tinerilor trebuie să li se oferă alternative. Este datoria autorităților să faca așa cum alții au înțeles să facă în lumea civilizată și chiar la noi în țară. Nu putem obține profit imediat din orice. Profitul este în sănătatea copiilor și a tinerilor. inițiatorul petiției
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 1 lună

Eu propun sa facem si un teren de golf si un circuit de carting, pate se nasc ceva capioni si in directiile astea! Statul ( primaria ) are alte prioritati sa cheltuiasca banii publici, adica sunt multe alte lucruri prioritare, dar na, suntem in campanie si orice intiativa de genul asta poate aduce voturi. Cereti spitale, gradinite, scoli mai performante, poate si azile de batrani, astea sunt prioritati, nu artificii !!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Patinator

Acum 1 lună

Am 61 de ani. Vreau patinoar acoperit și funcțional tot anul. Poate o să mai apuc. Dacă apuc, o iau și pe doamna primar Astrid la o tură
Raspunde

34378

Acum 1 lună

cu 30°C + pe banii UE ?

Raspunde

K.Samuel

Acum 1 lună

Cine sa le faca, Fodor? Pe bune? La capitolul inițiativa e pamant de flori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus