Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

În următoarele săptămâni se va turna asfaltul pe strada Viitorului: una dintre cele mai așteptate lucrări în acest moment

În următoarele săptămâni se va turna asfaltul pe strada Viitorului: una dintre cele mai așteptate lucrări în acest moment

În aceste zile s-a așternut balast stabilizat pe carosabil, iar în următoarele săptămâni se va turna asfaltul pe carosabil și pe trotuare pe strada Viitorului, care va decongestiona Calea Gușteriței după aproape un an de la închiderea circulației pe tronsonul dintre Târgu Fânului și Moara de Scoarță. Este promisiunea Primăriei, fără însă a menționa un termen precis al finalizării lucrărilor. Între timp, cele trei străzi de pământ din Gușterița - Irisului, Dafinului și Lavandei - sunt pregătite pentru a-și primi și ele asfaltul, iar amenajarea trecerii peste calea ferată de pe Calea Turnișorului are loc în ritmul așteptat de municipalitate. Reprezentanții Primăriei anunță stadiul șantierelor la infrastructura rutieră din Sibiu.

Nouă șantiere de modernizare a străzilor sunt în desfășurare în acest moment în oraș, lucrările avansând bine, în contextul condițiilor meteo favorabile, țin să transmită aceștia. Potrivit primarului Astrid Fodor, în cartierul Veterani s-au încheiat lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în prima zonă pe care autoritățile locale o vor viabiliza și ca drumuri. „Pe străzile Bruxelles, Viitorului, Irisului, Dafinului și Lavandei ne apropiem de finalizare. Am început în această primăvară și lucrări noi, pe străzile Atena, Marburg și Trifoiului, precum și amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe Calea Turnișorului”, a transmis printr-un comunicat Fodor.

Iată care e stadiul lucrărilor, pe scurt, așa cum asigură reprezentanții primăriei:

Pe str. Viitorului s-au încheiat lucrările la rețelele de utilități și la iluminatul public și s-a amenajat fundația drumului și a trotuarelor. Sub podul CFR s-a realizat o lucrare foarte complexă de amenajare a unei structuri de mari dimensiuni pentru protecția colectorului de canalizare, prin turnarea unor grinzi și a unei plăci din beton armat. În aceste zile s-a așternut balast stabilizat pe carosabil, iar în următoarele săptămâni se va turna asfaltul pe carosabil și pe trotuare. 

Pe str. Bruxelles s-au încheiat lucrările la rețele, iar pe carosabil s-au turnat deja primele 2 straturi de asfalt. Trotuarele sunt finalizate deja, iar zonele verzi sunt și acestea amenajate. În prezent se lucrează la ridicarea la cotă a gurilor de scurgere și urmează turnarea ultimului strat de asfalt. 

Pe străzile Irisului, Dafinului și Lavandei lucrările la rețelele de apă, canalizare și iluminat s-au încheiat, iar structura drumului a fost creată. S-a așternut piatra spartă pe carosabil pentru pregătirea asfaltării. Ultimul pas va fi asfaltarea carosabilului și a trotuarelor. Pe str. Irisului se lucrează în prezent la subtraversarea digului, o lucrare mai complexă, pentru descărcarea canalizării pluviale.  

Pe str. Atena s-a finalizat amenajarea noii canalizări menajere și pluviale.  

Pe str. Trifoiului se execută lucrările de canalizare pluvială. 

Pe str. Marburg s-a finalizat amenajarea canalizării pluviale și săpătura generală și s-a așternut stratul de balast de umplutură pe carosabil. 

Amenajarea trecerii peste calea ferată de pe Calea Turnișorului avansează bine, intervenindu-se cu săpătura și așternerea noilor straturi suport între cele 6 linii de cale ferată.

Fotografii: Primăria mun. Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

11 comentarii

Bogdanel

Acum 1 lună

Urmatoarele 75 de saptamani. Cum sa nu poti da un termen de finalizare pentru acest tronson de 20300 de metri? Daca s-ar lucra, la propriu, nu la modul la care lucreaza Geiger, ar fi trebuit sa fie gata in septembrie-octombrie. Dar deh, trebuie sa inauguram cumva inainte de alegeri. O sa vedeti cum zbarnaie atunci toate lucrarile. Suntem bataia de jos a acestor nenorociti si acceptam , ca na, asa ne place.
Raspunde

Ilie

Acum 1 lună

pentru str. Viitorului, cum bine spune Valeriu Nicolae (in rubrica starea impostorilor) HAI SICTIR.
Raspunde

Damian ionut

Acum 1 lună

Ocupația si de cele trei familii ce nu au cale de acces vizavi de gara turnisor sibiu prelungirea strazi ion agarbiceanu. Vă mulțumesc
Raspunde

Răzvan

Acum 1 lună

Podul CFR trebuie schimbat,e fier vechi,deci mai încolo se v-a închide iarăși strada câteva zile bune...
Raspunde

Intrebare

Acum 1 lună

Ca orice lucrare ce are drept beneficiar Primaria Sibiu sub glorioasa conducere a ficei poporului, geniala si preaiubita, mult fotoshopata pe afise electorale, madam Fodor, si lucrarea de pe Viitorului este inclusa la categoria hai sa-i prostim pe fraieri! Cum sa dureze ma mai bine de un an o lucrare la o strada de 250 de metri? Simplu...beneficii banesti si beneficii electorale!!! Oare faptul ca se trage in nesimtire de termenul de finalizare si sunt generate costuri suplimentare ( oamenii obligati sa ocoleasca, timpi pierduti in trafic, disconfort urban, poluare) nu intra la vre-o categorie cercetata de DNA? Intreb pentru ca in alte cazuri similare s-au autosesizat imediat pentru beneficii electorale.
Raspunde

Decebal cu părul vâlvoi

Acum 1 lună

Tu ești o specie greu de inteles, inclusiv de regnul animal, mai ales că pute scaunul sub tine de cât stai la înjurat prin social-media. Daca unu nu face nimic - este injurat, daca se apuca sa modernizeze sau sa construiasca ceva - este injurat, ca se misca incet, iar cand termina lucrarea - injurat din nou din varii motive (ca a furat si altele). De de ce nu te-ai făcut tu politician? Intr-o tara, oras, sat, orice comunitate, trebuie sa ajunga un conducator care miste lucrurile spre modernizare si evolutie, altfel o sa rămâi in epoca de piatra, sa aprinzi focul cu 2 pietre. Ti-ar conveni sa apara in peisaj un ca si Condurat sau Serb??? Ori nu mai ti minte cum arata Sibiul in mandatul lor, ori erai in stadiu de embrion???

Raspunde

Mitica

Acum 1 lună

Domnule / doamna "intrebare" dețineți excelente abilitati de lăudător ceaușist. În acea epocă ați fi făcut furori. Astăzi nu faceți decât să vă demascați grosolania și lipsa de bun simt.
Raspunde

Aaa

Acum 1 lună

Pe Viitorului iluminatul e gata din decembrie pt ca functionat pe toata vacanta constructorului ( de platit au platit fraierii (sibienii))! marea realizare cu balast stabilizat a durat 2 zile, cu asfaltul mai asteptam saptamani !? e bine pentru cineva care datorita varstei e ok daca ajunge in timp l a toaleta!
Raspunde

Mister

Acum 1 lună

iluminatul e gata dar stâlpii au fost pus greșit. Ca să nu se întârzie proiectul o să rămână așa? Merge la noi la Sibiu ca suntem obișnuiți….Lucru SĂSESC….
Raspunde

GicaContra

Acum 1 lună

"Lucrari complexe" pe Viitorului. Un an de zile pentru o strada de 300m. Si mai trebuie doar asfaltat, dar turnarea asfaltului se va face "in urmatoarele saptamani". Adica pe 300m de strada, e nevoie de saptamani sa se toarne asfaltul. Doamne fereste, si din pacate tot astia ies, daca ne luam dupa sondaje, ca noi Sibienii se pare ca suntem multumiti cu putin.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan

Acum 1 lună

Pe bune? Dacă mă apucam cu lopata singur săpăm sub pod în 30 de zile. Eu nu știu o bătaie mai mare de joc la adresa sibienilor după 90 încoace! Au anunțat la un moment dat că din cauza frigului nu pot continua lucrările pe iarna. Deci eu nu va mai votez doamna Fodor, să știu bine că vine Giubega. Rușine să vă fie!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus