Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Lucrările la lotul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești aduc restricții de circulație pe Valea Oltului: ”Este necesară o strânsă colaborare cu Poliția și autoritățile locale”

Lucrările la lotul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești aduc restricții de circulație pe Valea Oltului: ”Este necesară o strânsă colaborare cu Poliția și autoritățile locale”

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat miercuri începerea execuției lucrărilor pentru prima secțiune montană a autostrăzii Sibiu-Pitești, respectiv lotul 2 dintre localitățile Boița și Cornetu.

Conform secretarului de stat, execuția lucrărilor se face în baza primei Autorizații de Construire aferentă acestui lot, emisă la începutul acestei luni. Pe de altă parte, un șantier de asemenea amploare va avea un impact asupra traficului pe Valea Oltului, motiv pentru care este nevoie de colaborarea cu Poliția Rutieră și autoritățile locale în perioada următoare.

”Pentru buna desfășurare a acestui proiect, este necesară o strânsă colaborare între CNAIR - Poliția Rutieră - antreprenor - autorități locale, astfel încât, în momentul începerii defrișărilor, restricțiile de trafic care vor fi impuse pe DN7 să afecteze circulația rutieră cât mai puțin și pe un termen cât mai scurt.  

Totodată, este nevoie și de colaborarea antreprenorului de pe Secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu - Pitești cu antreprenorul primului lot din Autostrada Sibiu - Făgăraș, întrucât există o suprapunere pe 3 nivele, a celor 2 obiectiva, în zona Boița”, anunță Ionel Scrioșteanu.

În prezent, stadiul proiectului este următorul:

- Conform Autorizației de Construire, încep lucrările pe teritoriile localităților Tălmaciu și Boița, între km 13+170 și km 14+150;

- Vor fi executate lucrări de drum, de scurgere a apelor, de consolidare, de relocare rețele de utilități publice, de iluminat public și ITS, dar și lucrări pentru viaductul de la Boița în lungime de circa 700 metri;

- A fost finalizată marcarea copacilor care au mai rămas în zonele efectuării studiilor geotehnice, iar în perioada următoare trebuie să înceapă și defrișările acestora;

- Lucrările de defrișare au ajuns la 70% pe teritoriul județului Vâlcea;

- A fost finalizată documentația necesară pentru defrișarea pe teritoriul județului Sibiu;

- Continuă studiile geotehnice cu 7 instalații de foraj;

- A început realizarea organizării de șantier în zona pentru care a fost emisă AC;

- A început realizarea drumurilor tehnologice de acces in zona autorizată;

Context

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu - Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

Secțiunea 2 Boița – Cornetu are o lungime de 31,33 km, constructor fiind Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS.

Durată contract: 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuție);

Valoarea contract: 4,250 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);

Termen deschidere: 2028.

Viaduct de 650 de metri, la Boița: Autorizație de construire pentru primul km al lotului 2 din Sibiu-Pitești

Sursa foto: Captură video facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Politia si Justitia sunt de multa vreme sub talpa infractorilor politici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus