Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Angajații Registrului Comerțului Sibiu sunt în grevă japoneză. Lider de sindicat: „Este un protest la adresa guvernanților”

Angajații Registrului Comerțului Sibiu sunt în grevă japoneză. Lider de sindicat: „Este un protest la adresa guvernanților”

Angajații Registrului Comerțului Sibiu sunt în grevă japoneză. Protestul a fost anunțat la nivel național, iar instituția din Sibiu s-a alăturat manifestării. Aceștia solicită Guvernului majorarea salariilor cu 15% subliniind faptul că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”. Daniela Joarză, liderul de sindicat din Sibiu a precizat pentru Turnul Sfatului că acțiunile de protest nu vor afecta activitatea cu publicul și nici serviciile oferite mediului de afaceri sibian. „Activitățile sunt un protest la adresa guvernanților”, a spus aceasta.

Sindicaliştii Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională „Justiţie”.

„Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

În cazul în care guvernații nu vor reacționa la această primă formă de protest, sindicaliștii au publicat un calendar al protestelor următoare.  

Astfel, în perioada 18-22 aprilie angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional. „Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”, se precizează în comunicat.

Totodată, în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Sibiul se alătură protestului de la nivel național

Aproximativ 20 de angajați din Sibiu și doi din Mediaș  s-au alăturat protestelor de la nivel național. Daniel Joarză, liderul de sindicat de la nivelul județului Sibiu spune că vor fi alături de colegii din țară pe tot parcursul calendarului de proteste.

„Sibiul și-a manifestat opțiunea de a participa alături de colegii de la nivel național la calendarul de acțiuni sindicale. Suntem aproximativ 20 de oameni în Sibiu și două colege la Mediaș care ne-am alăturat protestului, dar ele nu cred ca vor ajunge la Sibiu. Ceea ce ne dorim este să nu perturbăm activitatea cu publicul. Aceasta se va desfășura normal. Mediul de afaceri nu va avea de suferit nici acum și nici în perspectivă. Dacă vă uitați pe calendarul protestelor veți vedea că în zilele în care vom ieși în fața sediului o vom face de la 13.30, după ce noi ne încheiem activitatea cu publicul. Activitățile sunt un protest la adresa guvernanților”, spune pentru Turnul Sfatului Daniela Joarză.

Angajații de la Sibiu poartă și ei banderolă neagră și au afișat un mesaj prin care anunță greva.   

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus