Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Aproape jumătate dintre români preferă temperatura în locuinţe între 22 şi 24 grade Celsius şi chiar peste

Aproape jumătate dintre români preferă temperatura în locuinţe între 22 şi 24 grade Celsius şi chiar peste

Aproape jumătate dintre români preferă temperatura în locuinţe între 22 şi 24 grade Celsius şi chiar peste, iar peste 40% şi-au montat termostate inteligente pentru controlul temperaturii. Un studiu sociologic realizat pentru platforma despre-energie.ro, susţinut de companiile E.ON şi Delgaz Grid, arată că interesul manifestat pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o facă, fiind conştienţi că un comportament responsabil îi ajută să realizeze economii şi, implicit, să scadă valoarea facturilor, citează Agerpres.

Printre metodele de eficienţă energetică a căror popularitate este în creştere se numără dispozitive precum termostatul inteligent, 43% dintre români declarând că îl folosesc în locuinţele lor. Sub 10% dintre cei chestionaţi utilizează diverse aplicaţii pe telefonul mobil, precum cele de tip smart home.

Legat de utilizarea termostatului, aproape 32% spun că îl folosesc pentru a face reglaje ori de câte ori consideră că este nevoie, iar 24,6% doar în funcţie de temperaturile exterioare. În acelaşi timp, circa 15% setează temperatura pe care o consideră potrivită pentru ei la începutul sezonului rece, iar 7,1% păstrează la termostatul din locuinţă aceeaşi temperatură pe tot parcursul anului, arată concluziile cercetării sociologice.

Pe de altă parte, când vine vorba despre temperatura ideală din locuinţe, aproape 50% dintre români optează pentru o temperatură cuprinsă între 22 şi 24 grade, şi chiar peste, iar 45,8% spun că temperatura cuprinsă între 19 şi 21 grade le oferă confortul de care au nevoie. La polul opus, doar 3,8% susţin că se simt confortabil având în casă între 16 şi 19 grade C.

La întrebarea legată de reducerea timpului de utilizare a aparaturii electrocasnice, respondenţii s-au împărţit în două părţi egale: cei dispuşi să le folosească mai rar şi cei care le folosesc ori de câte ori este nevoie, fără vreo restricţie.

Cercetarea sociologică a fost realizată de Sondaje Marketing Relaţii Publice în perioada 10 - 18 ianuarie 2024, pe un eşantion de 1.053 de utilizatori online, cu o marjă de eroare de +/-3%, fiind considerat reprezentativ pentru populaţia adultă a României, dar asumând limitările din derularea online.

Mai multe detalii - aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2256

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos

Acum 1 lună

O , deci suntem pe barosaneala! Ne vaitam ca e scump gazul , dar avem 22-24 si peste 24 grade in casa!
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Asta intr-adevar este gandire de marxist bolsevic. Poti sa te iei de manuta cu Ceausescu, pentru ca si ala cerea romanilor sa aiba maxim 18 grade in case. Ia auzi bai tatucule, 22-24 de grade este barosaneala. Ai naibii chiaburi si "burgheji" vor sa stea la caldura. Asa gandesc toti marxistii astia USR-istii si globalistii. Au o ura viscerala pe toti cei ce traiesc normal si bine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

L

Acum 1 lună

Niste tembeli, frigurosi, asemenea temperaturi ii boala curata , se vede ca sunteti anti-sport si crescuti pe soba :(

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mopri

Acum 1 lună

Vara cât vrea românul in case ?
Raspunde

Cristian

Acum 1 lună

Nu vreti sa inghetam de frig si sa trimitem gazele in Germania ? Ca no..., sa stea turcii din Germania la temperaturi mai mari, ca in anatolia la ei era mai cald. pe cand dati o l ege, sa avem maxim 17 grade in casa ?... ca in Franta. Maurii aparent sunt mai rezistenti la frig.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus