Consiliul Județean Sibiu va participa la un proiect denumit „Slowdown”, care are scopul de a promova un „turism lent, responsabil”. Întins pe patru ani, pentru Sibiu acest proiect va însemna schimburi de experiență și o hartă interactivă.
„Slowdown - Promovarea practicării unui turism durabil, pentru dezvoltarea economică responsabilă la nivel local și regional” este numele unui proiect finanțat din fonduri europene în cadrul programului Interreg Europe 2021 – 2027. Bugetul întregului proiect este de 1,99 milioane de euro, împărțit între nouă parteneri: diferite regiuni din Ungaria, Spania, Franța, Lituania, Italia, România și Irlanda și instituții de învățământ din Finlanda și Irlanda. Partenerului din România – Consiliul Județean Sibiu – îi revine un buget de 220.000 de euro.
Proiectul se derulează pe parcursul a patru ani, din care în primii trei sunt programate în special schimburi de experiență între parteneri.
Activitățile proiectului trebuie să fie implementate în două faze pe parcursul a patru ani (cu încă trei luni dedicate închiderii proiectului).
- Faza 1: Faza principală este dedicată învățării interregionale prin schimbul de experiență și bune practici între partenerii de proiect timp de 3 ani. În timpul fazei de bază, toate activitățile proiectului trebuie să se concentreze pe învățarea interregională și pe schimbul de bune practici, sub formă de seminarii, ateliere de lucru, vizite la fața locului, schimburi de personal.
- Faza 2: A doua fază are în vedere o perioadă de urmărire de un an, cu scopul de a monitoriza efectele îmbunătățirilor politicii (strategiei). Eventualele proiecte pilot începute în etapa 1 pot continua în această perioadă. În timpul fazei de urmărire, partenerii de proiect vor trebui să rămână implicați activ în activitățile de monitorizare și schimbul de rezultate.
Sursa: Raport de specialitate elaborat de CJ Sibiu
Pentru Sibiu, concret, acest proiect ar trebui să genereze o hartă interactivă, în care cererea de turism domol să întâlnească oferta. „Se va realiza o hartă interactivă a rutelor ”verzi” din județ, cu includerea punctelor locale (tradiționale) unde turiștii să poată fi cazați, să poată beneficia de alimentație specifică zonei, inclusiv cu indicarea punctelor de atracție din zonă, a evenimentelor care sunt organizate. Conceptul va fi conturat în urma întâlnirilor avute în cadrul proiectului, unde toți partenerii vor împărtăși din propria experiență în domeniu, iar acesta va fi transpus în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2030”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre elaborat în vederea însușirii de către CJ Sibiu a acestui proiect.
Autoritățile județene spun că prin proiectul cu un buget de 220.000 de euro, împărțit pe patru ani, dintre care primii trei destinați schimburilor de experiențe.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1747
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
@onestean
Acum 1 oră
Propaganda
Acum 1 oră
Semion Ortodocsu
Acum 1 oră
Ion Iliescu
Acum 1 oră
Un sibian vero