Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Sibiul va avea o hartă interactivă a rutelor „verzi” cu locurile unde poți mânca local și unde te poți caza

Sibiul va avea o hartă interactivă a rutelor „verzi” cu locurile unde poți mânca local și unde te poți caza

Consiliul Județean Sibiu va participa la un proiect denumit „Slowdown”, care are scopul de a promova un „turism lent, responsabil”. Întins pe patru ani, pentru Sibiu acest proiect va însemna schimburi de experiență și o hartă interactivă.

„Slowdown - Promovarea practicării unui turism durabil, pentru dezvoltarea economică responsabilă la nivel local și regional” este numele unui proiect finanțat din fonduri europene în cadrul programului Interreg Europe 2021 – 2027. Bugetul întregului proiect este de 1,99 milioane de euro, împărțit între nouă parteneri: diferite regiuni din Ungaria, Spania, Franța, Lituania, Italia, România și Irlanda și instituții de învățământ din Finlanda și Irlanda. Partenerului din România – Consiliul Județean Sibiu – îi revine un buget de 220.000 de euro.

Proiectul se derulează pe parcursul a patru ani, din care în primii trei sunt programate în special schimburi de experiență între parteneri.

Activitățile proiectului trebuie să fie implementate în două faze pe parcursul a patru ani (cu încă trei luni dedicate închiderii proiectului).

- Faza 1: Faza principală este dedicată învățării interregionale prin schimbul de experiență și bune practici între partenerii de proiect timp de 3 ani. În timpul fazei de bază, toate activitățile proiectului trebuie să se concentreze pe învățarea interregională și pe schimbul de bune practici, sub formă de seminarii, ateliere de lucru, vizite la fața locului, schimburi de personal.

- Faza 2: A doua fază are în vedere o perioadă de urmărire de un an, cu scopul de a monitoriza efectele îmbunătățirilor politicii (strategiei). Eventualele proiecte pilot începute în etapa 1 pot continua în această perioadă. În timpul fazei de urmărire, partenerii de proiect vor trebui să rămână implicați activ în activitățile de monitorizare și schimbul de rezultate.

Sursa: Raport de specialitate elaborat de CJ Sibiu

Pentru Sibiu, concret, acest proiect ar trebui să genereze o hartă interactivă, în care cererea de turism domol să întâlnească oferta. „Se va realiza o hartă interactivă a rutelor ”verzi” din județ, cu includerea punctelor locale (tradiționale) unde turiștii să poată fi cazați, să poată beneficia de alimentație specifică zonei, inclusiv cu indicarea punctelor de atracție din zonă, a evenimentelor care sunt organizate. Conceptul va fi conturat în urma întâlnirilor avute în cadrul proiectului, unde toți partenerii vor împărtăși din propria experiență în domeniu, iar acesta va fi transpus în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2030”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre elaborat în vederea însușirii de către CJ Sibiu a acestui proiect.

Autoritățile județene spun că prin proiectul cu un buget de 220.000 de euro, împărțit pe patru ani, dintre care primii trei destinați schimburilor de experiențe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Din ciclul ”Cum să tocăm bani” cu Daniela și prietenii ei. Trei ani de „seminarii, ateliere de lucru și vizite la fața locului” la finalul cărora se va livra o „hartă interactivă” (în traducere, două-trei pin-uri pe google maps).
Raspunde

Rosu

Acum 3 săptămâni

Mai buna era o harta unde exista pericolul sa fi mancat local de traditionalii caini ciobanesti.
Raspunde

Claudiu

Acum 3 săptămâni

Bugetare întinsă pe 4 ani din care primii trei "destinați schimburilor de experiențe"?!? Adică nu vin doar cei puțini și aleși pe sprânceană la noi, se mai și plimbă ai noștri prin alte părți ca să pinuiască harta corect ? :-)))) Sună a vacante gata pregătite cu bugetul aferent biletelor de avion deja alocat. Planeta ar trebui sa ia seamă și să bage la cap cum se face o hartă interactivă. Și să nu își mai tot imagineze că ar fi ceva simplu. CJ ul sibian cheltuie banii cu chibzuință. Dacă ei spun că e nevoie de cel puțin 3,4 ani, clar . Așa și este. Doar tupeu sa fie. Că restul se rezolvă printr-un anunț la care simpla replică de genul "NuMaiFurați! valorează mai puțin că în hashtag pe FB.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus