Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Răspunsul sibienilor de la MultiversX (Elrond) la topul americanilor în care sunt catalogați „buni de nimic”: „Ignoranța este la ea acasă și la case mari. De data asta la Forbes USA”

Răspunsul sibienilor de la MultiversX (Elrond) la topul americanilor în care sunt catalogați „buni de nimic”: „Ignoranța este la ea acasă și la case mari. De data asta la Forbes USA”

Incluși de publicația americană Forbes într-un clasament al proiectelor blockchain „care nu sunt bune de nimic”, reprezentanți MultiversX – care, printre altele, au lansat și criptomoneda Elrond – enumeră nouă motive pentru care consideră că topul american este „profund eronat”.

Sibienii de la MultiversX Labs SRL – a treia companie profitabilă din județ, după Romgaz și Transgaz – consideră că topul dat publicității de ediția americană a publicației Forbes la finele lunii marte lansează „aserțiuni făcute fără niciun proces de verificare”. Jurnaliștii americani au inclus rețeaua blockchain dezvoltată de la Sibiu într-o categorie botezată „zombie funcționali”, care nu ar avea nicio altă utilitate în afara tranzacțiilor cu criptomonede.

Deși articolul a apărut pe 27 martie, sibienii au reacționat la acesta abia după ce a fost preluat de Ziarul Financiar și – mai departe – de diferite publicații locale. 

Șapte motive

În replica celor de la MultiversX, aprecierile publicației americane sunt contracarate cu șapte motive pe baza cărora sibienii arată că rețeaua dezvoltată de ei are numeroase valențe pentru care poate fi folosită, în afară de tranzacțiile cu criptomonede: de la web3, la inteligență artificială sau „spatial computing”.

Acest lucru, arată sibienii, se datorează inovației care stă la baza tehnologiei MultiversX „de aproximativ 1.000 de ori mai scalabilă decât Bitcoin sau Ethereum”. Peste 8.100 de aplicații au fost dezvoltate până în prezent prin rețea, numărul tranzacțiilor depășind 400 de milioane.

Prezent în 40 de țări, MultiversX se prezintă drept unul dintre instrumentele utilizate de numeroase startupuri, asta pe lângă „parteneriatele și susținerea globală” din care sunt amintite cele cu Deutsche Telekom, Google Cloud sau Tencent Cloud.

„MultiversX are în desfășurare mai multe cursuri, parteneriate și inițiative de tip hackathon în colaborare cu câteva universități de prestigiu atât din Europa, cât și SUA, prin care investim în educarea studenților cu privire la tehnologia blockchain și alte tehnologii emergente”, mai arată sibienii, într-un comunicat remis în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

„Amprenta de carbon neutră” și aplicațiile „menite să ducă această tehnologie în mainstream” sunt printre motivele invocate de către reprezentanții MultiversX pentru a contracara aprecierile făcute de americani. „Cu toate aceste informații disponibile și public verificabile, întrebarea care rămâne e ce verificări ale surselor au fost făcute înainte de publicare? Ignoranța este la ea acasă și la case mari. De data asta la Forbes USA”, încheie cei de la MultiversX, care oferă și linkuri către site-uri de pe care, potrivit lor, pot fi verificate susținerile care contrazic topul american.

 

Citește mai jos, în format integral, răspunsul celor de la MultiversX

În data de 27 martie, a fost publicat un articol cu titlul "The Rise Of Crypto’s Billion Dollar Zombies", care a prezentat MultiversX într-un mod factual incorect, ulterior fiind preluat de mai multe publicații media locale.

Articolul a făcut mai multe afirmații profund eronate, care nu doar că deviază de la realitate și afectează percepția MultiversX, dar subminează integritatea factuală așteptată în jurnalism.

În mod regretabil, aceste aserțiuni au fost făcute fără niciun proces de verificare, iar din păcate, compania MultiversX nu a fost abordată pentru comentarii sau pentru a verifica aceste detalii înainte de publicare.

Credem în importanța jurnalismului precis și responsabil și simțim că cititorii merită o vedere corectată și mai cuprinzătoare asupra subiectelor discutate. În acest scop, prezentăm mai jos starea actuala de fapt și progresul MultiversX.

Starea actuală de fapt

1. Focus - MultiversX ca rețea este poziționată excepțional pentru a servi trei categorii importante în următoarea perioada prin prisma performanței și eficienței pe care o oferă: web3, artificial intelligence și spatial computing.

2. Inovație - MuliversX este lider global în technologie blockchain - arhitectura MultiversX este de aproximativ de 1000 de ori mai scalabilă decât Bitcoin sau Ethereum și este una dintre cele mai scalabile din lume în momentul de față. Este live, open source și poate fi verificata aici: https://github.com/MultiversX

3. Adopție - MultiversX a procesat peste 400 milioane de tranzacții și are peste 8.100  de aplicații dezvoltate și lansate pe rețea. Toate aceste informatii se pot verifica aici: https://explorer.multiversx.com

4. Ecosistem - MutiversX are un ecosistem vast, care se întinde pe 40 țări, cu foarte mulți parteneri și aplicații care interacționează în mod direct cu rețeaua și tehnologia construită. O imagine a ecosistemului se poate vedea aici: https://multiversx.com/ecosystem

5. Verticale de startupuri - MultiversX are unul dintre cele mai semnificative ecosysteme de DeFi non EVM, cu zeci de protocoale și sute de milioane de dolari în lichiditate, într-o constantă creștere. Informațiile se pot verifica aici: https://defillama.com/chain/MultiversX

6. Carbon neutral - MultiversX are o amprenta de carbon neutră date fiind atât performanța și eficiența tehnologiei, cât și plata de carbon credits făcută până în prezent. Informațiile se pot verifica aici: https://environment.multiversx.com

7. Inițiative academice și pentru developeri - MultiversX are în desfășurare mai multe cursuri, parteneriate și inițiative de tip hackathon în colaborare cu câteva universități de prestigiu atât din Europa, cât și SUA, prin care investim în educarea studenților cu privire la tehnologia blockchain și alte tehnologii emergente.

8. Parteneriate și susținere globală - MultiversX are mai multe parteneriate strategice cu câțiva dintre cei mai importanți giganți de tehnologie din lume: Deutsche Telekom oferă servicii de staking, Google Cloud a integrat datele blockchain-ul MultiversX în BigQuery-ul, Tencent Cloud participă în hackathon-urile pe care le organizăm și dezvoltă un program pentru startup-urile din ecosistem, iar AWS oferă soluții rapide de infrastructură pentru dezvoltatori.

9. xPortal & xMoney - În plus față de tehnologia avansată și open source a rețelei MultiversX și ecosistemul care este într-o constantă creștere, MultiversX are a dezvoltat și  o serie de aplicații menite să ducă această tehnologie în mainstream. Dintre aceste, se pot verifica în mod deosebit xPortal, un super app financiar cu peste 1,5 milioane de useri și peste 25,000 carduri distribuite și xMoney, produs servit de mai multe companii din portofoliu, printre care două dintre companii sunt licențiate și specializate pe servicii în zona financiară și astfel direct reglementate de BNR România și Banca Centrală a Portugaliei.

10. Concluzie - În concluzie, considerăm că MultiversX setează un nou standard în ceea ce privește performanța tehnologiei blockchain, oferă o serie de tool-uri de dezvoltare remarcabile pentru startup-uri și companiii, un ecosistem global în creștere, o serie de aplicații semnificative pentru useri și un prospect de dezvoltare promițător pentru următoarea perioadă.

Încurajăm pe toți cei interesați să viziteze MultiversX.com pentru a vedea din prima sursă ceea ce facem și cum contribuim la progresul în Blockchain. De asemenea, pentru cei pasionați de tehnologie si programare, platforma noastră MultiversX oferă o oportunitate unică de a construi aplicații pe baza tehnologiilor noastre.

În încheiere, MultiversX este dedicată nu doar la excelență în inovație și tehnologie, dar și la corectitudinea și acuratețea informațiilor prezentate despre noi. Cu toate aceste informații disponibile și public verificabile, întrebarea care rămâne e ce verificări ale surselor au fost făcute înainte de publicare? Ignoranța este la ea acasă și la case mari. De data asta la Forbes USA.

Citește și Fostul Elrond, actual MultiversX din Sibiu, apare în Forbes SUA într-un top 20 global al „blockchain-urilor care nu sunt bune pentru nimic”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 3 săptămâni

Jurnalistii americani nu prea musamalizeaza mizeria romaneasca precum jurnalistii sibieni motiv pentru care escroci precum Klaus Iohannis sau Paul de Romania s-au autointitulat sef NATO respectiv Cavaler de Malta, murdarind institutii unde se cere o moralitate impecabila.
Raspunde

John doe

Acum 3 săptămâni

Cum adica? tipii cu pump and dump schemes nu sunt degeaba? Baietii cu cel mai mare profit care au facut dump de fiecare data cand au putut pe prostii care le cumparau shitcoinul "descentralizat" . platforma aia care "pica" exact in momentele cheie ? :))))))))))))))))) Sictir.
Raspunde

Sparrow

Acum 3 săptămâni

Ba eu tind sā cred ce zice Forbes. Din articol reiese cā āstia in afarā de cuvinte ultra mega benga ciunga sforāitoare despre nimic nu fac altceva. Mi-am luat un apartment zilele astea si i-am zis vânzātorului:" ce zici, dacā iti dau crypto currency prin Blockchain, mergem la notar mâine?" Omu' mi-a zis:" domnule, dumneata ai sau n-ai banii, 95000 de euro?" A trebuit sā îi transfer banii cā altfel nu semna la notar....
Raspunde

Bambolero

Acum 3 săptămâni

De fapt n-ai bani și n-ai luat nimic
Raspunde

Dan

Acum 3 săptămâni

De 1000 de ori mai mare scalabilitatea dar totuși nu se apreciază în raport cu bitcoin și ethereum. De ce oare? Că nu cred că cei implicați în fenomen nu au auzit de multiversx
Raspunde

Cu siguranta, fara siguranta

Acum 3 săptămâni

blockchain este o tehnologie experimentala, cand faci experimente cu banii oamenilor poți experimenta pușcăria, Sam Bankman-Fried de la FTX a luat numai 25 de ani pentru frauda, nu stiu ce sa zic despre cine este ignorant in problema asta, unii cred ca realitatea e o iluzie si isi construiesc multiversuri ipotetice bazate pe teorii si mai ipotetice. ba băieți opriți-vă cat mai aveți timp si faceți ceva real ca nu sunteți nici cei mai buni programatori si nici cei mai buni economiști si la pușcărie la ce fizic aveți dați de dracu in persoana, ajungeți din multivers in iadul real. sunt atâtea domenii reale de muncit si atâtea motive sa fii liber,e păcat de tinerețea voastră.
Raspunde

Emila Elzoroaba

Acum 3 săptămâni

Tu știi ce scrii? Bă băiatu, învață măcar să taci despre ce n-ai habar
Raspunde

Rafa

Acum 3 săptămâni

Cu aroganta poate ajungi departe în romanica dar încet încet dacă concurenta ta directa eth, solana și alte layer 1 iau cota de piață ești pa. Solana a atras foarte multe smartcontract de la eth în ultima perioada și are o poziție consolidata plus ca sunt multe altele și concurenta este mare. 90% din proiecte nft in mvx au fost rug asta înseamnă că nu au făcut un screening înainte și au lăsat asa sa vina oricine chiar dacă ei se lauda cu securitate și bla bla încă supraviețuiesc ca au făcut dumping la 500$ și stau la caldurica mai fac câte un event megalomanic sa nu uite oamenii de ei dar în rest nu se întâmplă nimic în rețea.
Raspunde

Cu siguranta, fara siguranta

Acum 3 săptămâni

Sistemul bancar este dovedit a fii funcțional si stabil si a trecut testul timpului si este bazat pe economia reala, bitcoin si asa zisele crypto monede sunt active virtuale care nu au o baza reala economica, ba din contra ele consuma resurse ca sa existe. Tehnologia blockchain este o tehnologie de baza de date extrem de complicata care face același lucru ca o baza de date mai puțin complicata, sistemul economic se bazează pe produse reale si activități reale, un sistem economic virtual cum este asa zisa crypto moneda si blockchain se bazează tot pe economia reala, ca sa cumperi crypto monede ai nevoie de bani reali. Atunci întrebarea este de ce sa investești intr-un sistem complicat si experimental care nu are o economie reala si se bazează pe economia reala si extra este si extrem de volatil, nu se cunosc încă toate vulnerabilitatile sistemului, când ai un sistem economic bun si real. Adica tu sa folosești bani reali sa cumperi active virtuale si ireale care sunt crescute artificial prin tot felul de artificii economice care nu generează nimic si doar consuma, este un sistem nesustenabil si in afara de faptul ca e complicat si e o mare teapa, poate fii util doar ca studiu in laborator, nu are nici o aplicație practica in realitate, ba dimpotrivă poate fii extrem de nociv pentru economia reala. In concluzie tot ce e crypto moneda este un mare fals si toti care operează cu asemenea instrumente fac frauda, promit ceva care este fals, inclusiv inteligenta artificiala este un mare fals, când programatorii o sa rezolve problema lui buffer overrun si buffer overflow, poate pot incepe sa scrie o tentativa de soft inteligent, pana atunci ele sunt doar niște falsuri grosolane folosite in marketing de unii sa faca bani pe seama credulilor. Toată industria crypto se bazează pe un vid legislativ si posibilitatea sa isi găzduiască platformele pe tot felul de servere obscure unde nu exista jurisdicție legala si mai alimentează si darkweb si criminalitatea. Sa fim serioși daca era ceva util si practic in lumea reala era dezvoltat de țari si guverne nu de un anonim obscur pe numele lui de Satoshi Nakamoto, era promovat de economiști de renume si oameni de știință ... asa este doar ceva virtual si fals. Investești bani in pixeli colorați si tehnologii făcute complicat intenționat si admiri niște grafice false frumos colorate. Vise plăcute !
Raspunde

Emila Elzoroaba

Acum 3 săptămâni

Bă băiatu, cryptomonedele au a părut inițial ca un exemplu al funcționalității blockchain. Hai să-ți zic un secret: InstantPay dezvoltat de BNR, la care s-au aliat cele mai mari 14 bănci din România, se bazează pe blockchain pentru a aproba tranzacțiile. La fel va fi cu viitorul euro digital. Măcar google ce-ți comandă putlerii să postezi.
Raspunde

Uncas

Acum 3 săptămâni

Sau supărat prăduitorii că i-au dat niște americani în vileag. Acum aruncă cu sforăituri goale de conținut doar-doar mai spală ceva din imagine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus