Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

CNAIR a atribuit contractul pentru avizarea reparațiilor la cel mai înalt viaduct rutier din România, cel de la Aciliu, aflat în „degradare avansată”

CNAIR a atribuit contractul pentru avizarea reparațiilor la cel mai înalt viaduct rutier din România, cel de la Aciliu, aflat în „degradare avansată”

Civil Engineering Institute "Macedonia" JSc. Skopje este câștigătoarea licitației organizată de CNAIR pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru Viaduct Aciliu, km 62+475 – km 63+485, situat pe Autostrada Orăștie - Sibiu. Licitația a fost atribuită la finele lunii aprilie, compania menționată fiind singura care a depus ofertă. Valoarea contractului este de 2.600.673 RON.

Viaductul Aciliu a fost construit în anul 2014. Este una dintre cele mai mari structuri de-a lungul autostrăzii A1 și este cel mai înalt viaduct rutier din România.

video: Ziarul Unirea

Viaductul prezintă degradări semnificative și are nevoie de reparații, la 10 ani de la deschiderea circulației, inaugurarea „electorală” fiind înainte de alegerile din noiembrie 2014.

Concluzia expertizei tehnice realizată anul trecut de CNAIR este că viaductul se află într-o stare avansată de degradare, că soluțiile tehnice de remediere propuse în 2022 fie nu au fost cele adecvate, fie nu au fost aplicate corespunzător. Expertiza mai arată faptul că au apărut noi degradări ca urmare a cutremurelor din februarie 2023. De asemenea, s-a dublat numărul de fisuri, iar cele vechi se extind. 

Obiectivul general al contractului atribuit de CNAIR este de a stabili măsurile de intervenție necesare a fi intreprinse pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat și remedierea degradărilor prezente. Firma câștigătoare va întocmi un proiect de urmărire specială a comportării construcției, va elaborara documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, incluzând și  actualizarea și completarea expertizei tehnice. De asemenea, va elabora documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică în perioada derulării procedurii de achiziție tehnică. 

Durata valabilității expertizei tehnice nu va fi mai mică de 2 ani, se precizează în caietul de sarcini. 

Citește și Compania Neputinței: fisura de 300 de metri nu există, de fapt. Autostrada a început să crape la viaduct | Foto și video

CNADNR: italienii au lucrat foarte prost pe autostrada din Sibiu. Peste 300 de neconformitati. Dar si-au primit banii

Ce-am văzut pe autostrada redeschisă între Săliște și Cunța | Video și foto

Viaductul autostrăzii de la Aciliu are nevoie de intervenții: “a fost distrus complet sistemul de evacuare a apelor“

CNADNR angajeaza un expert care sa verifice trainicia celui mai lung viaduct de autostrada. Cel de la Aciliu

„Degradare avansată” la viaductul Aciliu, pe A1. Expertiza CNAIR: au apărut noi degradări de la cutremurele din 2023, numărul fisurilor s-a dublat

Lotul 3 al autostrăzii care include și acest viaduct a fost inaugurat de fostul premier Victor Ponta (candidat la prezidențiale) cu doar câteva zile înainte de turul II, iar la puțin timp de la inaugurarea electorală, secțiunea de 22 km Săliște – Cunța a fost închisă cu demolarea și reconstruirea unui segment de aproximativ 300 metri.

 

Extrase din expertiza tehnică:

foto principală captură video ziarulunirea.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 săptămâni

Unde a fost Inspectia in Constructii in 2014,cind s-a receptionat? Cine era sef ? Cine a semnat receptia? Cine a fost diriginte de santier?Pe cit punem pariu ca acum sint toti pensionari,bine platiti?
Raspunde

Ion garaon

Acum 3 săptămâni

Niciodata nu va fi trasa la raspundere nomenclatura !
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 3 săptămâni

Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii

Raspunde

Xxx

Acum 3 săptămâni

Acum vreo 2..3 ani a mai fost in reparatie citeva saptamini si au inchis cite un sens. Intimplarea a facut ca intr o saptamina sa trec pe acolo ...pe sensul liber de vreo 3 ori cam in jurul orelor...14..16. Pe sensul blocat era un fel de compresor...si inca o remorca cu un utilaj dar nici tipenie de om in nici o zi din cele in care am trecut! Timpul era f bun...sensul blocat...dar nu muncea nimeni! Probabil inchideau cite un sens...se faceau ca muncesc...incasau banii dar nu reparau nimic. Asa ca iar...expertize...reparatii...etc...dar logic tot degeaba!
Raspunde

Eu

Acum 3 săptămâni

Deja în degrade avansată?? Asta da furt.... Trăiască Românica coruptă!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus