Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
-8°C

VIDEO Doi bucureșteni au investit 1,5 milioane de euro într-o pepinieră de flori, în Sibiu. ”Vindem direct din seră, fiecare cumpărător vine și își alege singur plantele pe care le dorește”

VIDEO Doi bucureșteni au investit 1,5 milioane de euro într-o pepinieră de flori, în Sibiu. ”Vindem direct din seră, fiecare cumpărător vine și își alege singur plantele pe care le dorește”

Nicoleta și Dan Vasile sunt doi bucureșteni care au lăsat în urmă cariere corporatiste pentru a pune bazele unei afaceri cu flori, în Sibiu, după o investiție de 1,5 milioane de euro.

Povestea vieții lor a fost relatată de Agrointel.

Pepiniera Sibiu, din Poplaca, reușește să vândă anual între 500.000 și 600.000 de plante, devenind un furnizor de bază pentru balcoanele și grădinile sibienilor, dar și pentru toți iubitorii de plante care aleg să comande online.

”Ca și corporatist, am crezut că business-ul va fi foarte simplu. (...) Când vii în propria firmă, lucrurile se schimbă complet”

Decizia de a porni pe propriul drum a fost luată în urmă cu 10 ani. Atât Nicoleta, cât și Dan aveau cariere de top în multinaționale ce nu activau și nu aveau nimic în comun cu agricultura sau cu florile.

”Am dorit să investim aici lângă Sibiu cu un prieten din copilărie să facem o ciupercărie așa cum visam eu de când eram la 18 ani, dar proiectul a eșuat în mod lamentabil. A fost un dezastru financiar, am pierdut foarte mulți bani. Ulterior apărut fetița noastră Katia și am vrut să vindem afacerea de aici, noi locuiam încă în București și deși băgasem foarte mulți bani aici, am primit un preț de nimic. Așa am decis să ne schimbăm viața, să facem ceva frumos și a venit ideea să reconvertim investiția de aici, în ceva frumos, iar mai frumos ca florile nu știu dacă poate exista ceva. Eu am fost atras de mic de agricultură și așa a venit ideea. Am plecat de la o seră mică”, își amintește Dan Vasile începuturile Serelor Sibiu.

În prezent, afacerea de familie înseamnă 5.000 de metri pătrați de seră și un hectar de plante cultivate la exterior. O componentă importantă a pepinerelor este reprezentată de sezonalitate.

”Noi am investit aproape 1.500.000de euro, banii noștri, adică n-am accesat niciun fond european, n-am putut să accesăm niciun credit bancar, nimic. Abia acum, de un an de zile, băncile s-au deschis către sectorul acesta al nostru. Ca și corporatist, am crezut că business-ul va fi foarte simplu. Pleci din corporație, totul este asigurat de firma-mamă, îți dau bani milioane pe mână, ești un foarte bun vânzător, ești cel mai tare om de management, te pricepi la toate, dar acolo ai secretare, ai asistenți, ai o infrastructură în spate, un sistem care funcționează. Când vii în propria firmă, lucrurile se schimbă complet”, explică Dan Vasile.

”Mă văd ieșind la pensie din această afacere”

Obișnuiți în cariera corporatistă să schimbe joburile și companiile pentru care lucrează, pepiniera a adus pentru soții Vasile o stabilitate și o liniște pe care Capitala nu le-ar fi putut-o oferi niciodată. În locul orelor pierdute în trafic, cei doi soți petrec acum timp în familie, cu fiica lor ce a împlinit 7 ani.

”Eu mă văd ieșind la pensie din această afacere. În primul rând n-am fost constant în viața mea. Viața nu mi-a dat posibilitatea, de fapt, eu nu mi-am dat posibilitatea. Cred că mi-a schimbat job-ul la fiecare doi-trei ani. Poziția ierarhică în firme și firmele le-am schimbat. Asta fac Bucureștiul și corporația. N-am crezut niciodată că voi activa pe aceeași poziție, suntem deja de aproape 10 ani în business-ul acesta, n-am crezut că sunt capabil să am atâta constanță într-o anumită poziție. Dar cum am zis, pentru mine trăiesc cea mai frumoasă perioadă a vieții mele în momentul ăsta, e relaxant, e frumos, e un business frumos și eu mă văd, ieșim la pensie”, a spus Dan Vasile.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Munteanu

Acum 10 luni

Asta o mai putem numi afacere, nu nodurile și jucăriile tricotate ..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 10 luni

Felicitari si succes in continuare! In rest...iar felicitari pt sinceritate domnulul cind vb de corporatisti. Ca altfel ei sint firmatorii de opinie...cred ca se pricep la toate...de la...#rezist...#staiincasa...#poartamasca...#trotisibici..#rezilienta....#smart...#prietenosicumediul...#..#...#...si iata ca asa e in viata nu e numai si numai...# ci e o chestie mult mai complexa. Da unii nu vad nimic in afara de...# si ne condamna pe noi restul daca ni sintrm de acord si vrem sa...traim liberi fara...DECIT# !!!
Raspunde

Milea

Acum 10 luni

Foarte frumos. Felicitari, pentru afacerea minunata, intr-o lume din ce in ce mai zbuciumata si unidirectionata catre castiguri fabuloase, cu munca cat mai putina.
Raspunde

Doina

Acum 10 luni

Hristos a Înviat! Doi oameni frumoși la suflet și cu zâmbet mereu au adus bucuria în curți, în balcoane, oriunde e loc cu soare și paletarul de culori al naturii are loc de înflorit. Mulțumim!
Raspunde

Marius

Acum 10 luni

Incontestabil munca cu plantele este dificila, necesita multa implicare dar cu pasiune in timp iti aduce satisfactii. Articolul nu spune ca initial investitia a fost pentru ciupercarie si care din nefericire nu a adus rezultatele asteptate, ulterior fiind adaptata pentru cresterea florilor, aspect nerelevant in momentul de fata. Totusi ma incearca o intrebare desi urmaresc evolutia acestei ferme de ani de zile. De ce pretul lor de vanzare a plantelor este mai mare decat al samsarilor din Piata de flori de la Cibin ??
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

preturi foarte mari!!!
Raspunde

Bambolero

Acum 10 luni

Moca nu mai există
Raspunde

Unul

Acum 10 luni

Bravo lor că și-au dat seama că nu e de crescut copii în infernul din București, dar, totuși, de ce or venit fix la Sibiu și nu s-or dus la... Râmnicu Sărat? Ceva e putred în Poplaca și nu de la ciuperci. În altă ordine de idei, ar fi interesant să vedem și afaceri reale ale oamenilor din Sibiu, sau de pe lângă Sibiu. Nu tot noduri și cadouri ale te miri căror copii de ștabi sau afaceri ale unor corporatiști plini de bani de aiurea, care te miri ce cimitire au la activ ca să aibă banii ăia. Nu de alta dar județul Sibiu e un loc foarte călduț pentru tot felul de securiști-KGB iști retrași la pensie anticipată, care nu mai puteau locui în comunitățile pe care le-au torționat multe zeci de ani și care s-au retras să mai securească și să trăiască bine și liniștiți pe aici.
Raspunde

Eu

Acum 10 luni

Pepiniera Sibiu, din Poplaca. Cam multe zerouri investiție!De unde?Cine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus