Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra, invită sibienii la o drumeție pe drumul lui Avram Iancu. „Ne oprim să degustăm un balmoș din ținutul crișenilor și niște rețete de vânat - supă de fazan, salată cu fazan, ceaun de căprior și friptură de mistreț”

Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra, invită sibienii la o drumeție pe drumul lui Avram Iancu. „Ne oprim să degustăm un balmoș din ținutul crișenilor și niște rețete de vânat - supă de fazan, salată cu fazan, ceaun de căprior și friptură de mistreț”

Directorul Muzeului Astra, Ciprian Ștefan, invită sibienii să participe sâmbătă, de la ora 11, la o drumeție pe traseul lui Avram Iancu din Muzeul Astra.

Traseul va fi prezentat de Ciprian Ștefan, iar cei prezenți vor avea ocazia să deguste preparate precum balmoș, supă de fazan, ceaun de căprior și friptură de mistreț.

„Moțul Ciprian Ștefan, directorul general al Muzeului ASTRA, vă va prezenta un traseu încarcat de istorie și tradiții! Locul ales nu e întâmplător, ci stă în veșnicia satului românesc, adică în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Pornim împreună din Crângul din Apuseni, vedem școala în care a învățat Crăișorul Munților Avram Iancu, ajungem în satul care l-a ascuns, apoi în comuna care i-a dat oșteni și căpitani de nădejde! Cum călătorului îi șade bine cu drumu`, ne oprim apoi la Targul de țară să degustăm un balmoș din ținutul crișenilor și apăi niște rețete de vânat - supă de fazan, salată cu fazan, ceaun de căprior și friptură de mistrèț. Comuna Blăjeni, locul de baștină al moțului Ciprian Ștefan, va fi reprezentată de un grup de tulnicărese și oameni de omenie. Vă așteptăm pe la noi!”, arată cei de la Muzeul Astra.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Văsălie Noroi

Acum 2 săptămâni

Daca sti sa gatesti la ceaun pentru fripturiști politici e posibil sa primesti o funcție calduță pe undeva la stat ! Mai ales ca e mulți mancători de ..... turcesc printre conducatorii din politica națioala si locala. Eu numai zic ca este posibil ! Ar trebui sa invăț si eu.
Raspunde

D.M.

Acum 2 săptămâni

Jud. Prahova, 28 de muzee bilet unic = 31,5 lei ! Jud. Brasov, 8 muzee bilet unic = 25 lei ! Maramures, toate muzeele, 5 zile valabilitate bilet unic = 25 lei Jud. Constanta, 3 muzee bilet unic = 30 lei ! Si lista poate continua. La Sibiu, cel mai mare jaf (PeeNeeLee) din tara, cel mai scump bilet emis de un muzeu aflat in Subordinea unui CJ - finantati tot din bani publici!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus