Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Peste 600 de elevi din Sibiu participă la a cincea ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Peste 600 de elevi din Sibiu participă la a cincea ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Peste 600 de elevi din cinci școli sibiene vor lua parte la activitățile proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”.

Este vorba de proiectul care se adresează în primă fază elevilor din ciclul primar (generație tot mai receptivă la problemele de mediu). Prin intermediul acestor elevi, cu ajutorul unei campanii de conștientizare publică, proiectul își propune să transmită mesajele referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor la generațiile adulte (părinți și bunici), uneori mult mai receptive la mesajele propriilor copii, respectiv nepoți, decât la mesajele transmise prin metodele tradiționale.

În cadrul proiectului, pe parcursul lunii mai, peste 600 de elevi vor participa la o serie de evenimente care implică proiecții de filme documentare despre importanța colectării selective și impactul acesteia asupra mediului. Reprezentanți ai ADI Eco Sibiu, ai Soma (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie) vor răspunde întrebărilor elevilor pe subiectul colectării selective, alături de super-eroii PETrică, Mărie-hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.

La ediția din acest an, vor participa elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 25, cinci clase din cadrul Colegiului Pedagogic „Andrei Șaguna”, patru clase din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2, alte cinci clase din cadrul Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, precum și aproximativ 160 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1.

Cu ajutorul ochelarilor din categoria VR (virtual-reality), elevii vor putea viziona imagini 360 de grade din stațiile de sortare și compost ale Sibiului, precum și de la depozitul de deșeuri de la Cristian, pentru a vedea cu ochii lor efectul (ne)colectării selective a deșeurilor.

Acest material a fost publicat în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”

Acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda comunității

Proiect sprijinit de 

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 420

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus