Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Regii romilor din Sibiu, verificați de Garda de Mediu pentru că topeau plumb în curte. „Am ars unele lucruri vechi”

Regii romilor din Sibiu, verificați de Garda de Mediu pentru că topeau plumb în curte. „Am ars unele lucruri vechi”

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de Mediu. În urma perchezițiilor a fost dată o amendă în valoare de 25.000 de lei și a fost înaintată o sesizare penală, potrivit celor de la Garda de Mediu.

Cea mai recentă acțiune de control desfășurată de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu a avut loc în Județul Sibiu, în data de 14 mai, sub coordonarea lui Florin Bănică, comisarul general adjunct, transmit reprezentanții instituției. 

Potrivit acestora, trei echipe de comisari împreună cu 16 lucrători din cadrul Jandarmeriei Române au desfăşurat două acţiuni de verificare şi control care au avut ca obiectiv combaterea traficului cu deşeuri feroase şi neferoase, precum şi prelucrarea acestora.

În timpul controlului, au fost verificate două amplasamente din municipiul Sibiu. Într-unul din acestea a fost identificată o instalaţie artizanală improvizată, alimentată cu combustibil solid (lemn) şi cu aport de gaz metan, destinată topirii metalelor. De asemenea, au fost găsite cantităţi importante de deşeuri din plumb şi produse finite din plumb (lingouri de plumb).

În urma celor constatate, reprezentanţii GNM au aplicat o amendă în valoare de 25.000 lei şi au indisponibilizat, în vederea confiscării, atât deşeurile de plumb, cât şi instalaţia artizanală de topire. În plus, a fost înaintată şi o sesizare penală către organele în drept.

„Garda de Mediu duce o luptă continuă pentru un aer curat, în fiecare județ din țară. Din păcate, cei care nu vor să respecte legea, continuă să creeze probleme mediului înconjurător. La fiecare descindere, constatăm abateri de la lege ale celor care colectează deșeuri valorificabile și uneori avem parte și de surprize, cum ar fi să găsim instalații artizanale neautorizate, folosite pentru prelucrarea metalelor. Facem o promisiune fermă celor care folosesc asemenea instalații: vom merge în fiecare județ și vom face verificări la sânge! Aceste fapte constituie infracțiuni și vor fi aspru pedepsite!”, a declarat comisarul general adj. al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Bănică, la finalul acțiunii. 

Frații Cioabă știau de amendă, dar nu de sesizarea penală

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, frații Cioabă au spus că cei de la Garda de Mediu au venit în urma unei sesizări și că doar unul dintre ei a fost amentat.

Imobilul de la strada Grâului, aflat la nr. 19, aparține lui Dorin Cioabă, regele internațional al romilor. „Au fost și la mine, dar nu au găsit nimic. Dânșii ne-au spus că au venit de la București în urma unor sesizări. Cineva a reclamat. Pe Grâului sunt practic sedii de firmă. Le-am arătat și nu s-a luat nicio măsură pentru că nu avem activitate, însă pe Alba Iulia avem, într-adevăr, activitate. Acolo s-ar fi găsit o instalație de topit și au aplicat amendă, au confiscat o parte din marfă, dar de partea penală nu am știut nimic. Acum aud”, a spus Dorin Cioabă. 

Dacă Dorin Cioabă vorbește de instalație și marfă, fratele său spune că ardeau lucruri vechi din curte. Și Daniel Cioabă spune că nu știe nimic de sesizarea penală și vorbește de o amendă de 5.000 de lei și nu de 25.000 de lei, cum spun comisarii de mediu. 

„Eu nu știu nimic de nicio sesizare penală. Eu știu doar de o amendă de 5.000 de lei, pe care o am în față. Noi am făcut curățenie prin curte și s-au ars unele lucruri vechi. Dânșii spun că nu aveam voie să facem treaba asta, pentru că poluăm mediul”, a spus Daniel Cioabă. El mai spune că va plăti amenda primită. „Ce să facem, ne supunem țării în care trăim, nu?”, a încheiat Daniel Cioabă.

Sursa imaginilor: Facebook / Garda Națională de Mediu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

13 comentarii

Gogu

Acum 1 lună

Băăă, da haurul .....?
Raspunde

Dragos

Acum 1 lună

Da' de apocalipsa padurilor defrisate in varf de munte cand se ocupa garda de mediu?? Sau nu are cu ce sa ajunga pana acolo! Poate imprumuta niste ATV-uri sau niste motoscutere, ca numai alea si drujbele se mai aud prin muntii nostri...
Raspunde

Dragoș

Acum 1 lună

Nu înțeleg de ce acești doi cetățeni sunt denumiți în titlul articolului drept “regi”…de fapt sunt doi oameni cu minte puțină, ego exacerbat și care nu au beneficiat de educație în perioada de preadolescentă.
Raspunde

Dama de Romb

Acum 1 lună

Pai nu era mai bine daca montau un senzor in zonă conectat direct la Garda de mediu că dacă treci seara prin zona nu poți să respiri..... Cu curățenia și cu ars lucrurile vechi las-o mai moale stimate domnule Rege .... că nu te crede nimeni...că de unde sa vina și bani că doar nu plouă cu cocoșei in curtea domniei tale....
Raspunde

Grig

Acum 1 lună

Din păcate nu garda de mediu verifica defrișarea pădurilor ci Garda Forestiera !!!!!!!!
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Ar putea și garda de mediu să intre pe fir, dacă ar vrea. Că atunci când la fiecare ploaie pe râuri nu mai curge apă, ci noroi, pentru că bandiții care jefuiesc pădurile scot lemnul prin tehnologii care nu ar trebui folosite dacă nu e pământul înghețat și se erodează versanții, ține și de Garda de mediu. Ar putea să se implice și Apele Române, că trag ticăloșii lemnul cu tractoarele prin albiile cursurilor de apă... Ohooo, câți nu ar putea să se implice? Inclusiv Președintele ar putea să se implice. Ăsta de acum s-a implicat, dar de partea hoților, din păcate. Poate următorul o să fie mai responsabil, dacă nu și mai cinstit, că e evident că acolo-i selectează securicii să fie total șantajabili. Securici care girează, protejază și profită masiv de pe urma jefurii pădurilor românești.
Raspunde

Ion din melisor

Acum 1 lună

Pai normal că topesc plumb,și asta mai ales în weekend când știu că nu lucrează organele statului treci prin zona și nu poți respira seara daca se poate monta in zonă un senzor conectat la Garda de mediu ar fii excelent , sau sa se urmărească camerele de pe șoseaua când iese fumul gros .. Trebuie sa ne supunem legilor acestei țări în care trăim cu toții, nu suntem mai presus de lege daca se aplică corect . Amendă cam mică asta încurajează
Raspunde

Turnisor de poveste

Acum 1 lună

Domnu Cioaba, dumneavoastra ati cumparat 2 proprietati pe 2 strazi, Alba Iulia si Graului, inchizand pe colt alte proprietati. Dupa ce ati demolat gardul, dintre ele, veniti sa ne spuneti ca ati avut control pe o strada si nu pe alta? Asta inseamna ca organele de control, l-au facut de mantuiala, pe bani sau din interes. Cum poti sa obtii acte sa intri pe una si pe alta nu, tinand cont ca intre ele nu este gard? Pana stau aia la poarta sa zica "deschide politia" eu mut ce am in cealalta curte. Avem tara ce o meritam
Raspunde

Grig

Acum 1 lună

Politia locala și Politia Națională lucrează non stop, deci pot fi anunțați când exista astfel de probleme !!!!! E clar ca fenomenul trebuie stârpit din acest județ!!!!
Raspunde

Nicolae Stanciu

Acum 1 lună

Eu am crescutcu ei. Nu a putut Nicu Ceausescu şi securitatea , să le schimbe năravurile şi obiceiurile! Aşa au crescut, aşa vor muri: cu minciună , hoție, îngâmfare, mizerabili !!! Țiganul tot ȚIGAN şi în ziua de PAŞTI !!!
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Exista o singura rezolvare a problemei...Sciece Fiction !!! Cu cit o aminam mai mult cu atit mai rau! E valabil si pt restul Europei! Trebuie facuya curatenie odata pt totdeauna
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Mai degraba este o fabrica artizanala ilegala de munitie letala, plumburi, alice, etc, prin care Regele Cioaba cam deranjeaza linistea si pacea mafiotului cel mare Iohannis
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Câtă promptitudine! După 30 de ani de topit cabluri a venit garda si i-a prins pe infractori! Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodată!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus