Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

VIDEO Se termină forajele pe tronsonul 2 din Sibiu – Pitești. Proiectul tehnic are deja o întârziere de 3 luni. Cum arată lucrarea în acest moment

VIDEO Se termină forajele pe tronsonul 2 din Sibiu – Pitești. Proiectul tehnic are deja o întârziere de 3 luni. Cum arată lucrarea în acest moment

Turcii de la Mapa-Cengiz, constructorii lotului 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, anunță că este foarte aproape de finalizarea studiilor geotehnice pe întreg lotul dintre Boița și Cornetu, anunță Economedia.

Aceste lucrări trebuie încheiate înainte de predarea Proiectului Tehnic pentru cei aproape 30 de kilometri unde încă nu este emisă Autorizația de Construire, însă conform termenelor, constructorul ar fi trebuit să predea Proiectul tehnic în ianuarie-februarie 2024.

Ordinul pentru începerea etapei de proiectare a fost emis începând cu data de 1 iulie 2022, la cinci luni de la semnarea contractului.

Deocamdată, constructorul are Autorizație doar pentru viaductul de la Boița de 650 de metri, unde poate începe lucrările. Reprezentatul constructorului din Turcia, Bogdan Alexandru, a explicat întârzierea începerii lucrărilor pe cel mai greu lot de autostradă contractat în România prin faptul că defrișarea pădurilor pentru amenajarea drumurilor tehnologice a durat mai mult decât se estima.

„Pentru județul Vâlcea, defrișarea pădurilor este completă și ne permite accesul în zonele unde nu a fost posibil pentru studiile geotehnice, care și ele sunt foarte aproape de finalizare. Ulterior vor duce la finalizarea proiectului și la începerea lucrărilor și pe teritoriul județului Vâlcea”, a explicat Bogdan Alexandru, manager proiect Mapa-Cengiz la o ședință de lucru convocată la Consiliul Județean Vâlcea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a transmis constructorilor că, vor începe lucrările pentru modernizarea Drumului Județean 703 L (mini centura Râmnicu Vâlcea), iar luna viitoare se depun ofertele pentru modernizare DJ 703 H fostul DN 7 D Curtea de Argeș – Câineni, prin Țara Loviștei.

Imagini cu drumul tehnologic din zona Boița (jud. Sibiu) și portalul tunel Câineni au fost publicate pe Canalul YouTube „Remus Matache”:

Secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km.)

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:

– 49 de poduri și viaducte

– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)

– 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret”.

Portofoliul Mapa: potrivit informaţiilor de pe site-ul Companiei, Grupul Mapa are o experinţă de 40 de ani şi lucrează în Europa, Asia, Africa şi America în domeniile construcţii, hoteluri, energie regenerabilă, aeroporturi şi transport aerian de marfă (CARGO). La capitolul autostrăzi, antreprenorul menţionează autostrăzile Trabzon şi Hopa din Turcia sau Djen Djen-El Auma din Algeria.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Client

Acum 4 săptămâni

Este irelevant clipul iar cel care l-a postat habar nu are de ce se intampla in jurul lui! Vreti clipuri, dronele sunt de folos, nu clipuri facute cu nokia .
Raspunde

Andrei

Acum 4 săptămâni

Deci nici n-au început bine și deja au 3 luni intarziere.... și mai au de executat și cel mai greu lot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus